USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Halkın İradesi Sandığa Yansıyacak

Halkın İradesi Sandığa Yansıyacak

Halkın İradesi Sandığa Yansıyacak
17-09-2015 12:08
Google News


Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Selami Altınok, alınacak tedbirlerle birlikte halkın iradesinin sandığa yansıtılacağını belirterek, ‘Amacımız ülkemizde huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak. Seçmenin sorun yaşamadan siyasal tercihini gerçekleştirmesini temin etmek, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunması için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak, örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmektir’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

İçişleri Bakanı Selami Altınok, seçim güvenliğiyle ilgili gerçekleştirilecek olan Valiler Toplantısı’na katılmak üzere Sivas’a geldi.

Altınok ilimizi ziyaretinde öncelikle Sivas Valiliği’ni ve Sivas Belediyesi’ni ziyaret ederek, ilimizdeki çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Altınok ve diğer ilgililer sonrasında ise Büyük Otel’de gerçekleştirilen Valiler Toplantısına katıldı.

Toplantıya İçişleri Bakanı Selami Altınok’un yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Sivas Valisi Âlim Barut, Sivas İl Jandarma Komutanı, Albay Bektaş Arslan ile Sivas İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan katıldı.

Ayrıca Kayseri, Yozgat, Giresun, Samsun, Tokat, Ordu, Malatya, Amasya ve Erzincan illerinin Valileri, İl Jandarma Komutanları, Emniyet Müdürleri, Mit Bölge Başkanı, İçişleri Bakanlığı heyeti, İller İdaresi Genel Müdürü ile diğer yetkililer de katıldı.

Toplantıda konuşan İçişleri Bakanı Selami Altınok, ‘Seçim güvenliği ve koordinasyonu açısından büyük payda ve katkı beklediğimiz ilk toplantımızı 10 ilimizin katılımıyla hepinizin malumu bugün Sivas’a gerçekleştiriyoruz’ dedi.

Toplantının amaçları hakkında da konuşan Altınok, ‘Ülkemizde huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak, toplantıya katılan 10 ilimizde bir önceki seçimlerin seçmen sayısıyla yaklaşık 4 Milyon 745 Bin civarındaki seçmenin sorun yaşamadan siyasal tercihini gerçekleştirmesini temin etmek, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunması için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak, örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmektir’ ifadelerini kullandı.

1 Kasım seçimleri öncesinde illerde seçim güvenliğini sağlamak amacıyla toplantı yaptıklarını ve bu toplantıların ilkini de Sivas’ta gerçekleştirdiklerini ifade eden Altınok, ‘Kadim şehir Sivas’ta sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu toplantıda 10 ilimizin yani Sivas, Tokat, Yozgat, Kayseri, Malatya, Erzincan, Samsun, Ordu, Giresun, Amasya illerimizin katılımıyla 26. Dönem Milletvekili genel seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılmasına yönelik olarak alınan tedbirleri değerlendireceğiz’ dedi.

İçişleri Bakanı Altınok şunları kaydetti:

Tarihin her döneminde medeniyetlere beşiklik etmiş, eşsiz kardeşlik kültürüyle ülkemize yol gösteren, ışık tutan Sultan Şehir Sivas’ı ve bu aziz şehrin yiğit insanlarını en kalbi duygularımla selamlıyorum.  Son zamanlarda bölücü terör örgütünce düzenlenen hain ve kalleş saldırılar sonucu şehit olan güvenlik kuvvetlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu toplantı vesilesiyle buradan kuvayi milliye ruhunu barındıran, İstiklal Mücadelemizin sembolü olan bu kadim şehrimizden bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Bu vatan bizim için bir avuç kan şebekesi ve onun işbirlikçisine bırakılamayacak kadar aziz, kutsal ve değerlidir. Terörle mücadelemiz ne pahasına olursa olsun devam edecektir. Bugüne kadar öyle olmuştur, bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir. Vatanı bölmeye, kaos ortamı yaratmaya, birlik ve kardeşlik ruhumuzu bozmaya uğraşan terör örgütleri asla amaçlarına ulaşamayacaklar.’

