USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?İç Anadolu´nun En Büyük Araştırma Merkezi Olacak?

?İç Anadolu´nun En Büyük Araştırma Merkezi Olacak?

?İç Anadolu´nun En Büyük Araştırma Merkezi Olacak?
26-08-2015 10:56
Google News


Cerrah arkadaşımız Prof. Dr. Mustafa Turan Başkanlığında 10 bin 400 metrekarelik araştırma merkezimizi çalıştırdığımız an sadece Sivas değil, İç Anadolu Bölgesi’ndeki en büyük araştırma merkezi olacak.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, üniversite bünyesindeki yenilik ve çalışmalar hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Kızılırmak Projesi ve Hızlı Tren Projesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kocacık, Kızılırmak Projesi’nin kendisinin de hayal ettiği çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Kocacık, yeniden planlanan ve üniversiteye paralel geçecek Hızlı Tren güzergâhı ve proje ile ilgili ise, ‘Bizim için avantaj da olabilir, dezavantaj da olabilir’ dedi.

‘İÇ ADANOLU’NUN EN BÜYÜK

ARAŞTIRMA MERKEZİ

SİVAS’TA AÇILIYOR’

Cumhuriyet Üniversitesi’nin proje ve bilimsel araştırmalar anlamında önemli bir ivme yakaladığını belirten Rektör Kocacık, yönetim olarak projelere büyük destek verdiklerini de söyledi.

İç Anadolu’nun en büyük AR-GE Merkezi’nin de Sivas’ta faaliyete geçeceğinin müjdesini veren Kocacık, şu ifadeleri kullandı:

‘Biz bir sene önce Hukuk Fakültesinin açılmasını teklif etmiştik. YÖK’te bekliyor. Bunu takip ediyoruz. İkincisi biz proje ağırlıklı çalışıyoruz ve üniversitenin projeler bazında çok iyi bir yere geldiğini görüyoruz. Kaliteyi artırma adına çalışmalarımız var.  Üniversitemizde proje yapanlara oldukça yüklü miktarda bir proje desteği verdik. 3 milyon liranın üzerinde bir destek sağladık. Proje yaptıkça araştırmalar çıkıyor, araştırma yaptıkça ulusal ve uluslararası yayınlar çıkıyor. Uluslararası yayınlarda üniversiteler içerisinde daha önce 35. Sıradaydık. Eylül ayında yeni sıralama açıklanacak. Biz yükseleceğimizi düşünüyoruz. Bir yandan da kurumlarla iş birliği yaparak daha iyi projelere ulaşmak istiyoruz. Geçen yıl kanserle ilgili iki projemiz oldu. Biri 9 Eylül Üniversitesi ile ortak yapılan araştırma. Bu çok ses getirecek. Bir de Kardiyoloji Bölüm Başkanımız Birhan Yılmaz Hocamızın önderliğinde Kalp Yetersizliği ile ilgili Novartis’in üreteceği ilaç var. Bunlar üniversitemiz adına çok ses getirecek şeyler. Diğer yandan ASELSAN ile TÜBİTAK ile diğer kurumlarla iş birliği protokolleri yaptık. Onlarla da ortak çalışmalarımız var. Ama en önemlisi, AR-GE binamız faaliyeti geçiyor. Cihazlarımız konuldu. Eksik cihazlarımızın ihalesi bitti. Cerrah arkadaşımız Prof. Dr. Mustafa Turan Başkanlığında 10 bin 400 metrekarelik araştırma merkezimizi çalıştırdığımız an sadece Sivas değil, İç Anadolu Bölgesi’ndeki en büyük araştırma merkezi olacak. Birçok alanda yeni markalar ortaya çıkacak. İnşallah bunlar yüzümüzü güldürecek, hem Sivas’a hem bölgeye katkı sağlayacak. Çalışmalar bazen birden sonuç vermiyor. Ama önemli olan bunların başlatılmasıdır.’

KIZILIRMAK VE

HIZLI TREN PROJELERİ

Kızılırmak ve Hızlı Tren Projeleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Kızılırmak Projesinin kendi hayallerinde de olan bir proje olduğunu söyledi. Kızılırmak ile ilgili kendilerinin de bir projelerinin olduğunu bu projeyi de ilgili makamlarla paylaşacaklarını belirten Kocacık, ‘Bu büyük projede bize düşen ne var ise hepsini yapmaya hazırız.’ Dedi. Kocacık, güzergahı değişen üniversite bölgesine istasyon yapılması planlanan hızlı tren projesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Kocacık, şu ifadeleri kullandı:

‘Kızılırmak ile ilgili daha önce bizim 2,5 kilometrelik kendi arazimiz içerisinde bir projemiz vardı. Üniversitenin girişinden üniversite içinde kalan kısmı ile ilgili biz bir proje hazırlamıştık. Hatta nehrin kıyısı inşaat alanlarımızdan çıkan hafriyat, toprak ile dolduruldu, biz başlamıştık. Sonra sağ olsun Belediye Başkanımız daha güzel bir öneri getirdi. ‘Bu Karşıyaka’dan başlasın buraya kadar gelsin. Şehri de kapsasın’ dedi. Bunun tabi bir devlet projesi olmasına ihtiyaç duyuldu. Bu şekilde proje büyüdü. Şimdi proje ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde DSİ Genel Müdürümüz Ali Rıza Diniz Bey ve Bölge Müdürümüz Halil İbrahim Bey ile birlikte nezaket ziyaretinde bulundular.  Onlarla da konuştuk. Biz onlara, 2,5 kilometrelik üniversite arazisi içerisinde hazırladığımız projeyi de göndereceğiz. Gerçekleştirilecek çalışmada bundan yararlanmak istediklerini söylediler. Kendilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu büyük projede bize düşen ne var ise hepsini yapmaya hazırız. Bu bizim en önemli projemizdi. 3 sene önce göreve gelirken en çok telaffuz ettiğim buydu. Bu benim hayalimdi ve er ya da geç Sivas’a böyle bir şey kazandırılacak.

Hızlı Trenin Kızılırmak’ı kenarından geçeceğini biliyorum ama bunun kesinleşip kesinleşmediğini bilmiyorum. Tabi devletimizin uygun göreceği, yararlı göreceği hat bizim de makbulümüzdür. Ama resmi bir bilgi gelmedi. Nereden geçeceğine devlet karar verir. Tam olarak rotayı bilmiyorum ama üniversitemizin içerisinde bir istasyon olacak şekilde planlandığını duyuyorum. Hayırlı olsun. İnşallah yararlı olur.

Bu bölgede olması üniversitemiz açısından avantaj da olabilir, dezavantaj da olabilir. Avantajı, öğretim üyelerinin öğrencilerin, geliş gidişinden sorun olmaz. Daha kolay gelir giderler ama madalyonun öbür tarafına da bakmak lazım. Hep ‘şehir ile üniversiteyi Kızılırmak ayırıyor’ deniliyor ya, inşallah bu demiryolu için de söylenilmez. Bunun dışında bir sorun pek görünmüyor. Halen tam olarak değerlendirebilmiş değilim. Ama inşallah yararlı olacak. Bu konuda beklentimiz yüksek.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!