USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Aydın Projeleri Yerinde İnceledi

Başkan Aydın Projeleri Yerinde İnceledi

Başkan Aydın Projeleri Yerinde İnceledi
06-08-2015 08:31
Google News


İlk olarak kent meydanında bulunan ve çalışmalarının büyük bir kısmının tamamlandığı sosyal tesislerden başlayan Başkan Aydın ve beraberindekiler, daha sonra sırasıyla çöp toplama merkezi, organize sanayi bölgesi yol çalışmaları, maliye ormanı mesire alanı ve bölge hastanesine giderek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

SERCAN ÇETİNEL

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Başkan Yardımcıları bu yıl belediye olarak yapılan projeleri yerinde incelemek üzere basın mensupları ile bir araya geldi. İlk olarak kent meydanındaki sosyal tesislerinde yapılan çalışmaları basın mensuplarına aktaran Aydın, özelikle bu alanın özel bir firmaya devredilmediğini ve belediyenin işletmesinde devam edileceğinin altını çizdi.

Başkan Aydın daha sonra çöp toplama merkezine giderek çöplerden elde edilecek elektrik enerjisi hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Aydın, ‘Eylül ayının sonuna kadar buradaki çalışmalar tamamlanmış olacak. 4 megabayta kadar ulaşılabilecek bir tesis haline gelecek. Böylece bu alanda üretilen enerji 30 bin nüfuslu şehrin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayacak potansiyele ulaşacak’ diyerek Eylül ayında bu tesisin faaliyete geçeceği müjdesini verdi.

Daha sonra organize sanayi bölgesine geçerek, kılavuz TOKİ’den çevre yoluna kadar yapılan yol genişletme ve alt yapı çalışmaları hakkında bilgi vererek yolunu maliye ormanına çeviren Başkan Aydın, Sivaslılara bir müjde daha verdi. Aydın, Maliye ormanın standartları yüksek bir mesire alanı haline getirecekleri ve Paşabahçe mesire alanın alternatifi olacak bir mesire alanı oluşturacaklarının altını çizdi. Buradan sonra bölge hastanesinin etrafında yapılacak çevre düzenlemesini yerince inceleyen Başkan Aydın, üniversiteye giderek bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kent meydanında bulunan Selçuklu Sosyal Tesisleri’nde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Başkan Aydın ve yardımcıları, yapılan çalışmalar hakkında ilk açıklamaları burada yaptı. Tesislerdeki çalışmaların büyük oranda tamamlandığını söyleyen Aydın, tesisin çok küçük bir alanken yeni haliyle yaklaşık 800 kişiye aynı anda hizmet verebileceğini ve sistemde de bir takım değişiklikler yaptığını belirterek, şöyle devam etti:

‘Burada yoğun bir çalışma yapılarak şuan gördüğümüz en son haline kavuştu. Hala birkaç ilave yapılacak çalışmamız var. Eskiden burası çok küçük bir tesisken bugün yaklaşık 800 kişiye aynı anda hizmet edecek bir konuma kavuştu. Bununla beraber meydana yakışır bir konsept oluşturmaya çalıştık. Hem açık alanlarıyla hem kapalı alanlarıyla Sivas’ın markası olan kent meydanında bu alanla örtüşen bir sosyal tesise dönüştü. Tabi sistemde de bir takım değişiklikler yaptık. Burada self servis uygulamasına geçildi. Aynı zamanda eskiden bu alanda sadece 1 adet personel tuvaleti varken şuanda hem erkekler için hem bayanlar için ayrı ayrı tuvaletler ve engelli vatandaşlarımız için ayrı tuvalet, aynı zamanda bebek emzirme odası başta olmak üzere alan hem fonksiyon olarak hem görsellik olarak bir yapıya kavuşturuldu. Bu alanı kış mevsiminde de kullanılacak şekilde dizayn ettik. Komple etraftaki camlar açılır kapanır şekilde olacak. Isıtma sistemlerini ona göre planladık. Henüz tam olarak tamamlanmamış olsa da gayet şık ne nezih bir mekâna dönüştü. Sivas’ımız için hayırlı olsun. Zaman zaman bu alanda için bana bir takım sorular geliyor, ‘Buraya özel sektör mü işletecek’ şeklinde. Hayır burayı özel sektör değil belediyenin işlettiği ve işletmeye devam ettiği bir tesis olarak Sivas’a hizmete vermeye devam edecek.’

