USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Varyant Satranç 1. Ligde

Varyant Satranç 1. Ligde

Varyant Satranç 1. Ligde
24-08-2015 15:35
Google News


Kulüp Başkanı Murat Vural, 1. lige yükseldikleri için çok mutlu olduklarını ve başarının devamının geleceğini vurgulayarak; ‘1. lig Sivas’ımıza, Sivaslı hemşerilerimize hayırlı olsun. Bu ligde tutunmayı, bu ligde tutunduktan sonrada süper lig hedefimize koşmak istiyoruz’ dedi.

OĞUZHAN SARZEP

Sivas Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü Derneği, geçtiğimiz sene hedefinin 1. lige çıkmak olduğunu gazetemiz aracılığıyla duyururken, bu sene ise hedefine ulaştı.

Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü, 24-31 Temmuz’da Konya’da düzenlenen Türkiye Satranç Federasyonunun organize ettiği Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasında 5. olarak, Türkiye Satranç 1. ligine yükseldi.

Sivas Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Murat Vural, gazetemize yaptığı açıklamasında, hedefe ulaştıkları için mutlu olduklarını dile getirerek önemli açıklamalarda bulundu.

KULÜP BAŞKANI BAŞARILARI ANLATTI…

Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Vural, elde edilen başarıları özetleyerek şunları ifade etti; ‘Sivas Varyant Satranç Spor kulübü olarak çocuklarımızın zihinsel kişisel ve sosyal gelişimine büyük katkı sağlayan satranç sporunu yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacıyla yaklaşık bir yıldır hizmet vermekteyiz. Kurulma aşamasında belirlediğimiz kısa vadedeki hedeflerimize satranç gönüllüsü antrenörlerimiz, özverili kurucu üyelerimiz, sporcularımız ve onlara desteklerini esirgemeyen velilerimiz sayesinde teker teker ulaşıyoruz. Yapılan çalışmalar sonucunda sporcularımız il içi ve dışında başarılar elde etmektedirler. Giray Kaan Durukan 2015 Türkiye Yaş grupları Şampiyonasında 8. yaş grubunda Türkiye 3. olarak milli takıma girmeyi hak kazandı. Bu yıl Konya'da düzenlenen Türkiye Satranç Kulüpler Şampiyonasında Kulüp olarak Türkiye 5. olduk ve Türkiye Satranç 1. ligine yükseldik. Gelecek yıl Türkiye Satranç 1. liginde Sivas'ı en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. 76 takım ve yüzlerce sporcunun katıldığı bu turnuvada elde edilen başarının Sivas'taki sporculara örnek teşkil edeceğini ve yeni başarılara vesile olacağını düşünüyoruz. İl içinde ve dışında sporcularımızın aldığı kupa ve madalya sayısı şimdiden 3 rakamlara ulaştı.’

‘SÜPER LİG HEDEFİMİZE KOŞMAK İSTİYORUZ’

Yapılan Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası hakkında bilgiler veren Başkan Murat Vural; ‘Bizim en önemli kazanımlarımızdan bir tanesi de 24-31 Temmuz’da Konya’da düzenlenen Türkiye Satranç Federasyonunun organize ettiği Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonasında, kulübümüz oyuncuları Türkiye 5.’si oldu. Burada 76 takım mücadele etti. 1056 sporcu katıldı yarışmaya. Büyük bir organizasyondu ve bu organizasyondan alnımızın akıyla çıkarak ilk 5’e girdik. İlk 6’ya giren takım 1. lige çıkıyordu. Biz ilk 5’e girerek 1. lige çıkmayı başardık. Bu ligde tutunmayı, bu ligde tutunduktan sonrada süper lig hedefimize koşmak istiyoruz’ dedi.

