USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

RAMAZAN YOĞUNLUĞU STOKLARI TÜKETİYOR

RAMAZAN YOĞUNLUĞU STOKLARI TÜKETİYOR

RAMAZAN YOĞUNLUĞU STOKLARI TÜKETİYOR
24-06-2015 12:55
Google News


Ramazan dolayısıyla günlük 200 aileye gıda yardımı yapıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, özellikle deterjan ve gıda maddelerinde ihtiyacı karşılayabilmek için daha çok bağışa ihtiyaç duyduklarını belirterek, hayırsever vatandaşlara çağrıda bulundu. Özaydın, ‘Deterjan ve temel gıdaya yoğun talep var. Dolayısıyla bizim de bu yöndeki bağışlara ihtiyacımız var. Özellikle deterjan konusunda sıkıntımız var’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Hayatağacı Derneği, Gıda Bankası Sivas’ta yoksulun umudu olmaya devam ediyor. Kentte yardıma muhtaç durumda olan binlerce vatandaşın gıdadan, giyime kadar geniş bir yelpazede ihtiyaçlarını karşılayan Gıda Bankası, Ramazan ayı dolayısıyla en yoğun günlerini yaşıyor. Günde yaklaşık 200 aileye gıda yardımının yapıldığı Gıda Bankası’nda Ramazan ayı boyunca toplamda 6 bin ihtiyaç sahibi kişiye bu yardımların ulaştırılması bekleniyor.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, veren el ile alan eli buluşturan Gıda Bankası’nın her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan’da en yoğun dönemini yaşadığını söyledi. Yardımsever vatandaşların bağışlarının sistemli bir şekilde, hiçbir şaibeye meydan vermeden ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Gıda Bankası’na bu güven sayesinde dağıtılan yardımlardan kat be kat daha fazla bağış yapıldığını ve yardımların devamlılığının bu şekilde sağlandığını belirten Özaydın, tüm yardımsever vatandaşlara bu nedenle teşekkür etti.

‘DETERJAN VE TEMEL GIDA

YARDIMINA İHTİYAÇ VAR’

Ramazanın birinci gününden bugüne kadar aşağı yukarı her gün 200 ihtiyaç sahibi ailenin Gıda Bankası’na gelerek yardım aldığını ve bu sayının 200’den aşağı düşmediğini belirten Özaydın, yardıma olan talebin artması nedeniyle bazı ürün guruplarında eksilme meydana geldiğini söyledi.

Özellikle deterjan ve temel gıda malzemeleri konusunda bağışlara ihtiyaçlarının olduğunu belirten Özaydın, ‘Yardım yaptığımız kişi sayısının Ramazan ayı sonuna kadar aşağı yukarı 6-7 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bizim hedefimiz 5 bin kişiydi ama bunu aşabileceğimizi de ifade etmiştim. İnşallah, bu yardımları yapabilecek güçte oluruz. Çünkü şuanda gerek gıda, gerekse giyim reyonlarımızda talep çok fazla olduğu için eksilme oluyor.  Özellikle deterjan ve temel gıdaya yoğun talep var. Dolayısıyla bizim de bu yöndeki bağışlara ihtiyacımız var. Temel gıda olarak, çay, şeker, sıvı yağ, bakliyat ürünleri en çok ihtiyaç duyduğumuz kalemler. Bu nedenle bağışta bulunacak hayırsever iş adamlarımızın bunu göz önünde bulundurarak yardım yapmalarını istiyoruz. Özellikle deterjan konusunda sıkıntımız var.

Bayrama yakın daha çok insanımız alışveriş etmek isteyeceklerdir. Bunun için gıda malzemelerine takviye yapmamız gerekiyor. Gıda açısından da yoğun çalışma yapıyorum. İş adamlarımıza, özellikle Sivas’ta toptan ve perakende gıda satışı yapan arkadaşlarımıza gidiyor, durumumuzu arz ediyoruz. Gerçekten teşekkür ediyorum, her gittiğim esnaf bizlerden yardımını esirgemiyor ama bu teşekkürden sonra da yine bu yardımların devamını temenni ediyoruz.’ İfadelerini kullandı.

‘NE KADAR DA YARDIM

GELSE, AZDIR DERİM’

Gıda Bankası’nın Ramazan ayında artan yardım trafiğinin yanı sıra her ay düzenli olarak bin 100 aileye gıda yardımı yaptığının altını çizen Özaydın, bu doğrultuda her zaman daha çok yardıma ihtiyaç duyduklarını söyledi. Sivas halkının gerçekten büyük bir yardımseverlik örneği göstererek Gıda Bankası’na sürekli destek verdiğini ancak yüklerinin ağır olduğunu belirten Özaydın, ‘Ne kadar da yardım gelse azdır derim’ dedi.

