USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

COŞKU İLE KARŞILAYACAĞIZ

COŞKU İLE KARŞILAYACAĞIZ

COŞKU İLE KARŞILAYACAĞIZ
02-06-2015 17:26
Google News


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sivas'ta büyük bir coşku ile karşılanacağına inandığını belirten Aydın, Valilik ve Belediye olarak gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyledi. Aydın; 'Bu ziyarette organizasyonu Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi olarak bizler üstlenmiş durumdayız. Burada ihtiyaç duyulan, bütün altyapıyı şuan büyük ölçüde tamamladık. Havanın yağışlı olması durumunda alana girecek bütün vatandaşlarımıza yağmurluklarını hazırladık ve bunun dağıtımını gerçekleştireceğiz. Güzergahları Türk bayrakları ile donatacağız. Su ve benzeri ihtiyaçları o alana giren bütün vatandaşlarımız için hazırlamış durumdayız.' Dedi

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas Programı ile ilgili Belediye Meclis Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı sıfatı ile Sivas’a ilk ziyaretini gerçekleştireceğini belirten Aydın, program ile ilgili organizasyonu Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi olarak üstlendiklerini ve gereken hazırlıkları büyük ölçüde tamamladıklarını söyledi.

Aydın;  ‘4 Haziran Perşembe günü saat:14.00’te Sayın Cumhurbaşkanımız Sivas’a teşrif edecekler. Öncelikle bu ziyaretin Sivas’ımızın için verimli bir şekilde geçmesini temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde Sivas’a çok özel ilgi gösteren bir lider. Sivas’ın sorunları ile her zaman bire bir yakinen ilgilenen bir şahsiyet. Hem bugüne kadar olan süreçte Sivas onu çok sevdi, hem de o Sivas’ı çok sevdi. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk defa Sivas’a teşrif edecekler. İnşallah Sivas olarak kendisini Sivas’ta büyük bir coşku ile en iyi şekilde ağırlayacağımız inancını taşıyorum. Bu konuda gerek il merkezi, gerekse ilçelerimizden, beldelerimizden bütün vatandaşlarımızı bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum. Bu ziyarette organizasyonu Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi olarak bizler üstelemiş durumdayız. Burada ihtiyaç duyulan bütün altyapıyı şuan büyük ölçüde tamamladık. Havanın yağışlı olması durumunda alana girecek bütün vatandaşlarımıza yağmurluklarını hazırladık ve bunun dağıtımını gerçekleştireceğiz. Güzergahları Türk bayrakları ile donatacağız. Su ve benzeri ihtiyaçlar o alana giren bütün vatandaşlarımız için hazırlamış durumdayız. Tabi ki Cumhurbaşkanımızın Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Sivas’ı ilk defa ziyaret ediyor olması hem bir teşekkürü bünyesinde barındıracak hem de Sivas ile ilgili inanıyorum ki kamu yatırımları alanında bir takım projelerin daha hızlı, daha seri bir şekilde şehrimize kazandırılması konusunda da görüşmelerimiz olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Sivas’ımız ile ilgili taleplerimiz olacak. Devlet büyüklerimizin bu anlamda şehrimize gelmesi şehrimiz adına büyük bir kazanç olacaktır inancını taşıyorum. Bu vesile ile Sivas halkını 4 Haziran Perşembe günü saat:14.00’da kent meydanında Cumhurbaşkanımızla buluşmaya davet ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

‘ZİYARET İHTİMALİ ZAYIFTI’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim süreci öncesinde Sivas’ı ziyaret etme ihtimalin zayıf olduğunu ancak Sivas halkının kendisini görme arzusunu ilettiklerini ve ziyaretin netlik kazandığını belirten Aydın, ‘Cumhurbaşkanımızın bu süreçte Sivas ziyareti gözükmüyordu. Ama biz Cumhurbaşkanımıza Sivas halkının kendilerini Sivas’ta görme arzusunu ilettik. Sivas ile ilgili gerek kamu kanalıyla, gerekse belediyemiz ve diğer kurumlarımız kanalıyla yapılan çalışmaları kendilerine arz ettik. Önceden, bu süreçle ilgili böyle bir ziyaret söz konusu olma ihtimali vardı ama bunun zayıf olduğu gözüküyordu. Biz hem valilik kanalıyla hem Sivas Belediyesi olarak taleplerimizi ve Sivas ile ilgili önemli olan projeleri Cumhurbaşkanımıza arz ettik.’ Dedi.