Buradaki konuşmalarının ardından tesislerin restoran kısmına inen Başkan Aydın, mutfağa geçerek yapılan değişiklikler hakkında kısa bilgi verdi. Tesis mutfağının lüks bir otelin mutfağında farkı kalmadığını ifade eden Aydın sözlerini şöyle devam etti:

‘Burada özellikle mutfak bölümünde çok ciddi değişiklikler gerçekleştirdik. Şuan 5 yıldızlı modern bir otelin mutfağında olması gereken bütün ekip ve ekipmanları biz bu alanda oluşturduk. Ve inşallah Sivas’ımıza ve Sivas halkımıza daha mükemmel hizmeti vermeyi amaçlıyoruz.’

Tesislerden sonra çöp toplama merkezine giden Başkan Aydın ve yardımcıları, bu alanda çöpten elektrik üreteceklerini ve bu üretilen elektriğin 30 bin nüfuslu bir şehrin elektriğini rahatlıkla karşılayabileceğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

‘Şuan çöp toplama merkezindeyiz. Bildiğiniz gibi çöp alanını ıslah ederek yer altına döşediğimiz borularla bu alanda oluşan metan gazlarını topluyoruz. Toplanan gaz ile elektrik enerjisi üreteceğiz. İnşallah Eylül ayının sonuna kadar bu çalışmalar tamamlanmış olacak. Aşamalı olarak 1.2 megabaytla başlayıp 4 megabayt’a kadar bu artarak devam edecek. 4 megabaytta bildiğiniz gibi 30 bin nüfuslu şehrin elektrik enerji ihtiyacını karşılayacak potansiyele ulaşacak. Tabi burada önemli olan böyle bir alanın ıslah edilmiş olması çevre açısından. Bu alanın daha sonra yeşil alana dönüştürülmesi planlanıyor. Biz bu alanda yine elde ettiğimiz ısılardan sera tarımla ilgili yatırımlar yapmak istiyoruz. Bu eskisini hatırladığımız zaman bu alana kilometrelerce uzaktan yaklaştığınızda kokudan adeta bu alana yaklaşılamazdı. Sürekli yangınlar çıkardı. Çok ciddi bir kirlilik oluşturan bölgenin hem o kirlilikten kurtulması, hem şehir ve ülke ekonomisine çok farklı alanlarda katkı sunacak konuma getirilmesi şehrimiz adına önemli bir kazanç. Ben böyle büyük bir projenin bu kadar hızlı ilerlemesinde dolayı arkadaşlarımı kutluyorum. Biraz sonra ayrıştırma tesisimiz büyük ölçüde tamamlanma yolunda ilerliyor. Yine enerji tesisimizin de yerine gideceğiz. Şuan burada gazın toplandığı bir vanayı açarak gazı tespit etme fırsatımız oldu.’

Buradan çöp ayrıştırma merkezine geçen Aydın, ‘Şuan çöp toplama alanının çöp ayrıştırma merkezi olarak inşa edildi. İnşallah Eylül ayının ilk haftasında burası çalışmaya başlayacak. Şuan biz çöplerin çok az bir kısmını ayrıştırıyoruz. Biz maalesef bu güne kadar ekonomiye kazandırmadığımız gibi bu alanlarımızı hızlı bir şekilde doldurmuş oluyoruz’ dedi.

Yapımını üstlenen firma yetkilisi bu alan ile bilgiler vererek, ‘Burada günlük 600 ton kapasiteli ambalaj atıkları toplama ve atık işleme merkezi Sivas Belediyesi adına. Günlük gelen çöpleri yukarı alanda alarak tesisimize otomasyon şeklinde geçerek işleyeceğiz. Çöpü ayıracağız ve çöp sahası böylece 2 katına çıkarmış olacağız. Bunu böylece ekonomiye kazandırmış olacağız’ dedi.

Daha sonra aynı alan içerisindeki çöp toplama alanının enerji üretim tesisine geçen Başkan Aydın, ‘Gördüğünüz gibi makineler monte edilmeye başladı. Hedefimiz Eylül ayı içerisinde elektrik enerjisini üretmeyi planlıyoruz. İnşallah Eylül ayının sonuna kalmadan elektrik üretimine başlamış olacağız’ dedi.

