USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TCDD Filosu Yenileniyor

TCDD Filosu Yenileniyor

TCDD Filosu Yenileniyor
25-07-2015 11:09
Google News


Albayrak, ‘TCDD lokomotif filomuzu yeniliyoruz. Son sistem modern lokomotifler diğer Bölgelerimizde çalışmaya başlamıştı. Bizlerin talepleri doğrultusunda yeni lokomotifler gelmeye başladı fakat 2 lokomotifle kalınmamalı ve lokomotiflerimiz yeni teknolojik lokomotiflerle yenilenmesine hız verilmelidir’ dedi.

HABER MERKEZİ

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı M. Nurullah Albayrak, düzenlediği basın toplantısında TCDD filosunun yenilendiğini belirterek, her geçen gün küçülmeye devam eden ilimizde bir an evvel Lojistik Köy Projesi’nin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan Abayrak, ‘Açıklamalarımız ses getirdi. TCDD lokomotif filomuzu yeniliyoruz. Son sistem modern lokomotifler diğer Bölgelerimizde çalışmaya başlamıştı. Bizlerin talepleri doğrultusunda yeni lokomotifler gelmeye başladı fakat 2 lokomotifle kalınmamalı ve lokomotiflerimiz yeni teknolojik lokomotiflerle yenilenmesine hız verilmelidir’ dedi.

Sivas’ın tüm bürokratlarına özellikle de uzun yıllardır Devleti Yöneten siyasi iradenin bürokratlarına sitem ettiğini belirten Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Albayrak, ‘Günü kurtarmadan öte gitmeyen cılız mesnetsiz ve düz mesajlar ve vaatler veren siyasilere sitemimiz. Derdimiz Sivas, Derdimiz Memleketimiz, Derdimiz Şehrimiz’ ifadelerini kullandı.

Sivas’ın gün geçtikçe küçüldüğünü belirten Albayrak, şöyle devam etti:

‘Böyle giderse bizler de bu gidişe seyirci kalırsak ve sesimiz çıkmazsa kul önünde ve Allah indinde bizlerde sorumluyuz. Sivas’tan giden birçok kamu kuruluşu, kapatılan işyerleri Sivas’ı adeta bir tüketim şehrine dönüştürmüştür. Açılan marketler, manavlar ve küçük işyerleri aslında Sivas için Sivas’ın küçüldüğünün sinyalleridir. Atatürk’ün şu güzel sözü her şeyi çok daha güzel ifade ediyor. ‘Üretmeden tüketen toplumlar yok olmaya mahkûmdurlar.’ Bizler üretimden uzaklaştığımız ve tüketim toplumuna dönüştüğümüz sürece maalesef Sivas için valisi olan köye döneriz. Zararın neresinden dönersek kardır mantığı ile bir an evvel Sivas için mücadeleye ve çabaya başlamalı, lobiler oluşturarak Sivas’ı bir istihdam merkezi haline dönüştürmeliyiz.’

Sivas’ta bir gazetenin sürekli bu hassasiyeti işleyerek bir yerlerin ilgisini çekmeye, bir yerlere duyarlı Sivaslı bürokratlara mesaj vermeye çalıştığını kaydeden Albayrak, ‘TÜİK verilerine göre Sivas’ın her yıl maalesef nüfusu azalıyor. 2023’e gelindiğinde TÜİK verilerine göre Sivas’ın bugünden 50 bin kişi daha azalacağı belirtiliyor. Bu ne demektir 3 stadyum dolusu insanın dolup boşalması ve 3 stadyum dolusu insanın daha Sivas’tan göç etmesi demektir’ dedi.

Aybayrak, ‘Peki, ne yapılabilir? Derdimiz üzüm yemek. İşte bunun için çözüm bir an evvel. Sivas için can damarı, kan damarı, olmazsa olmazımız Demiryollarımızı şaha kaldırmak, Demiryollarını güçlendirmek. TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğümüz teknoloji olarak modernizasyonunu ve teknolojisini çok iyi şekilde yenilemiş olup vagon üretim ve tamiratının yanında lokomotif montaj ve tamiratının burada yapılmasını sağlamak insan gücüne ihtiyaç duyuracağı gibi yan sanayi ve istihdama ve Sivas ticaretine güç katacak sanayiyi de canlandıracaktır.

En önemlisi Sivas için uzun yıllardır konuşulan Demiryolları için Lojistik Köy Projesi ki bu şehrimiz için en az 2000 kişinin istihdam edileceği bir tesis olacaktır. Bir an evvel Lojistik Köy Projesinin hayata geçirilmesi için tüm STK’larla birlikte bunun için mücadele edelim. İşte TBMM Başkanımız da Sivaslı. Bu imkânı da şehrimiz adına bu projelerin bir an evvel hayata geçirilmesi için çalışmaları başlatmalıyız.

Sivas’tan göçü tersine çevirmeliyiz. Göç veren değil göç alan ve kendi kendine yeten bir şehir yapmak bugün hepimizin elbirliği ile vereceğimiz mücadele ile olacaktır. Tarih önünde tüm şehirde söz sahibi olan tüm bireyler sorumluyuz. Sorumlu bir birey ve STK olarak diyoruz ki Sivas’ımızı şaha kaldırmanın yolu TÜDEMSAŞ’ı güçlendirmek ve Demiryolu Lojistik Köyünü bir an evvel hayata geçirmektir’ ifadelerini kullandı.

Hızlı Treni Sivas için bir şans olarak görmemiz gerektiğini vurgulayan Albayrak, ‘Sivas Ortadoğu geçiş güzergâhında olması münasebetiyle uluslararası Demiryolu Gümrüğünün de Sivas’a kurulması için mücadele vermek zorundayız. Sivas’lı hemşerilerimizi ve çocuklarımızı bu güzel kentimizde yaşanılır bir kent haline getirerek burada istihdamı ve kalmalarını sağlamalıyız’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!