USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ?Sivas´a Selam Olsun?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ?Sivas´a Selam Olsun?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ?Sivas´a Selam Olsun?
22-05-2015 17:56
Google News


Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtımı gerçekleştirildi. Sivas ile birlikte 5 ilde aynı anda gerçekleştirilen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan eğitimdeki yatırımları anlattı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise canlı yayın bağlantısında, ‘Gelecek yüzyılımızı şekillendirecek gençlerimize eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için başlatılan Fatih Projesi’nin adım adım gerçekleştiğini görmekten büyük mutluluk duymaktayız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Milli Eğitim Bakanımıza ve diğer bakanlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin. Yüz aklığı iki cihana bedeldir’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Fatih Projesi kapsamında Sivas ile birlikte 4 ilde eş zamanlı olarak tablet dağıtım programı düzenlendi. Sivas, İzmir, Gaziantep ve Samsun illerinde aynı anda düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Ankara’dan canlı yayınla bağlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtım töreni düzenlendi. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da canlı yayınla bağlandı.

İlimizdeki programa Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra, Sivas Valisi Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Neslihan Dereli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sivas ile birlikte 5 ilde eş zamanlı olarak başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eğitimde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

‘FATİH PROJESİ İLE EĞİTİMDE

GÜÇLÜ ALTYAPI KURUYORUZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Fatih projesiyle eğitimde gerçekten de çok güçlü, kaliteli bir altyapı kuruyoruz. Gençler şunu bilmenizi istiyorum; eğer bir nesil tarihini bilmiyorsa, bir nesil dilini bilmiyorsa, bir nesil dinini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium’da gerçekleştirilen Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, başbakanlığı döneminde öğrencilere ücretsiz ders kitabı dağıtımına başlandığını hatırlatarak, bunun eğitime verdikleri önemin bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

‘10 MİLYON 600 BİN TABLETİ

ÖĞRENCİLERİMİZE VERECEĞİZ’

Dün, 81 ilde 700 bin tablet bilgisayarın öğrencilere teslim edildiğini bildiren Erdoğan, bugüne kadar 737 bin 800 tablet bilgisayarı öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunduklarını kaydetti. Erdoğan, ‘İnşallah 2016 yılından itibaren 4 yıl süreyle 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim edeceğiz. Şu anda ihalesi yapılarak sonuçlandırma safhasına geldi. Bu safhadan sonra Türkiye'de ve dışarıda üretimi yapılacak, bununla beraber ülkemiz aynı zamanda bilişim teknolojisinde bir üs olmanın, uygulama alanı olmanın da adımını atmış olacaktır. Sadece pazar değil aynı zamanda bu işin üssü haline de gelmiş olacağız’ dedi.

‘TABLETLERİ AMACINA

UYGUN KULLANIN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Türkiye’yi gençlerin büyüteceğini ve yükselteceğini belirterek, bu nedenle 2023, 2053, 2071 hedeflerini belirlediklerini söyledi. Bu yol haritasının ilk istasyonunun Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü 2023 olduğunu ifade eden Erdoğan, 500 milyar dolar ihracat, 25 bin dolar kişi başı milli gelir hedeflediklerini belirtti.

 Bu hedefler konulmazsa bir yere varılamayacağını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

‘Yeni Türkiye, kökü mazide olan ati. Bu anlayışla tarihine, kültürüne, inancına, değerlerine sımsıkı sarılan nesiller tarafından inşa edilecektir. Bunun için eğitim-öğretim kalitesinin yükselmesi, ufkumuzun genişlemesi için tüm imkânlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Benim sizden isteğim, bu tabletleri, interneti amacına uygun kullanmanızdır. Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı hocamızın da kaydettiği gibi bilgisayarın sanal dünyasında kaybolup gerçek hayattan, okulunuzdan, öğretmeninizden, özellikle kitaptan uzaklaşmayın. Aslolan kâğıt, kitap, kalemdir. Aslolan öğretmendir, onun size aktardığı irfandır, hikmettir. Teknoloji, bilgisayar, internet ancak yardımcı eğitim aracıdır.’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının ardından canlı yayın bağlantıları gerçekleştirildi. İlk olarak Gaziantep’e bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci bağlantısını ise Sivas’la gerçekleştirdi.

‘SİVAS’A SELAM OLSUN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas ile yapılan bağlantıda, ‘Sivas’ta Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’ı görüyorum, Sivas Valimiz ve Belediye Başkanımız ile öğrencilerimizi görüyorum. Ankara’dan 3 bin öğretmen ve öğrencilerimizle sizleri selamlıyoruz Sivas’ dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise konuşmasında ‘Sayın Cumhurbaşkanım, gelecek yüzyılımızı şekillendirecek gençlerimize eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için başlatılan Fatih Projesi’nin adım adım gerçekleştiğini görmekten büyük mutluluk duymaktayız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Milli Eğitim Bakanımıza ve diğer bakanlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Allah yüzlerini ak eylesin. Yüz aklığı iki cihana bedeldir’ ifadelerini kullandı.

Erdoğan ise, ‘Bende tüm öğrencilerimiz adına, milletimiz adına ve şahsım adına tüm Sivas’a en kalbi sevgilerimi gönderiyorum. Sağ olun, var olun’ dedi.

Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz temsili olarak öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımı yaparak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

2 BİN 461 ÖĞRENCİYE

TABLET DAĞITILACAK

Fatih Projesi ile ilimizdeki Lise, Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu, YBO olmak üzere 101 okula 2 bin 263 adet etkileşimli panel tahta; 574 okula ise birer adet çok fonksiyonlu yazıcı kurulumu gerçekleştirildi. Yine proje kapsamında dün gerçekleştirilen programda 137 öğrenciye tablet dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki hafta içerisinde de ilimizde 2 bin 461 öğrenci tablet bilgisayarına kavuşacak.

Şubat 2016 tarihine kadar tüm ortaokulların etkileşimli tahta ve altyapı kurulumunun tamamlanması bekleniyor.

Donanım kurulumu tamamlanan Lise, Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi olmak üzere 74 okulun elektrik ve data altyapı çalışmaları tamamlandı.

Etkileşimli panel tahta kurulumu yapılan okullarımızda görevli, 4 bin 395 öğretmene, 207 adet hizmet içi eğitim kursu düzenlendi. 438 öğretmene Fatih Projesi Hazırlayıcı Eğitim Kursu, bin 855 öğretmene Fatih Projesi Etkileşimli Tahta Kullanım Semineri, 719 öğretmene İnternetin Bilinçli ve Güvenli Kullanımı Semineri, bin 353 öğretmene ise Fatih Projesi Eğitimde Teknoloji Kullanım Kursu verildi.

Fatih Projesi hizmet içi eğitimleri ve Projenin diğer bileşenleri, görevli, Eğitici Bilişim Teknolojileri Formatör öğretmenleri tarafından yürütülüyor.

Uzaktan Hizmet içi Eğitimlerin ve Telekonferansların gerçekleştirilebilmesi için; İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Uzaktan Eğitim Merkezi kuruldu.

2012 yılından bugüne kadar, bin 492 öğretmene ve 6 bin 246 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirilmiş olup, dün yapılan törenle 137 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki hafta içerisinde de 2 bin 461 öğrenci tablet bilgisayarlarına kavuşacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!