Çöp toplama merkezindeki çalışmalar hakkında bilgiler verdikten sonra Organize Sanayi bölgesine geçen Başkan Aydın ve beraberindekiler buradaki yol çalışmaları bakında bir takım açıklamalarda bulundu. Kılavuz TOKİ bloklarında çevre yoluna kadar ilerleyen yolu alt yapısı ile birlikte kapsamlı bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Aydın, bu alana bisiklet ve yürüyüş alanlarını da ekleyeceklerini söyledi.

Aydın: ‘Organize sanayi bölgesi yolunda çok kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Yol yapılırken zamanında arazi yapısına göre şekillenmiş. Altyapıda arazi yapısına göre şekil almış durumdaydı. Yani yüksek yerleri düşürme, düşük yerleri kaldırma gibi bir çalışma olmadığı için zamanında biz şuanda bu yolu standartlara uygun bir şekilde düzenliyoruz. Tabi bunu yaparken bazı yerlerde 2 buçuk metreyi geçen düşürmeler kazılar yapmamız gerekiyor. Bazı yerlerde de aynı oradan yükseltmeler yapmamız gerekiyor. Özellikle şuan belirli noktalarda yaklaşık 3 metre bir tepe olan kısmı düşürmek zorunda kaldık. Bunu yaparken alt yapıda bir takım sıkıntılarla karşılaştık. Yaklaşık 800 metre doğalgaz hattını deplase ettik. Aynı şekilde enerji hattını ve su ve kanalizasyon hattını da deplase ettik. Yani sadece yol değil alt yapı ile ilgili ciddi bir çalışma gerekiyor. Şuan alt yapı çalışmaları tamamlandı. Dolgu çalışmaları devam ediyor. İnşallah Eylül ayı içerisinde burayı tamamlamayı planlıyoruz. Tabi bu yolu standardını yaparken burası biliyorsunuz organize sanayi ve 8 bin kişi çalışıyor. İnşallah bu sayı ileride 15 binleri bulacak. Bu nedenle buradaki çalışan arkadaşların şehre ulaşımını özenti ile yapılıyor. Özelikle bisiklet yolunu ve yürüyüş yolunu da bu kapsamda birlikte yapmayı planlıyoruz. Yani standardı yüksek bir yolu inşallah Eylül ayı içerisinde Sivas’ımıza kazandırmış olacağız. Yaklaşık kılavuz TOKİ kavşağından başlayıp çevre yoluna kadar uzanan bir hat burası. Bu proje ile birlikte organize sanayi bölgesinin ulaşımı ve standardı daha yüksek olacak. Diğer taraftan organizenin içerisindeki ana yol yaklaşık 5 kilometre, o yolunda yapımını bu sene inşallah tamamlanmayı hedefliyoruz’ ifadelerini kullandı.

Organize sanayi yolunda yapılan çalışmaların ardından, hemen yan yolda bulunan maliye ormanı olarak bilinen alan geçen Aydın, Sivas’a yeni bir mesire alanın önümüzde ki yıl faaliyete geçeceğinin müjdesini verdi. Yaklaşık 60 dönümlük bir alana standartları yüksek bir alan yapacaklarını belirten Aydın şunları kaydetti:

‘Maliye ormanı diye bilinen bir alan olan yaklaşık 30 dönümlük bir yer burası. Milli emlak tan buranın tahsisini belediye olarak aldık. Organize sanayiye doğru uzanan yamaç kısmını da 37 dönüm özel mülkiyetti. Bu özel mülkiyeti de karşılıklı anlaşarak belediyemiz satın aldı. Toplamda 60 dönümüz üzerinde Sivas’ın doğusunda Organize sanayi ile şehir arasında yeni bir mesire alanı planlıyoruz. Yine sosyal tesisleri bünyesinde barındıracak, Paşabahçe’nin alternatifi olacak, Sivas’a değer katacak, bu bölgeye değer katacak önemli bir mesire alanı çalışmasını başlatmış durumdayız. İnşallah bu çalışmayı da önümüzdeki yıl yaz sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz. Sivas’ta yeni bir standardı yüksek mesire alanı daha olacak.’

Yine bir diğer projelerden olan bölge hastanesi çevre düzenleme çalışma alanına giden Başkan Aydın ve beraberindekiler bu alandaki çalışmaları ve alt yapılarak hakkında bilgiler vererek, ‘Çevre düzenleme çalışmalarında sona yaklaştık’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!