USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meclis Üyelerinden Teröre Lanet?

Meclis Üyelerinden Teröre Lanet?

Meclis Üyelerinden Teröre Lanet?
04-08-2015 09:47
Google News


Çeşitli maddelerin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda, AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım, CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Murat Toraman, Ali Yaman, Hüseyin Akpolad, Bayram Sevim, Hüseyin Hastürk, CHP İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Aydın, BBP İl Genel Meclis üyesi Aytekin Kulmaç ve MHP İl Genel Meclis üyesi Bekir Tanyıldız gündem dışı söz alarak son zamanlarda yaşanan terör olaylarını lanetledi. Meclis üyeleri Şehit olan asker ve polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza da acil şifa temennilerinde bulundular.

HAYRULLAH AĞKAŞ

İl Genel Meclisi toplantıları bir aylık aranın ardından yeniden başladı. Sedat Özata Başkanlığı’nda yapılan Ağustos ayı toplantılarının 1. Oturumunda İl Genel Meclisi üyeleri topyekûn terörü lanetledi.

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda 10 İl Genel Meclisi üyesi gündem dışı söz alarak, ülke genelinde yaşanan terör saldırılarını eleştirdi. Ülkenin selameti için birlik ve beraberlik vurgusu yapılan konuşmaların tamamında şehitlerimiz rahmetle anıldı.

Gündem maddelerinin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım, CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Murat Toraman, Ali Yaman, Hüseyin Akpolad, Bayram Sevim, Hüseyin Hastürk, CHP İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Aydın, BBP İl Genel Meclis üyesi Aytekin Kulmaç ve MHP İl Genel Meclis üyesi Bekir Tanyıldız söz alarak yaşanan terör olaylarına değindiler.

Günden dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım, ‘Gözyaşlarının rengi aynıdır. Ne olur olayları kaşımak yerine, kardeş olalım, birlik olalım, beraber olalım, omuz omuza verelim ve ülkemizi bu belalardan kurtarmak için herkes elinden geleni yapmak için gayret gösterelim. Nefretin değil, hoşgörünün dilini kullanalım. Bizim Türkiye olarak gidecek başka bir yerimiz yok. Bu ülkede yaşanan her bir olay, hepimizin zararınadır. Terör hangi ülkeden, hangi milletten gelirse gelsin, şiddetle kınıyorum’ ifadeleriyle terörü kınadığını belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller de, ‘Biz sadece bu kürsülerde değil, sokaklarda da aynı şeyi söylüyoruz. Terör nereden gelirse gelsin, teröre lanet okuyoruz. Suruç’ta, 93’te Sivas’ta, 93’te Başbağlar’da ölenlerde şehittir. Terörün dini, imanı, mezhebi, vatanı, ülkesi yoktur. Terör terördür. Biz böyle değerlendiriyoruz. Bu zamana kadar terör olayları yüzünden, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine başsağlığı diliyoruz’ şeklinde konuştu.

Diğer siyasi parti temsilcilerini eleştiren AK Parti İl Genel Meclis üyesi Murat Toraman ise ‘Buradaki meclis üyelerimiz konuyla ilgili çok güzel konuşmalar yaptılar ama ben siyasi parti temsilcisi arkadaşlarımızın tamamının görüşlerinin aynı olduğuna inanmıyorum’ dedi.

Toraman, ‘Bunu geçtiğimiz günlerdeki örneklerde hep beraber yaşadık, gördük. Buradaki hiç kimse doğarken, ne annesini ne de babasını seçebildi, ne milletini seçebildi, ne de ırkını seçebildi. Türkiye’de her milletten insanlar yaşıyor. 13 yıl önce AK Parti’nin iktidara geldiği dönemdeki olağanüstü durumu kimsenin unutmaması gerekiyor. Biz olağanüstü hali kaldıran bir iktidar olarak, işin başına geçtik ve o günden bugüne kadar ülkeyi idare ediyoruz. 2 yıldır terörle alakalı hamdolsun hiçbir acımız olmadı. Ama son 15 gündür, seçimin hemen arkasından başlayan bin kaos var. Terörle mücadele konusunda AK Parti’nin kararlılığını kimse sınamaya çalışmasın. Biz herkesle konuşmaya hazırız ama canımızı yakanların, canını yakmaya da hazırız’ şeklinde konuştu.

