USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Teröre Karşı Tek Vücut

Teröre Karşı Tek Vücut

Teröre Karşı Tek Vücut
13-09-2015 15:53
Google News


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, AK Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri ile birçok İl Genel Meclisi üyeleri yaptıkları açıklamalarda terör olaylarına değindiler. Meclis üyeleri terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerine Allah’tan rahmet dileyerek, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı personellerimize de acil şifalar diledi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantıları dün yapılan 5. Oturumla sona erdi. İl Genel Meclis üyelerinden gelen ek gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda İl Genel Meclisi üyelerinin tamamı terör saldırıları karşısında birlik pozu verdi.

Meclis toplantısında görüşülen konuların ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım, CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller ve diğer tüm İl Genel Meclis üyeleri yapılan terör saldırılarını kınadı.

İl Genel Meclis üyeleri 7 Haziran genel seçimlerinin ardından başlayan terör saldırıları sonucu şehit olan tüm güvenlik personellerine Allah’tan rahmet dileyerek, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diledi. Yaralı personellerimize de acil şifalar dileyerek, toplantı sonunda teröre karşı birlikteliklerini göstermek adına hatıra fotoğrafı çektirdi.

TERÖR OLAYLARI

MECLİS’İN SİNİRLERİNİ GERDİ

Gündem dışı bir konuşma yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Genel Meclisi üyesi Aytekin Kulmaç, son dönemde yaşanan terör olaylarının İl Genel Meclisi üyelerinin de sinirlerini bozduğunu belirterek, bu nedenle zaman zaman ortamın gerildiğini belirtti.

BBP İl Genel Meclis Üyesi Kulmaç, ‘İçinde bulunduğumuz ortam itibariyle milletimizi gerçekten ciddi manada sarsan, üzüntüye sebep olan olaylar yaşandı. Bir tarafta 16 tane askerimiz, bir tarafta 14 tane polisimiz ve o günden bugüne gelinceye kadar da yine Hatay’da nöbet tutan bir askerimiz, bir tarafta yine bir polisimiz şehit oldular. Bu şehit haberlerinin hepsi de hepimizi çok derinden üzdü. Tabi her birimizin hassasiyeti had safhada olduğu için bu durum, bu haftaki meclis toplantılarımıza da yansıdı. Bu yansımanın sonucunda da bazen söylenmesi gereken sözlerin, bu hassasiyetler nedeniyle yanlış anlaşılmasına neden olarak, karşılıklı atışmalara da sebep oldu. Bunlar hoş görülmesi gereken şeylerdir’ dedi.

Bugün Türkiye olarak içinde bulunduğumuz ortam itibariyle her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuzu vurgulayan Kulmaç, ‘Ancak alınan bu şehit haberleri neticesinde bir de toplumsal tepkilere neden oluyor. Bu tepkiler neticesinde de basında çıkan ülkemizin bütün şehirlerinde bu yaşananlara tepki yürüyüşleri oluşmaya başladı. Tepki fevkalade güzel bir şeydir. Bu milletin birlik ve beraberliğini, bu milletin vatan sevgisini, millet sevgisini ortaya koyan unsurlardır. Ancak bir hareket maksadını aştığı zaman etkiler her zaman tepkileri doğurur. Zaman zaman bazı şehirlerimizde maksadını aşan tavır ve davranışlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu manada milletimizin sağduyulu olması lazım. Eğer maksat üzüm yemekse, o zaman bağcıyı iyi tespit etmemiz lazım. Hal böyle olunca bu ve buna benzer olayların bir şekilde sükûnet içerisinde, sabırlı bir ortam içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize de sabır ve başsağlığı diliyorum’ ifadelerini kullandı.

MUHSİN YAZICIOĞLU

İL HALK KÜTÜPHANESİ…

Ankara’dan aldığı bazı duyumlarda yeni yapılan İl Halk Kütüphanesi’ne Muhsin Yazıcıoğlu’nun isminin verileceği yönünde bilgi aldığını belirten Kulmaç, ‘Siyasetçinin hep kulağı deliktir. Bu delik olan kulağından da almış olduğu bazı duyumlar vakti ve zamanı gelmeden önce açıklanması belki çok doğru değildir ama bir konuda da iş işten geçtikte sonra düzeltmek bazen zaman ve emek ister. Malum Sivas’ımızda 2011-2012 yılında biz bir kütüphane yeri tartıştık. Bu tartışmanın sonucunda da burası uygundur, değildir diye yaklaşık bir yıl süren tartışmanın sonunda maalesef şehrimize eski TEKEL binasının yerine bir kütüphane binası yaptık. İl Halk Kütüphanesi dedik. Ankara’dan bir duyum aldım. Almış olduğum duyum; Kültür Bakanlığı Sivas Muhsin Yazıcıoğlu İl Halk Kütüphanesi olarak isim verildiği üzerine… Bu bir duyum’ ifadelerini kullandı.

BBP İl Genel Meclis üyesi Kulmaç şunları kaydetti:

‘Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’ni Sivas Belediyesi yaparken, o dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, huzurlarınızda da kendisine teşekkür ediyorum. Biz hükümet olarak Sivas’a bir kültür merkezi yapacağız. Adını da Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi koyacağız demişti. O kültür merkezinin yeri belli oldu. Projeleri çizildi. Her şeyi hazır. Ancak bir buçuk senelik bir gecikmeyle şuandaki son haline geldi. Sayın Bakanımızın, bugünde Sayın Meclis Başkanımızın bir sözü o kültür merkezinin adı Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi idi. Ancak bugün Sivas’a yapılan İl Halk Kütüphanesi’nin adına Muhsin Yazıcıoğlu İl Halk Kütüphanesi olarak koyuluyorsa, kafamda bir soru işareti ve Sayın Meclis Başkanına da buradan duyurma manasında soruyorum; Acaba o Kültür Merkezi’nin adı değişecek mi? Böyle bir endişem var. Benim şahsi talebim, eğer o Kültür Merkezi’nin ismi de Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi olarak kalıyorsa mevcut iktidara hepinizin huzurunda teşekkür edeceğim. Ama daha önce Sayın Başkan’ın vermiş olduğu sözün değiştirilerek, başka bir isim verilecekse bunun da kamuoyunda açıkça açıklanması gerekiyor diye düşünüyorum ve burada o Kültür Merkezi’nin ismi de Sayın Başkanın açıkladığı ve söz verdiği şekilde Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi olarak kalmasını kamuoyu ve basının huzurunda dillendiriyorum. Sayın Meclis Başkanımızın da bu konuda biraz daha ilgili olmasını bekliyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!