USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?KALE, SİVAS´IN MARKASI OLACAK?

?KALE, SİVAS´IN MARKASI OLACAK?

?KALE, SİVAS´IN MARKASI OLACAK?
21-05-2015 09:38
Google News


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Kale Projesini bu dönemde hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Aydın, ‘Kale, Sivas’ın markalarından birisi olacak. Emin olun Kale tamamlandığı zaman orada bugün TV’lerde izlediğiniz dizilerin merkezi artık Sivas Kale Projesi olacak. Yani biz Kale’yi sadece kurtarmayacağız, turizm anlamında da Sivas’a çok ciddi bir hareketlilik katacak projeyi hayata geçirmiş olacağız.’

ERSAN ARSLAN

‘TV DİZİLERİNİN

MERKEZİ OLACAK’

Kale projesini bu dönemde bitirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Aydın, proje tamamlandığında Sivas’ın marka değerlerinden bir tanesi olacağını ve TV dizilerinin çekildiği bir merkez haline dönüşeceğini söyledi.

Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘Kale ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Geçen yıl kamulaştırmaya 18 milyon TL kaynak kullandık ve bu çok ciddi bir rakam. Kamulaştırma şuan sonlara doğru yaklaştı. Bu sene itibariyle inşallah proje çalışmasını başlattık. Dolayısıyla uygulama projelerimiz hazırlanıyor. Geçmişte, Rahmetli Turgut Cansever’in yaptığı bir ön çalışma vardı. O projeden belirli esintiler içeren ancak belirli değişimlerin de olduğu bir projeyi öngördük. O dönemde Turgut Cansever hocanın mimar kızı ve damadı da projenin içerisindeydi. Onlarla çeşitli toplantılar yaparak burasının Sivas’ın tarihini yansıtan mahallesi, tarihi sokaklar, arastalar, ticaret alanları, sosyal alanlar, konaklama alanları olacak şekilde bir proje yapıyoruz. İnşallah bu sene itibariyle kamulaştırılması tamamlanan, mülkiyet sorunu olmayan bir bölgesinden de en azından yıkım olarak başlamak istiyoruz. Kale’yi biz bu dönemde Sivas’a kazandırmayı hedefliyoruz. Şu an gelinen nokta itibariyle de mülkiyet sorunlarının büyük ölçüde çözülmüş olması, inşallah bu hedefimize ulaşmamız adına da güzel bir gelişme. Tabi, kamulaştırmada sonlara yaklaştık ama tamamlayabilmemiz için 30 milyon liraya yakın bir kaynağa ihtiyacımız var. Bunu da bir şekilde inşallah gerçekleştireceğiz ve Kale Sivas’ın markalarından birisi olacak. Emin olun Kale tamamlandığı zaman orada bugün TV’lerde izlediğiniz dizilerin merkezi artık Sivas Kale Projesi olacak. Yani biz Kale’yi sadece kurtarmayacağız, turizm anlamında da Sivas’a çok ciddi bir hareketlilik katacak projeyi hayata geçirmiş olacağız. Kale projesi Sivas’ın en önemli ve prestijli projelerinden birisi olacak diye düşünüyorum ve bizim çok önem verdiğimiz, üzerinde durduğumuz büyük projelerinden bir tanesi. İnşallah bu projeyi de Sivas’a kazandıracağız.’

‘SELÇUK ORTAOKULU

KALKACAK, PROJE

ULU CAMİ İLE BİRLEŞECEK’

Projenin geniş bir alanı kapsadığını, bu doğrultuda Selçuk Ortaokulu’nun da kaldırılacağını belirten Başkan Aydın, projenin sınırları ile ilgili de bilgi verdi.

Aydın; ‘Kale Projemiz ile ilgili imarda sınırlarımız belli. Proje kapsamında Ulu Camii’nin karşısında bulunan Selçuk Ortaokulu’nu da oradan kaldırmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla bu okulu kaldırdığımız zaman Ulu Cami ile Kale’yi de kısmen birleştirmiş oluyoruz. Selçuk Ortaokulu’nun köşesinden Ticaret Odası’na doğru uzanan hat, ileri de yeni yapılan yapılar var onlar sadece projenin dışında kalıyor. Bu binaların arkasından Abdi Ağa Konağı’nın bulunduğu bölgeye doğru yeni bir aks oluşturuldu. Bu aksın içerisinde kalan bütün alan Kale Projesi diye adlandırılan projedir.’ Dedi.

‘HASTANE ALANI

AYRI BİR PROJE’

Sivas Kalesi’nin alt kısmındaki Devlet Hastanesi’nin bulunduğu bölgede de ileride ayrı bir meydan projesi uygulayacaklarını belirten Başkan Aydın, bu projenin Kale Projesinden ayrı bir proje olduğunun altını çizdi.

Aydın; ‘Hastane ile ilgili kısım ayrı. Hastane kısmı ileride yine bizim Kale’yi İstasyon Caddesi ile bütünleştirme, birleştirme projemiz. Orası aynı bir proje olacak. İleride bunu da inşallah Sivas’a kazandırmayı hedefliyoruz. Burada altı otopark olacak şekilde ayrı bir meydan oluşturacağız. Hem o bölgenin otopark ihtiyacını karşılayacak hem Kale Projesi’ne otopark anlamında destek sağlayacak bir proje olarak bunu planlıyoruz. Ama bu Kale Projesi’nin dışında olan ayrı bir proje olacak.’ Şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!