‘Mevzu vatan ise, gerisi teferruattır’ diyen BBP İl Genel Meclis üyesi Aytekin Kulmaç da, ‘Vatan mevzu olduğu zaman da bizim çok farklı şeyler konuşmamızın da bir anlamı yoktur. 7 Haziran’da bir seçim yaşadık. Yaşadığımız seçimin sonucunda millet, siyasi partilere yapması gerekeni açık ve net bir şekilde ortaya koydu. Yani hiç biriniz tek başınıza iktidar değilsiniz. Ama oturun anlaşın bu ülkeyi idare edin dedi. Yaklaşık bir buçuk ayın üzerinde bir sürenin geçmiş olmasına rağmen, bugün hala bir koalisyon hükümetinin kurulmasıyla ilgili maddeler üzerinde anlaşmaya çalışıyoruz. Belki de çok net açıklanmamasına rağmen, maddelerin birçoğu da teferruattır. Biz hep asılları bırakıp, teferruatlarla uğraşıyoruz. Bu belirsizlik, bu kapalı süreç, bugün itibariyle baktığımızda üniformalı dediğimiz, sadece sivil vatandaşı bir tarafa bırakıyorum. Üniformalı olarak akşam nöbetten dönmüş, evinde dinlenen polisimizi şehit edecek kadar, yol kesip askerimizi şehit edecek kadar, bugüne kadar da 21 tane sadece resmi üniformalı insanımızın görev sahasındaki insanımızın şehit edilmesinden dolayı ciddi manada bir üzüntü içerisindeyiz. Terörle mücadelenin adı çözüm süreci değildir. Terörle mücadelenin adı anladıkları dilden konuşmaktır’ dedi.

Terörü şiddetle kınadığını belirten AK Parti İl Genel Meclis üyesi Ali Yaman, ise şu ifadelere yer verdi:

‘Terör nereden gelirse gelsin, bir milletin, bir devletin en büyük belasıdır. Şiddetle lanetliyorum, kınıyorum. Türkiye’de son 15 gündür çok değişik olaylar oluyor. Sanki birileri bir yerlerden düğmeye basmış, bir yerler hortlamış, yani insanların can güvenliği yok. Birileri bizleri bölmeye çalışıyor. Ama bizler inadına bölünmeyeceğiz, parçalanmayacağız. Onlara en büyük tokadı yine biz vuracağız. Biz ne zaman birlik ve beraberliğimizi yitirirsek, kaybeden oluruz. Ama bizler kaybetmeyeceğiz. Bu terörün bitmesi için, birlik ve beraberliğimizin devam etmesi için hep beraber elimizi taşın altına koymamız gerekiyor.’

AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Akpolad, ‘A Partili, B Partili, C Partili… Hiç önemli değil. Hepimizin tek amacı var. Vatan bir bütündür, bölünemez. Tek bayrak, tek devlet, tek din… Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da biz nereden gelirse gelsin. Biz bu tüm terör olaylarını bizler de lanetliyoruz. Allah belalarını versin diyoruz. İnşallah hep birlikte bunlardan kurtulacağımıza inanıyoruz’ ifadeleriyle terörü eleştirdi.

‘Ben de terörü ve teröristleri şiddetle kınıyorum’ diyen AK Parti İl Genel Meclis üyesi Bayram Sevim ise ‘Mehmet Akif Ersoy’un çok güzel bir sözü var. ‘Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.’ Bizim insanlarımız vatanına da milletine de sahip çıkacak. İnşallah terörün kökü de kazınacaktır. Hükümetimizin aldığı kararları da destekliyorum. Hükümetimiz bunların başına balyoz gibi inecektir’ dedi.

CHP İl Genel Meclis üyesi Mehmet Aydın da TBMM’de yaşanan gelişmeleri meclis üyeleriyle paylaştı. Aydın, ‘İnsanı öldürene insan deme hakkımız hiç olmaz da olamaz da.  Geçtiğimiz hafta TBMM’de terör olayları nedeniyle bir toplantı yapıldı. Ne yazık ki iktidar partisiyle yavru muhalefet dediğimiz MHP’nin oylarıyla reddedildi. Evet, PKK bir terör örgütüdür. PKK’nın yanında birçok terör örgütü bulunuyor. Bunların araştırılması konusunda önerge veriliyor ve ne yazık ki bu önerge reddediliyor. Eğer terör örgütleri araştırılmayıp,  bunların ucu nereye giderse gitsin bulup kurutmaz isek, biz bu terör örgütleriyle nasıl mücadele edeceğiz’ ifadelerini kullandı.

Son zamanlardaki terör olayları hepimizin içini acıttığını belirten MHP İl Genel Meclis üyesi Bekir Tanyıldız ise, ‘Azgınlaşmış, azmış, sivil, polis, asker demeden çok şiddetli bir şekilde saldırıyorlar, bizde şehitler veriyoruz. Bu durum hepimizin içini acıtıyor. Ünlü bir filozof diyor ki; coğrafyayı seçme şansımız yok. Coğrafyanın içerisinde kurulmuş sular, oluşmuş göller, etrafındaki yeşillikleri değiştirme şansımız var. Bizim coğrafyamız bu. Terör olaylarının bir an önce bitmesini, analarımızın ağlamamasını temenni ediyorum’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!