USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Amacımız Üzüm Yemek?

?Amacımız Üzüm Yemek?

?Amacımız Üzüm Yemek?
09-09-2015 10:06
Google News


Akyıldız, ‘Benim buradaki amacımız üzüm yemek. Yapılan her hizmet için bizler çok teşekkür ederiz. Burada başka herhangi bir kastımız yok. Sizlerin işlerini kolaylaştırmak, birlikte çalışmak ve sorunları birlikte çözmek niyetiyle biz bu şekilde bir çalışma yöntemi yapıyoruz’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantılarının 2. Oturumu dün yapıldı. Toplantıya CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız da katıldı.

Geçtiğimiz hafta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’e ulaştırdığı soru önergeleriyle ilgili bilgi veren CHP Milletvekili Akyıldız, ‘Benim buradaki amacımız üzüm yemek. Yapılan her hizmet için bizler çok teşekkür ederiz. Burada başka herhangi bir kastımız yok. Sizlerin işlerini kolaylaştırmak, birlikte çalışmak ve sorunları birlikte çözmek niyetiyle biz bu şekilde bir çalışma yöntemi yapıyoruz’ dedi.

Akyıldız konuşmasında, ‘Benim ilimizdeki köy yollarıyla ilgili soru önergelerim vardı. Benim buradaki amacımız üzüm yemek. Yapılan her hizmet için bizler çok teşekkür ederiz. Hizmet yapan arkadaşlarımıza ve dostlarımıza Başta Sayın Vali Yardımcım Salih Ayhan ve Meclis Başkanımız Sedat Özata olmak üzere ben hepinize çok teşekkür ediyorum. Burada başka herhangi bir kastımız yok. Sizlerin işlerini kolaylaştırmak, birlikte çalışmak ve sorunları birlikte çözmek niyetiyle biz bu şekilde bir çalışma yöntemi yapıyoruz. Soru önergelerimizdeki amacımız da hizmet gitmeyen birçok köyümüz, birçok sıkıntımız var. Bunlarla ilgili hep birlikte çalışacağız. Sizler burada yerel parlamentoda, bizler TBMM’de görev yaparken, birbirimizle iletişimi sağlıklı kuracağız ve birlikte çalışacağız. Sonuçta hepimizin amacı ortak. Hepimiz bu topluma hizmet için çaba sarf ediyoruz.’

MECLİS ÜYELERİNİN

ÖZLÜK HAKLARIYLA

İLGİLİ KANUN TEKLİFİ

CHP Milletvekili Ali Akyıldız, İl Genel Meclis üyelerinin çok zor şartlar altında hizmet ettiğini belirterek, meclis üyelerinin bazı özlük haklarında iyileştirme yapılması için TBMM’ye kanun teklifinde bulunduğunu söyledi.

Akyıldız, ‘Çok kısa bir süre öncesinde 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanununun bazı maddelerinde değişiklik yapılması ve 5682 sayılı pasaport kanununda da bir maddesinde değişiklik yapılması için ben kanun teklifi vermiştim.  Bunun gerekçesi neydi? Bunu birkaç cümleyle özetlemek istiyorum’ dedi.

İl Genel Meclis üyelerinin gerçekten çok zor şartlarda görev yaptığınızı bildiğini ifade eden Akyıldız, ‘Hizmet alanının genişliği ve zorluğu huzur hakkının azlığı, yolculuk, akaryakıt, iletişim giderlerinin fazlalığı gibi pek çok zorlukla karşı karşıyasınız, bunların hepsini biliyorum. Yine İl Genel Meclis üyelerimizin harcama yetkisine sahip olduğu dolayısıyla hukuki ve cezai sorumluluğu üstlendiği parasal miktarlarında yüksek olduğunu biliyorum. Uzak bir ilçeden seçilmiş İl Genel Meclis üyemizin aldığı huzur hakkı, il merkezine geliş, konaklama, yemek masrafı vb. şeyleri karşılaması mümkün değil bugünün şartlarında… İl Genel Meclis üyelerinin hayati öneme sahip konularda yani sizler ilimiz ve ülkemiz adına hayati öneme sahip konularda karar alıyorsunuz ama kendi özlük haklarınız konusunda da çok büyük sıkıntılar yaşıyorsunuz. Bizler bunların bilincindeyiz. Bizler bir nebzede olsa, sizlerin bu konularda daha rahat çalışabileceğiniz bir ortamın sağlanması aldığınız bu çok komik rakamlar ki yanlış bilmiyorsam, 151,60 TL bugün için oturum başına sizlere ödenen paradır. Yani 758 TL gibi bir rakam yapıyor’ ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclis üyelerine verilen ücretin asgari ücretin bile altında olduğunu vurgulayan Akyıldız, şöyle devam etti:

‘İl Genel Meclis üyelerimiz hastalıkları süresince izinli sayılmaları ayrıca mağduriyet durumunda bir yıl içerisindeki toplantı süresinin yarısını aşmak şartıyla izinler Meclis Başkanımız tarafından verilebiliyor. Toplumda sizler için ayda 5 gün toplantı yapıyorsunuz gibi görünüyor ama görev alanınız itibariyle ve komisyon görevleri itibariyle ayın 5 günü değil, belki ayın yarısından fazla süreyi görev için geçiriyorsunuz. Bu görev yaptığınız süre içerisinde de az önce anlattığım şekilde ekonomik anlamda da çok ciddi sıkıntılar yaşıyorsunuz. Çoğunuz cebinizden harcıyorsunuz. İl Genel Meclis üyelerimiz bir Büyükşehir Belediye Başkanı kadar önemli görevler yerine getiriyor. Ama bununla birlikte yeşil pasaport hakkına da sahip değilsiniz. Yeşil pasaport hakkından mahrum olmamanız konusunda da kanunda değişiklikle ilgili bir kanun teklifi verdim.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!