USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı
24-08-2015 15:59
Google News


Hacı adaylarının yakınlarıyla vedalaşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Anne-babalarını Hac’a uğurlayan birçok kişi gözyaşlarına hâkim olamadı.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas İl Müftülüğü’nün düzenlediği programla 281 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı. Terminalde gerçekleştirilen programda duygusal anlar yaşandı. Hacı adayları ve aileleri vedalaşırken, göz yaşlarına hâkim olamadı.

Müftülük tarafından düzenlenen programa Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hac ibadetlerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek 281 hacı adayının yanı sıra 8 görevliden oluşan kafile, yakınlarıyla birlikte Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne geldi.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, burada düzenlenen programda, hacı adaylarının kazasız ve belasız ibadetlerini yerine getirmelerini diledi. Kafilede bulunan hacı adaylarının şanslı ve kısmetli olduğunu belirten Balkan, ‘Parası olup kutsal topraklara gitmek isteyip de gidemeyen birçok insanımızın olduğu ortamda, kutsal topraklara gidiyor olmanız sizler için çok büyük bir şans’ şeklinde konuştu.

Balkan, hacı adaylarından kutsal topraklarda yaptıkları her türlü harekete ve davranışa dikkat etmelerini ve sabırlı olmalarını istedi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise kutsal topraklara gitmenin sadece istemekle olmadığını bunun nasip işi olduğunu belirtti. Dünyada ve bütün Müslüman ülkelerde sıkıntılı bir süreç yaşandığına dikkati çeken Aydın, bunların üstesinden gelinmesi için dua edilmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Mustafa Tayyar tarafından dua edildi. Sonrasında ise Ulu Camii İmam Hatibi tarafından ezan okundu. Yakınlarıyla helalleşen 281 hacı adayı otobüslere bindirilerek, kutsal topraklara uğurlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!