‘SÜPER LİGE ÇIKMAK ZOR AMA İMKANSIZ DEĞİL’

Hedeflerinin bundan sonra lige kalmak ve süper lige çıkmak olduğunu gazetemiz aracılığıyla duyuran Vural; ‘Süper lige çıkmak tabii ki zor bir süreç ve oralara tırmanmak kolay değil. Süper lige çıkmak zor bir şey ama imkansız değil. Sivas’ın çocuklarının yapısı gereği dayanıklı, mücadeleci, verileni alma bakımından uygun, Sivas’ın havasından, suyundan ve doğasından dolayı insanların daha fazla satranç sporunu yapmak imkanı veriyor. Bu yüzden başarıyı daha çok yakalama imkanı buluyoruz’ ifadelerlini kullandı.

VURAL, TEŞEKKÜR ETTİ…

1. lige çıkmalarında kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür eden Kulüp Başkanı Murat Vural; ‘Biz 1. lige tutunabileceğimizi düşünüyoruz. Burada 1. lige kadar koşmamızda bize yardımcı olan başta çocuklarımız, velilerimiz, antrenörlerimiz, satranç gönüllüleri, Sivas Valiliği, Türkiye Satranç Federasyonu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yine satrancı severek ve faydalı olduğunu düşünerek organizasyon turnuva düzenleyen, ödüller dağıtan kurum-kuruluşlar, şirketler bunların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Satrançta şükür ki 1. lige çıktık. Burada tutunmak istiyoruz. Bir başarıya koşmak için, onu yakalamak için önce bir karar vermek gerekiyor, azimli davranmak ve çalışmak gerekiyor. Birde bununla ilgili bir bütçe olması gerekiyor. Bütçenin haricinde tüm unsurlarımız var ama bütçe konusunda sıkıntılarımız var. Yine Sivaslı iş adamlarımızla, Sivaslı hemşerilerimizle bunları paylaşacağız. Umuyoruz herkes bu konuda ellerinden gelen destekleri yapacaklardır’ dedi.

‘UNVANLI SPORCU ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Sivas Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü Derneği olarak unvanlı sporcu çıkarmaya çalıştıklarını da belirten Vural; ‘İnşallah bir unvanlı sporcu çıkarmaya çalışıyoruz. Kısa vadede bu başarımızı sürdürmek, korumak, daha çok çocukla satranç ortamında tanışmak. Yeni yetenekli çocuklar keşfetmek istiyoruz. Birlik ve beraberliğimizi korumak, bunu paylaşmak, hoşça vakit geçirmeyi arzuluyoruz’ diye konuştu.

‘SİVASLI HEMŞERİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN’

Sivaslı vatandaşlara 1. ligin hayırlı olmasını dileyen Murat Vural, şunları söyledi; ‘1. lig Sivas’ımıza, Sivaslı hemşerilerimize hayırlı olsun. Yine futbolda süper ligdeyiz. Güreş’te, Karate’de, Hentbol’da başarılarımız, derecelerimiz var. Bir taraftan da satrancımız gelişiyor, büyüyor. İnşallah gelecek zamanlarda da süper lige nasıl çıkarız, süper ligde nasıl tutunuruz onu konuşmak isteriz elbette.’

SÜRECİ ANLATTI…

Sivas Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Vural, 1. lige ve süper lige çıkma sürecini anlatarak; ‘Türkiye Satranç Federasyonunun ligi, Türkiye Kulüpler Şampiyonası olarak geçiyor. 1. lig ve süper lig olarak geçiyor. Takımın önce Türkiye Kulüpler Şampiyonasında oynaması gerekiyor. İlk 6’ya girdiğinde 1. lige çıkıyor. 1. Ligde ise son 3’e kaldığında tekrar kulüpler şampiyonasına düşüyor. Yine 1. lige ilk 3’e girdiğinde süper lige çıkıyor. Süper ligde son 3’e girmişse de 1. lige düşüyor. Biraz daha futbola benziyor tarzı. Buradaki spor yılda 1 sefer oynanıyor. Ama 2 seansta oynanıyor. 8 maç üzerinden yapılıyor. Önce ilde yapılıyor, ilde 1. olan Türkiye Kulüpler Şampiyonasına katılıyor’ ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!