USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Listeler Asıldı

Listeler Asıldı

Listeler Asıldı
02-09-2015 22:02
Google News


SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

Sivas Muhtarlar Derneği tarafından gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Sivas Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Numan Kaya 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan erken seçimlerin seçmen listelerinin askıya çıktığı bildirildi. Seçmen listelerinin 10 Eylül 2015 günü saat 17.00’a kadar geçerli olacağının altını çizen muhtarlar derneği şunları kaydetti:

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan erken genel seçimler için seçmen listesi muhtarlıklara dün itibariyle askıya çıkartılmıştır. 10 Eylül 2015 günü saat 17.00 ye kadar bu askı devam edecektir. Bu tarihler arasında mutlaka muhtarlıklara uğranılmalı veya telefon açılarak isimler kontrol edilmelidir. Ayrıca isteyen internetten Yüksek Seçim Kurulu Sitesine girmeli, seçmen sorgulamadan T.C kimlik numarası ile isimler kontrol edilmelidir. Eğer isimler çıkmazsa son üç aylık elektrik, su, doğalgaz veya telefon faturaları ile Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne müracaat edilmelidir. Bu müracaatları Nüfus Müdürlüğü Seçim Kuruluna gönderecektir. Kolluk Kuvvetleri yapılan bu müracaatları tekrar takip edecektir. Askı süresi bittikten sonraki nakiller kabul edilmeyecektir. Kayıtlarının bulunduğu ikamet ettikleri yerlerde oylarını kullanacaklardır. Kimlikleri olmayanlar veya Kimliklerinde T.C kimlik numaraları yazılı olmayanlar oylarını kullanamayacaklardır.

1 Kasım 1997 tarihinden önce doğum tarihli olanlar genel seçimlerde ve sonraki seçimlerde oylarını kullanacaklardır. Seçmen listesini kontrol etmeden sonradan ismim yok diyenlerin mazeretleri kabul edilmeyecek, art niyet aranmayacaktır.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!