SORULARI YANITLADI

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Aydın, özellikle 2. Üniversite konusundaki eleştirilerle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Başkan Aydın; ‘2. Üniversite ile ilgili Sayın Başbakanımız Sivas’ta bunun müjdesini net bir şekilde verdi. 2. Üniversite, resmi olarak kanun teklifi şeklinde meclise de aktarılmış oldu. İnşallah 7 Haziran’dan sonra yeni kurulacak meclis ile beraber 2. Üniversitemiz yasalaşmış olacak. Bu konuda spekülasyon yapılacak hiçbir şey olduğunu düşünmüyorum. Önümüzdeki süreçte bu konuyla ilgili resmi adımların hepsi atılacaktır. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın Başbakanımızdan farklı bir düşünce içerisinde olacağını düşünmüyorum. Tamamen sürecin belki hızlanmasına ekstra katkı sunacaktır. Ama süreç zaten yenidir. Dolayısıyla bu tür projeler söz verildiği anda hemen kazma vurulacak projeler değildir. Bunların resmi bir süreci var ve şuan o süreçle ilgili herhangi bir aksaklık gözükmüyor. 2. Üniversitede ben herhangi bir problem olduğunu düşünmüyorum. Onun dışında Sivas ile ilgili başka önemli projeler de var tabi. Biz bu projelerle ilgili hem Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi aktaracağız hem de o projelerin Sivas’a daha hızlı kazandırılması konusunda destek arz edeceğiz.  Ben Cumhurbaşkanımızın Sivas’a olan özel muhabbetini bildiğim için inşallah bunları kendisine arz ettiğimizde bize ciddi bir yakınlık ve katkı sunacağı inancını taşıyorum.’ Şeklinde konuştu.

‘TOPLU AÇILIŞ OLABİLİR’

Gazetemizin ‘Toplu açılıştan söz ediliyor, bu konuda net bir bilgi var mı, bu hangi yatırımları kapsıyor?’ sorusuna da cevap veren Aydın, tamamlanan çeşitli kamu yatırımlarının açılışının arzu etmesi durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Aydın, şu ifadeleri kullandı:

 ‘İlimizde hazır olan kamu yatırımları var. Bölge Hastanesi gibi, yine TOKİ-Belediye işbirliğinde yürütülen Kılavuz TOKİ konutları teslime hazır durumda. Bunun dışında 112 Acil, hazır durumda. Bir çok küçük ve büyük kamu yatırımları mevcut. Bunların açılışını eğer Cumhurbaşkanımız arzu ederse toplu açılış gerçekleştirilebilir. Ama burada Cumhurbaşkanımızın asıl ziyareti Sivas halkı ile buluşmak içindir. Sivas halkı Cumhurbaşkanlığı seçiminde çok ciddi bir destek sundu. Bununla ilgili Sivas halkı ile kucaklaşmak istiyorlar, Sivas halkına teşekkürlerini sunmak istiyorlar. İnşallah güzel bir buluşmayı hep beraber gerçekleştireceğiz.’

‘SİYASİ BİR ZİYARET DEĞİL’

Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sivas ziyaretinin siyasi amaçlı olduğu yönündeki eleştirileri hatırlatılan ve bu eleştiriler hakkındaki görüşü sorulan Aydın, bu ziyaretin siyasi amaçlı olmadığını söyledi. Erdoğan’ın, AK Parti’ye oy veren vermeyen herkesin Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Aydın, tüm Sivaslıları bu büyük buluşmaya davet etti.

Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘Bir seçim dönemi yaşıyoruz. Seçimin son etabına girmiş durumdayız. Doğal olarak partiler kendi oy hedeflerini daha yukarı çekmek için mücadele ediyorlar. Bu da demokrasinin bir gereğidir. Cumhurbaşkanımız evet Cumhurbaşkanıdır ama aynı zamanda AK Parti’nin kurucusudur. Siyasi geçmişi olan bir kişidir. Ama bu ziyareti tamamen siyasetle bağlantılı gösterilmesi doğru değildir. Cumhurbaşkanımıza Sivas halkının muhabbeti bellidir. Biz bu buluşmayı sadece AK Partililer buluşması olarak görmüyoruz. Diğer partililere oy vermiş veya verecek olan bütün Sivas halkını Cumhurbaşkanımızla buluşmaya davet ediyoruz. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız sadece AK Partilileri değil, bu ülkede yaşayan 75 milyonu temsil ediyor. Ama muhalefetin biraz belki son süreçte kendi durumlarını sıkıntılı görüyor olmaları neticesinde böyle bir rahatsızlık, endişe içerisine girmiş olabilirler. Onu da saygıyla karşılamak lazım.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!