USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ak Adaylar Değişmeli

Ak Adaylar Değişmeli

Ak Adaylar Değişmeli
15-09-2015 17:16
Google News


‘Partilerin milletvekili adayları değişmeli mi yoksa aynı adaylar devam mı etmeli?’ sorusu yönelttiğimiz Sivas halkında en fazla tepki AK Parti’nin aday listesine oldu. Görüş aldığımız vatandaşların neredeyse tamamı TBMM Başkanı İsmet Yılmaz hariç en az 3 adayın değişmesi yönünde görüş bildirerek, ‘AK adaylar değişmeli. Sivas’a hizmet edecek ve Sivas halkının istediği adayların seçilmesi gerekiyor’ dedi.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

1 Kasım genel seçimlerin yaklaşması ile partilerin durumu da netleşmeye başladı. Sivas’ta CHP ve MHP’de gösterilecek adaylar merakla beklenirken, aday adayı başvurularının 3 Eylül tarihinde sona eren AK Parti’de, 18 Eylül’de adayların kimler gösterileceği, Sivaslı vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Sivaslı vatandaşlara ‘Partilerin milletvekili adayları değişmeli mi yoksa aynı adaylar devam mı etmeli?’ sorusunu sorduk. Birçok vatandaşımız MHP ve CHP’de adayların aynı kalması gerektiğini savunurken, AK Parti’de ki adayların TBMM Başkanı İsmet Yılmaz hariç en az 3 kişinin değişmesi yönünde görüş bildirdi.

‘Partilerin milletvekili adayları değişmeli mi yoksa aynı adaylar devam mı etmeli?’ sorusuna cevap veren vatandaşlarımız görüşlerini şöyle dile getirdiler.

Dursun Yılmazer, adayların kesinlikle değişmesi gerektiğini savunarak, ‘Özellikle AK Parti’nin adaylarında değişikliğe gidilmeli. Çünkü Sivas AK Parti ağırlıklı olduğu için buradaki adayların değişmesinde yarar var diye düşünüyorum. En azından son 3 sıranın değişmesi gerekiyor. Bunların yerine gösterilecek adayların Sivas’tan bir adayın olmasını isterim. Ama dünya globalleşti, yani bir köy haline geldi dünya. İlla ki burada yaşayan bir aday olması da gerekmez. Sivaslı olup da çok iyi iş bitirebilecek dışarıda bir sürü hemşerilerimiz var. Onlardan da olabilir’ ifadelerini kullandı.

Birsen Titiz ise, ‘Adayların birçoğu değişmeli. Türkiye’nin şuanda kardeşliğe çok ihtiyacı var. AK Parti’nin adayları farklı gösterilmeli. Birçok kişinin elenmesi lazım. Türkiye’mizin ve Sivas’ımızın geleceği için bazı adaylar elenmeli. Ben Ordu’da yaşıyorum ve Sivas’taki AK Parti adaylarında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz beyi tanıyorum sadece. Biz kendisini iyi bir insan olarak tanıyoruz. Ve Sivas’a büyük bir katkı sağladığını da düşünüyoruz. Ama diğer vekil adaylarına baktığımız zaman çok çalıştığını zannetmiyorum’ dedi.

Bugünlerde MHP’yi anlamadığını da sözlerine ekleyen Titiz, ‘Ben eski ve koyu MHP’lilerdenim. Taşın altına elimizi koymamız lazım. Şuan da hepimizin kardeşliğe ihtiyacı var. Biz milliyetçiysek, vatanseversek bir arada olmalıyız. Dünya gözünü açmış bize farklı gözle bakarken, neden biz birleşmiyoruz. Hepimizi kardeşiz lütfen rica ediyorum. Vatanseverim diyen herkese bağırıyorum, lütfen artık beraber olma zamanı’ ifadelerini kullandı.

Hayrettin Yıldız, aklıselim bir seçimin yapılması gerektiğini savunarak ‘Sivas’ın milletvekili adayları değişmeli. AK Parti, MHP, CHP ayrım yapmadan söylüyorum hepsinin milletvekili adayları kökten değişmeli. Şuan da ulusumuzun, ülkemizin karışık durumunda partilerin birleşip ülkenin derdine çare olamadılar. Hepsi bir tarafa çekildi. Artık bizim gördüğümüz kadarı ile yeniden seçime gidiliyor madem yeni isimlerle gidilsin’ dedi.

