USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sandıktan Çıkan Mesajı Aldık

Sandıktan Çıkan Mesajı Aldık

Sandıktan Çıkan Mesajı Aldık
08-07-2015 12:09
Google News


İftar öncesi yaptığı açıklamalarda 7 Haziran seçimlerinin üzerinden 1 ay geçtiğini ve sandıktan çıkan mesajı çok net olarak aldıklarını belirten Nebati, ‘Bu millet AK Parti'nin önderliğinde bir koalisyon istiyor. O günden bugüne kadar hiçbir kırmızı çizgi, hiçbir şart sürmeden günlerimizi geçirdik’ dedi. Nebati ayrıca TBMM Meclis Başkanlığına seçilen AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın memleketinde olmaktan mutluluk duyduğunu aktararak, Yılmaz’ı ve Sivas halkını kutladı.

HAYRULLAH AĞKAŞ / SERCAN ÇETİNEL

AK Parti Sivas İl Teşkilatı tarafından iftar programı düzenlendi. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen programa AK Parti’nin kuruluşundan bu zamana kadarki yönetici ve teşkilat mensupları buluştu.

Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati ile birlikte Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Teşkilat yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar öncesinde bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, bu dönemin AK Parti'nin uzlaşı kültürünü ortaya koymaya ve ortaklık kültürünü geliştirilmeye çalıştığı bir dönem olduğunu söyledi.

AK Parti’nin kurulduğu günden beri ülkeye hizmet ettiğini ve yaptığı hizmetlerle ülkeyi milleti ayağa kaldırdığını belirten Nebati, TBMM Meclis Başkanlığına seçilen AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın memleketinde olmaktan mutluluk duyduğunu aktararak, Yılmaz’ı ve Sivas halkını kutladı.

7 Haziran seçimlerinin üzerinden 1 ay geçtiğini ve sandıktan çıkan mesajı çok net olarak aldıklarını belirten Nebati, ‘Bu millet AK Parti’nin önderliğinde bir koalisyon istiyor. O günden bugüne kadar hiçbir kırmızı çizgi, hiçbir şart sürmeden günlerimizi geçirdik’ dedi.

Gerginliklerin olmadığı, insanların, partilerin, teşkilatların birbirini daha fazla anlayabilecekleri yeni bir Türkiye’nin ve yeni Türkiye sözleşmesinin gerçekleştirileceği dönemin yaşandığına dikkati çeken Nebati, şöyle devam etti:

‘Bu dönem AK Parti’nin uzlaşı kültürünü ortaya koymaya gayret ettiği, ortaklık kültürünün geliştirilmeye çalışıldığı bir dönem olacak. Milletin özgür iradesi ve oyuyla seçmiş olduğu Sayın Cumhurbaşkanımız koalisyon görüşmelerinin hiçbir şartına ortak edilmeyecek konumda bu milletin temsilcisi olarak başkanlık divanı oluşturulduktan sonra en büyük parti olan AK Parti’ye ve başbakanımıza hükümeti kursun diye görev verecektir. Genel başkanımız ilk turda üç partinin genel başkanlarıyla bir görüşme yapacak ve ardından ikinci turda hangi partiyle hükümet kurulacağına ilişkin çalışmalarını yapacaktır. Eğer bu çalışmaların neticesinde AK Parti bir hükümet kurarsa Türkiye 12,5 yıl sonrasında bir koalisyon hükümetiyle karşı karşıya kalacaktır. Şayet kuramazsa, bir ortaklık hükümeti oluşturulamazsa şüphesiz ki cumhurbaşkanımız ikinci büyük parti olan CHP’ye bu görevi verecektir. CHP eğer bir ortaklık kuramazsa, bu ortaklıklarda 45 gün içerisinde gerçekleştirilemezse anayasa hükmü gereği yeniden bir seçime mutlaka gidilecektir. O zaman bu işin sahibi, iradenin sahibi olan millete tekrar sorulacaktır. Biz uzlaşı yapmaya, koalisyon hükümeti kurmaya çalıştık ancak kuramadık. CHP kuramadı, o zaman millet ne yapılacağına karar verecektir, çünkü sözün ve karanın sahibi de millettir, gereğini yerine getirecektir.’

AK Parti’nin iktidarları döneminde gerek ekonomide, gerek siyasette ve gerekse sosyal hayatta refahın geliştirilmesi, hizmetlerin Türkiye’ye yaygınlaştırılması anlamında her türlü işi yaptığını söyleyen Nebati, son 1 aydır piyasaların AK Parti hükümetinin gerçekleştirmiş olduğu reformları kabul ettiğini belirtti.

‘GÜÇLÜ VE İRADELİ

İKTİDARA İHTİYACI VAR’

Son 1,5 yılda 3 seçim yapıldığını anımsatan Nebati, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Önümüzdeki süreç içerisinde AK Parti olarak hükümeti kurarsak ne ala, kuramazsak AK Parti’nin önderliğinde yeni bir seçime gidilecek ve Türkiye’yi güçlü hükümetleriyle inşallah tanıştıracağız. Türkiye’nin etrafı ateş çemberinde. Türkiye’nin güçlü ve iradeli iktidara ihtiyacı var. Bu iradenin mutlaka gerçekleştirilmesi lazım. Suriye'de insanlar ölüyor, öldürülüyor ve zalim müstebit yöneticiler oradaki insanların ölümünden ders çıkartmıyorlar. İnşallah önümüzdeki hafta pazartesi günü Kadir Gecesini kutlayacağız, hayırlara vesile olur. Bayram sabahında bu coğrafyada kanın ve gözyaşının durduğu, insanların ölmediği, evlerini terk etmediği ve milletiyle, ümmetiyle kardeşlik hukukunun geliştirildiği, barışın hakim olduğu bir dünyaya hep birlikte merhaba diyebilmek için dualarınızı eksik etmeyin.’