Özaydın, şu şekilde konuştu:

‘Gıda Bankası olarak her ay bin 100 aileye gıda yardımı yapıyoruz ve ayrıca Ramazan ayı dolayısıyla bu kapsamdaki ailelerimize 5’er kilogram et veriyoruz. Halkımız bu ay içerisinde etten daha fazla yararlansın diye iyi bir çalışma yaptık. Adak kurbanları çok iyi şekilde bize geliyor, onları değerlendiriyoruz. Gelen kurbanlarımızın fazlalarını da buzdolaplarımızda muhafaza ediyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Şuanda Allah’a şükürler olsun yardımlar devam ediyor ve bir sıkıntı görünmüyor. Ama Ramazan ayının sonuna doğru depomuz boşalır diye düşünüyorum. Bunu tekrar doldurmak için de yine iş adamlarımıza, hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacım var. Şunun da altını çizmek istiyorum ki, Sivas halkı bize bu anlamda büyük yardımda bulunuyor, bizi asla mağdur etmiyor. Biz de bu yardımları aracı olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Biz sadece aracıyız bu anlamda. Bu mübarek ayda yapılan yardımların sevabı kat kat fazla oluyor. Bunu halkımız biliyor. Burada tüm ekibimizle birlikte 24 saat çalışıyoruz diyebiliriz. Çünkü bu mübarek ayda vatandaşların da elbette ki manevi duyguları üst seviyede olduğu için bizlere bu anlamda çok güzel yardımda bulunuyorlar. Ama yüküm ağır, ne kadar da yardım gelse azdır derim çünkü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının daha fazlasını gidermek istiyoruz.’

‘GİYSİ YARDIMINA

İHTİYACIMIZ VAR’

Ramazan ayının hemen akabinde Ramazan Bayramı olduğu için, gıdanın yanı sıra giyim eşyasına da ihtiyaç bulunduğunu belirten Özaydın, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda Gıda Bankası’na gelip beğendikleri kıyafetleri, belirli kriterler dâhilinde alabildiklerini söyledi.  Giyim konusunda, büyük şehirlerde faaliyet gösteren Sivaslı iş adamlarının önemli bir desteği olduğunu belirten Özaydın, ‘Bizim daha çok yardım etmemiz açısından, gerek ayakkabı, gerek giysi, gerekse gıda anlamında halkımızın, iş adamlarımızın yardım ve katkılarını bekliyoruz. Gerek ayakkabı, gerekse giysi konusunda Bayrama yaklaştığımız da talep çok daha fazla oluyor. Bu talepleri karşılayabilmemiz, hayırsever vatandaşlarımızın, esnafımızın bize olan ilgi, alaka ve katkısına bağlı.

Özellikle giyim üzerine iş yeri olan iş adamlarımız bizlerle irtibat halindeler. İstediğimiz zaman istediğimiz miktarda, gerek iş çamaşırı gerekse elbise gönderebiliyorlar. Giysi yardımına şuanda talep çok fazla. Ben buradan özellikle, tuhafiye anlamında, etek, ceket, bay bayan giysilerine ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum. İş adamlarımız ve bu alanda faaliyet gösteren esnaflarımızın yardımlarını bekliyoruz. Çünkü bayram yaklaştığı zaman talep daha fazla oluyor. Dolayısıyla bayram gelmeden ben hazırlıklarımı yapmak istiyorum.’ Dedi.

‘GÜVEN ÇOK ÖNEMLİ’

Gıda Bankası’nın müthiş yardım trafiğinin güvene dayalı olduğunu belirten Özaydın, A’dan Z’ye her şeyin kayıt olduğu, yardımların araştırılarak, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı Gıda Bankası’nın bu güven sayesinde hayırseverlerden büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Özaydın, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Gıda Bankası müthiş bir şekilde yardım dağıtıyor ama ondan daha fazla da yardım geliyor. Bu Gıda Bankası’nın müthiş bir güvene sahip olmasından kaynaklanıyor. Belediye Başkanımız Sami Aydın’ın 2005 yılında bu teşkilatı kurdu ve o günden bu güne büyük bir güven tesis edildi. Her gelen vatandaşımız burayı gezip, sistemi inceliyor. Buradaki yönetim kadromuz, gerekli bilgileri veriyor, mutlu bir şekilde gidiyorlar ve ertesi gün misli ile yardımla geri dönüyorlar. Biz bu konuda çok hassasız. Gerekli değerlendirme ve incelemeler yapıldıktan sonra belirli kriterler çerçevesinde gerçekten yardıma ihtiyacı olanlara bu yardımları ulaştırıyoruz. Dolayısıyla bu güvenden dolayı ben inanıyorum ki burası sıkıntı çekmeyecektir.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!