USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

SİVAS ŞEHİDİNİ UĞURLADI

SİVAS ŞEHİDİNİ UĞURLADI

SİVAS ŞEHİDİNİ UĞURLADI
11-08-2015 14:52
Google News


Şehit Polis Memuru Demir için önce Sivas Emniyet Müdürlüğü Bahçesi’nde tören düzenlendi ardından Ulu Camii’nde cenaze namazı kılındı. Şehidin cenaze namazına TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’da katıldı.

ERSAN ARSLAN

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde şehit edilen polis memuru Muhammet Onur Demir’i son yolculuğuna Sivas’ta binlerce kişi uğurladı. Şehidin cenazesinde teröre lanet yağdı.

Şehit Demir için ilk önce Sivas Emniyet Müdürlüğü Bahçesi’nde resmi tören düzenlendi. Törene Şehidin annesi Kiraz ve Babası Sefer Demir, kardeş ve yakınları ile Vali Âlim Barut, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Polis Tören mangası şehit Demir’in naaşını cenaze aracından alarak, Sivas Emniyet Müdürlüğü Binası’nın önüne getirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehit Demir’in kısa öz geçmişi okundu.

‘GÖZÜN ARKADA KALMASIN’

Daha sonra bir konuşma yapan Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, duygu dolu anlar yaşadı. Konuşmakta güçlük çeken Çalışkan, ‘Şehidimizi son yolculuğuna uğurlamak üzere burada toplandık. Maalesef bir vatan evladımızı daha kaybettik. Acımız sonsuzdur. Ülkemizin savunulmasının, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve güvenliğini temin için görev yapan, en değerli varlıkları olan canlarını bu uğurda feda eden kahramanların var olduğu bir teşkilatın mensupları olarak biz çok şehitler verdik. Gerektiğinde de vermeye hazırız. Vatanın birlik ve bütünlüğü, milletin dirlik ve düzenini bozarak kaos ortamı yaratmaya çalışanların bu tür eylemleri bizleri asla yıldıramayacaktır. Aziz şehidim sen rahat uyu, ettiğin yemine sadık, giydiğin üniformaya ve şuanda üzerinde bulunan şanlı bayrağımıza yakışır bir şekilde görevini ifa ettin. Şuanda mertebelerin en yücesine eriştin. Geride bıraktığın yakınların ve ailen bizlere emanet, gözün arkada kalmasın, ruhun şaad olsun.’ dedi.

‘BU ALÇAKLIĞI ÖLÇECEK

ALET İCAT EDİLMEDİ’

Çalışkan’ın ardından konuşan Sivas Valisi Alim Barut ise, Türk milletinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de dimdik ayakta duracağını söyledi.

Hayatının en zor konuşmalarından birini yaptığını belirten Vali Barut, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti güvenlik güçleri, terörle mücadeleye halkımızın huzur ve güveni için kararlılıkla devam edecektir. Bu acıyı tarif edecek sözü bulamıyorum. Bu bir alçaklıktır. Ama henüz bu alçaklığı ölçecek alet edevat icat edilmedi. Ama Türk milleti bunun da üstesinden gelecek. 5 bin yıllık tarihimiz de olduğumuz gibi gelecekteki 5 bin yıllarda da Türk milleti dimdik ayakta duracaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu millete hizmet etmekten çekinmeyerek canını feda eden bu evladımıza tabi ki inancımıza göre öldü diyemiyoruz. Kuran-ı Kerim'in Bakara suresinde 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Tam tersine onlar diridirler. Fakat sizler anlayamazsınız' denilmektedir. Şehidimizi bağrımıza basacağız, ailesini emanet olarak yanımızda bulunduracağız. Acılarını tabi ki paylaşacağız. Bu gençlerimiz bu hain saldırıları hak etmiyor. Ama millet olarak yaşamanın hür ve bağımsız yaşamanın da bir bedeli var, bu bedeli de hepimiz, şahsım dâhil seve seve ödemeye hazırız. Şehidimizin ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Tüm aziz milletimizin başı sağ olsun. Onur, ruhun şad olsun’ ifadelerini kullandı.

CENAZE NAMAZINA

BİNLERCE KİŞİ KATILDI

Sivas Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlen resmi törenin ardından tören mangası tarafından cenaze aracına konulan Şehit Polis Memuru Muhammet Onur Demir’in naaşı cenaze namazı için Sivas Merkez Ulu Camii’ne götürüldü. Emniyet müdürlüğündeki törene katılan vatandaşlar Türk bayrakları ile Emniyet Müdürlüğü binası önünden, Ulu Camii’ne kadar terörü lanetleyen sloganlar atarak yürüdü. Şehit polis memurunun cenazesine halktan da yoğun katılım oldu. Öğlen Namazı’na müteakiben kılınan cenaze namazına yoğun katılım olması nedeniyle öğle namazı için camiye giren vatandaşlar uzun süre avluya çıkamadı.

TBMM BAŞKANI YILMAZ’DA

CENAZEYE KATILDI

Şehit Polis Memuru Muhammet Onur Demir’in Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazına TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’da katıldı. Yılmaz, Şehidin Babası Sefer Demir ve diğer aile fertlerine başsağlığı dileklerini iletti. Şehidin Cenaze namazını İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan kıldırdı. Balkan namaz öncesinde bir süre Şehidin Babası Sefer Demir’i teselli etti. Camideki cemaatin çıkmasının ardından cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında, Şehit Polis Memuru Onur Demir, polis tören mangasının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Cenaze namazına katılan binlerce kişi, Şehit Demir’i cenaze aracına tekbirlerle uğurladı. Cami çıkışındaki büyük kalabalık ise teröre lanet yağdırdı. Cenaze aracı ile birlikte yürüyüşe geçen kalabalık, tekbirler getirdi, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları atarak kilometrelerce yürüdü.

Şehit Demir’in cenazesi Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki polis şehitliğinde toprağa verildi.

SİLOPİ’DEKİ ÇATIŞMADA YARALANMIŞTI

Silopi'de güvenlik güçleri PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDGH) üyelerinin güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için Başak ve Barbaros Mahallesi'ne gitmiş, burada polislere ateş açılmasıyla çıkan olaylarda 3 kişi ölürken, 2'si polis 7 kişi de yaralanmıştı. Yaralanan ve durumu ağır olan polis memuru Muhammet Onur Demir, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altınmış ancak doktorların yaptığı tüm müdahaleye karşın şehit olmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!