‘MİLLETİN VERDİĞİ

MESAJI ALDIK’

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, 7 Haziran Genel seçimleri sonucunda milletin verdiği mesajı aldıklarını kaydetti. Bilgin, ‘Biz milletimizin verdiği karar doğrultusunda, milletimizin bizlere verdiği mesajı alarak, milletimizle aramızdaki gönül bağımızı daha da pekiştirerek, Büyük Türkiye yolunda Yeni Türkiye’yi inşa etmek üzere milletimizle birlikte yol yürümeye devam edeceğiz’ dedi.

Bilgin konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Rabbim bu mübarek günleri bizlere Ramazan gibi yaşayıp, Bayramı hak eden kullarından eylesin. Bugün İl Başkanlığımızın koordinesinde AK Parti teşkilatında kuruluşundan bu güne kadar görev yapmış teşkilat mensuplarımızla iftar sofrasında bir araya geldik. Öncelikle tüm teşkilat mensuplarımıza bugüne kadar yapmış olduğu fedakarane çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. 7 Haziran seçimlerinde seçim startının verildiği günden, seçim akşamı sandıklar açılıncaya kadar yaptığınız çalışmalardan dolayı her kademedeki teşkilat mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Biz yola çıktığımız zaman Sivas’ta ve Türkiye’de bir hedef koyduk. Bu hedef milletimizin verdiği karar doğrultusunda bugün 13 yıl boyunca tek başına iktidar olarak bu millete hizmet eden partimiz, inşallah önümüzdeki süreçte de yüzde 41 oy oranıyla en yakın partiye yüzde 16’lık oy farkı ile iki partinin milletvekili sayısından 42 kişi daha fazla bir Milletvekili sayısıyla inşallah önümüzdeki dönemde de milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.’

‘BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN’

AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun ise konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi. Dursun, ‘Benim üzerinde durmak istediğim tek konu sadece ve sadece kardeşliğimizin, sevgimizin, birlikteliğimizin doruklarda yaşanması için Ramazan’ı şerifin vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederim. İçerisinde bulunduğumuz şu atmosferde ruh halimizin de gerçekten doruklarda yaşanacağı günler içerisindeyiz. İnşallah bu içerisinde bulunduğumuz geçiş sürecinde AK Parti’nin kuruluşundan bu yana görev alan tüm mensuplarının kararlı, sabırlı ve dik durmasını temenni ediyorum’ şeklinde konuştu.

‘AK PARTİ AİLESİ HER

GEÇEN GÜN BÜYÜYOR’

AK Parti teşkilatları iftar programında konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana büyümesini sürdürdüğünü kaydetti.

Başkan Aydın konuşmasında şunları kaydetti:

‘Partimizin kuruluşundan bu zamana kadar olan süreçte her geçen gün daha da güçlendiğimizi, daha da kenetlendiğimizi görüyorum. AK Parti ailesi her geçen gün büyüyor, gelişiyor ve güçleniyor. İnşallah bu Türkiye Cumhuriyetinin güçlenmesi olur. Evet belki son seçimde tek başına iktidar olamadık ama yine AK Parti Türkiye’nin en büyük partisi, yine AK Parti Türk seçmeninin tek çözüm beklediği siyasi kurum. İnşallah bu çözümleri de meclisimiz en iyi şekilde üretecektir. Süremiz kısıtlı olduğu için sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum. Bu organizasyondan dolayı AK Parti İl Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum.’

‘TÜRKİYE’DE 11. SIRADAYIZ’

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin ise son 1 yıl içerisinde geçirmiş olduğumuz seçimleri değerlendirdi. İl Başkanı Şahin, 7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti’nin Sivas’ta aldığı yüzde 58’lik oy oranıyla Türkiye genelinde 11. sırada yer aldığını kaydetti.

Şahin şunları kaydetti:

‘Başı rahmet, ortası bağışlanma, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayının son 10 gününe geldik. İlimizde ve ülkemizde sükûnet içerisinde geçen bir Ramazan ayı var. Hamdolsun bereketi de birlikte geldi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 6 Temmuz’da Teşkilat vefa iftarını yine her beraber tertip ettik ve hep beraber burada buluştuk. Bildiğiniz gibi 1 buçuk yılda 3 seçimi arka arkaya yaşadık. Önce yerel seçim yaşadık. Belediye Başkanlığı seçimlerinde yüzde 58 oyla Sami Aydın Bey’i Belediye Başkanımız olarak seçtik ve hizmetlerine devam etme imkânı sağladık.  Sonrasında 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilimiz şuan ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 70 oranında oy verdiler. Arkasından da Milletvekilli seçimine geldik. 7 Haziran’da da ilimiz yüzde 58 oyla Türkiye genelinde 11. sırada yer aldı. Sivas’ı 3 Milletvekiliyle Meclis’te temsil etme imkânımız oldu. Milletvekillerimizden Sayın İsmet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildiler. Kendilerini Sivaslılar olarak tebrik ediyoruz. Programa katılımınızdan dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!