USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Memurlarımızın Bel Kemiği Kırılmıştır?

?Memurlarımızın Bel Kemiği Kırılmıştır?

?Memurlarımızın Bel Kemiği Kırılmıştır?
14-05-2015 16:49
Google News


Metin Özcan, ‘Bizler kurumdaki memur kardeşlerimizin insanca yaşamasını evine gülen yüzle gitmesini istiyoruz. Sosyal Güvenlik Haftası, önce kurumda görev yapan memur kardeşlerimiz mutlu edilerek değer kazanacaktır’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Büro Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Metin Özcan, ‘Bilindiği gibi bu yıl 11-16 Mayıs tarihleri arası Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Kurumda görev yapan memur kardeşlerimiz, Sosyal Güvenlik Haftası’nı ellerinden alman mali ve özlük hakları nedeniyle maalesef kutlayamamaktadır’ dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda görev yapan memurların yaşadığı sıkıntıları gündeme getirmek amacıyla bir basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Şube Başkanı Özcan, ‘Sosyal Güvenlik Kurumu, ülkemizde yaşayan 77 milyon vatandaşımızı yakından ilgilendiren bir kurumdur. İnsanlarımızı beşikten mezara kadar ilgilendiren Sosyal Güvenlik Kurumu’nda emekli aylığından yetim aylığı bağlamaya, Bağ-Kur işlemlerinden sigorta işlemlerine kadar çok sayıda hizmet, yurtdışındakiler dahil tüm vatandaşlarımıza verilmektedir. Hizmetin etkin ve eksiksiz bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırılması şüphesiz kurumda görev yapan yaklaşık 28 bin memur arkadaşımız tarafından sağlanmaktadır’ dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vatandaşlarımızın hızlı ve kaliteli hizmet almasını amaçladığını kaydeden Özcan, ‘Ancak, bu amacın gerçekleştirilmesinde en büyük paya sahip olan kurumdaki memurlar göz ardı edilmektedir. Unutulmamalıdır ki hizmetin en iyi şekilde verilebilmesi öncelikle çalışanlarının mutluluğunu sağlamaktan geçmektedir. Kendi çalışanını memnun edemeyen bir kurumun vatandaşlarımızı memnun etmesi mümkün değildir. Ülkemizin bel kemiği olan kurumdaki haksız uygulamalar nedeniyle maalesef memurlarımızın bel kemiği kırılmıştır’ şeklinde konuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumu personelinin aşırı iş yükü ve yapılandırmalar nedeniyle gecesini gündüzüne katarak, hafta sonları tatil yapmadan, mesai mevhumu gözetmeden çalıştıklarını belirten Özcan, ‘Personelin yaptığı fazla mesailere karşılık aldığı ücret koca bir sıfırdır. Kendinden, ailesinden fedakârlıkta bulunarak özveri ve büyük gayretle çalışan personele yaptıkları fazla mesaiye karşılık ücretlerinin ödenmemesi tam anlamıyla adaletsizliktir, haksızlıktır. Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi, personelin evine götürdüğü ekmeğe, çocuklarının rızkına göz dikmekten başka bir şey değildir’ dedi.

Büro Memur-Sen Şube Başkanı Metin Özcan şöyle devam etti:

‘Konfederasyonumuz Memur-Sen’in geçtiğimiz ay yapılan olağan genel kurulunda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Fazla çalışma konusunda herhangi bir adaletsizliğe mahal vermeyecek şekilde gereken adımlar atılacak. Ücretlerle ilgili düzenlemeler yapılacak’ dedi. Bizler, fazla mesai ücretleri konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun söylediklerinin en kısa zamanda hayata geçirilmesini istiyoruz. Bizler kimseden haksız bir kazanç istemiyoruz. Bizler, fazla mesai yapan memur kardeşlerimizin emeğinin, alın terinin karşılığını istiyoruz.

Fazla mesai ücretleri gibi ödenmeyen ikramiyelerde memur kardeşlerimizi mağdur etmektedir. Hatırlanacağı üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda daha önce memurlara ödenen ikramiyelerde fazla mesai ücretleri gibi ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla hazırlanan 666 Sayılı

Kanun Hükmünde kararname ile kaldırıldı. Memurun küçük olan ekmeğinden haksız bir şekilde bir dilim daha koparıldı. Anayasa Mahkemesi, kararnamenin mali haklarla ilgili hükmünü 6223 yetki kanunu kapsamında bulunmadığı gerekçesiyle iptal etti. İkramiyelerin ödenmesiyle ilgili kazanılan bireysel davalar da mevcuttur.

Ne hikmetse kurumda asıl işi yapan personele mahkeme kararlarına rağmen ikramiyeler ödenmezken, daire başkanları ve müfettişlere ikramiyeler ödenmektedir. Bu ayrımcılık sona erdirilmelidir. Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı Ve kazanılan yargı kararlan doğrultusunda ikramiyeler en kısa sürede ödenmelidir.’

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda görevli sağlık personeline ek ödeme verilirken aynı işi yapan diğer memurlara ek ödeme verilmediğini belirten Özcan, ‘İstanbul’daki memurlarımızın 30 puan farkı ellerinden alınmış, maaşlarından düşürülmüştür. 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile fark tazminatları da kadro ve unvan değişikliği durumunda kesintiye uğramaktadır. Yapılan bu uygulama ile aynı ilde, aynı işi yapan personel arasında çalışma barışını bozmaktadır’ dedi.

Kurumlardaki servislerin yükünü çeken ve bir o kadar da sorumluluğu olan şeflerin, ücret adaletsizliğine uğradığını kaydeden Özcan, ‘Sınavlara girerek şef olan ve görevleri nedeniyle kurulu düzenlerini bırakarak farklı illere çalışmaya giden şefler, şube müdürlerinden ortalama bin lira daha düşük, normal memurdan ise sadece 50 lira civarında fazla ücret almaktadır. Şeflere yaptıkları işe, taşıdıkları sorumluluklara uygun maaş ve özlük haklan verilmemektedir’ ifadelerini kullandı.

‘Memur-Sen olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndaki haksızlıklara, adaletsizliklere yeter artık diyoruz’ diyen Metin Özcan, ‘Bizler kurumdaki memur kardeşlerimizin insanca yaşamasını evine gülen yüzle gitmesini istiyoruz. Sosyal Güvenlik Haftası, önce kurumda görev yapan memur kardeşlerimiz mutlu edilerek değer kazanacaktır’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!