Süleyman Aydın, ‘AK Parti’nin adayları değişmemeli bu halini korumalı. MHP ve CHP adayları değişmeli. İlimiz için tüm partinin adayları daha iyi çalışmaları gerekiyor’ şeklinde konuşurken, Seyfettin Polat ise, ‘Bence adaylar değişmeli. AK Parti’nin en az 2 kişinin değişmesi gerekir. Şuan mevcut vekillerin Sivas’a çok sahip çıkmadığı açıkça görülüyor. Bu yüzden bunların yerine en az yeni 2 kişi aday gösterilmeli’ dedi.

Yunus Bıçakçı, Milletvekili adaylarını değişip değişmeme konusunu parti yöneticilerinin bileceği bir iş olduğunu belirtti. Bıçakçı, ‘Tanımadığımız insanlar aday gösterilmesi. Memlekete hiç faydası olmayan insanlar hani ne yapmışlar Sivas’a bir bakın. Her şey aynı devam ediyor. Herkes kendi partisinin adaylarını tanıyor. Ben MHP’liyim. MHP’nin adaylarından ikisi de mükemmel ve kaliteli insanlar. Sivas’a hizmet edeceklerine inanıyorum.’ İfadelerini kullandı.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaşımız ise, ‘AK Parti’nin milletvekili adayı olarak birinci sırada bulunan TBMM başkanımız İsmet Yılmaz hariç geriye kalan hepsinin değişmesi lazım. Şöyle bir Sivas’a bakın neler yapılmış. Diyeceksiniz ki şuan ki vekilleri süresi çok kısıtlıydı bir şey yapmaya fırsatları olmadı diye. Ama unutmayın ki o listede 2 seçimdir olanlar var. Bize Sivas’ı gerçekten temsil edecek birileri lazım. Protokolde oturacak, açılıştan açılışa koşacak bir vekil değil, açılış yapılacak yerin kurulmasında en etkin rol oynayacak kişi olması lazım. Sivas’a çok şey kazandıracak gerekirse o vekil Sivas’a yaptırmış olduğu yeni yatırımın açılışına bile katılmayacak. Öyle bir çalışacak ki Sivas’ta ki açılışlara katılmadığı zamanlarda bile vatandaşlar diyecek ki, bu işi bak bu vekil yapmıştır kesin diyecek. Ama bizde nerde öyle gösterilecek bir aday. Bizde ki vekillerin çoğu Ankara’da duruyor ayda en fazla üç kere gelip hemen geri gidiyor. Özellikle görüyorum hafta sonları geliyorlar, Sivas’ta herkes tarafından görülen bir mekâna oturuyorlar, görülüp gidiyorlar. Ya da bir açılış olacakta öyle gelecekler. Hâlbuki isim vermiyorum, öyle aday adayları vardı ki bu memlekete hakikaten bir şeyler katabilecek kapasitedeler. Bakalım bu seçimde o insanlar yine adaylıklarını koydu, parti yetkilileri nasıl değerlendirecek. AK adaylar değişmeli’ diyerek tepkisini gösterdi.

Ayrıca CHP’nin adaylarına da değinerek, ‘CHP’nin adayı Ali Akyıldız bey gerçekten beyefendi bir insan. Seçildiği günden bu güne kadar takip ettiğim kadarı ile vatandaşlardan hiç uzaklaşmadı. Hala herkes ile iç içe olmaya devam ediyor. Yolda gördüğü zaman bile konuşmasa dahi tebessüm ederek bakması bizlere yetiyor.’ Şeklinde konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir başka vatandaşımız ise genel merkez parti yetkililerine tepki göstererek, ‘bizim istediğimiz adayları kim dikkate alıyor ki. Temayül yoklamaları falan hep hikâye, boşa masraf ve zaman çalma. Biz bizim memleketimizin insanını istiyoruz. Çalışan istiyoruz. Eski listeden TBMM başkanımız İsmet Yılmaz hariç en az 3 kişinin değişmesi gerekiyor’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!