‘SEÇİMLER GÜVENLİ

BİR ŞEKİLDE YAPILACAK’

Seçimlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda geçmesini temenni eden Altınok, ‘1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde alınacak, seçim güvenliği tedbirlerini detaylı olarak görüşmek amacıyla Valilerimiz, Bölge Jandarma Komutanlarımız, İl Jandarma Komutanlarımız, İl Emniyet Müdürlerimiz ve diğer ilgililerinin katılımıyla bölge toplantılarımızı yapmaya karar verdik. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’nin değişik bölgelerinde bu zevatı toplayarak, seçimlerin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamaya çalışacağız’ dedi.

İçişleri Bakanı Altınok, ‘Seçim güvenliği ve koordinasyonu açısından büyük payda ve katkı beklediğimiz ilk toplantımızı 10 ilimizin katılımıyla hepinizin malumu bugün Sivas’a gerçekleştiriyoruz. Amacımız ülkemizde huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak, toplantıya katılan 10 ilimizde bir önceki seçimlerin seçmen sayısıyla yaklaşık 4 Milyon 745 Bin civarındaki seçmenin sorun yaşamadan siyasal tercihini gerçekleştirmesini temin etmek, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunması için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak, örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmektir’ şeklinde konuştu.

‘HALK İRADESİNİ

TECELLİ ETTİRECEK’

‘Halk iradesinin adil, şeffaf ve hür bir şekilde yapılan seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi imkânı çağdaş parlamenter demokrasilerin en önemli özelliğidir’ diyen Altınok, ‘Haklı bir gururla ifade edebiliriz ki bu anlamda ülkemiz çağdaş medeni ülkelere de örnek olacak bir sisteme ve uygulama tecrübesine sahiptir’ dedi.

Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Çok partili hayata geçişten bu yana genel seçimler, senato seçimleri, yerel seçimler, ara seçimler, referandumlar ve cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere birçok kere seçim gerçekleştirilmiş ve hepsinden yüz akıyla çıkılmıştır. Geçmişten günümüze yapılan bütün bu seçimler huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmiş, vatandaşlarımız ve Sivil Toplum Örgütlerimiz son derece bilinçli ve sağduyulu davranmıştır. Valilerimiz, Kaymakamlarımız ve güvenlik birimlerimiz birden fazla seçim sürecinde bulunmuşlardır. Kolluk birimlerimizin seçim güvenliği konusunda geçmişten gelen bir donanıma ve bilgiye sahip olduğu görmüş olmam beni oldukça menün etmiştir. Bu seçim sürecinde de Sayın Valilerimiz başta olmak üzere ilgili tüm birimlerimizin tam bir koordinasyon içerisinde sahip olunan bu bilgi ve deneyimlerini önümüzdeki seçimlerde de yansıtacaklarına olan inancım tamdır.’

SEÇİM SÜRECİ

31 AĞUSTOS’TA BAŞLADI

1 Kasım genel seçim sürecinin 31 Ağustos tarihi itibariyle başladığını belirten İçişleri Bakanı Selami Altınok, halkın iradesinin sandığa yansıması için her türlü güvenlik tedbirini alacaklarını belirtti.

Altınok, ‘Bildiğiniz üzere ülkemizde 1 Kasım’da genel seçimler yapılacak olup, seçim süreci 31 Ağustos tarihi itibariyle başlamıştır. Seçimlerin hür ve demokratik bir şekilde yapılması için güvenli bir ortamın sağlanması takdir edersiniz ki büyük bir önem arz etmektedir. Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan hür bir şekilde sandığa yansıması için hükümetimiz ve bakanlığımız bin önceki seçimlerde olduğu gibi, bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirini alma noktasındaki çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürmektedir’ şeklinde konuştu.

EMNİYET TEDBİRLERİ

GENELGESİ YAYIMLANDI

Emniyet tedbirleriyle ilgili bir genelgenin yayımlanarak 81 ilin Valiliğine gönderildiğini söyleyen İçişleri Bakanı Altınok şunları kaydetti:

‘Bu amaçla geçmiş yılların tecrübeleri ve günümüz şartları ele alınarak, 26. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde alınacak emniyet tedbirleri konulu genelge ve emirler yayımlanmış, 81 il valiliğine gönderilmiştir. Bakanlığımız merkez ve taşra birimlerinin görev alanına giren uygulamalarda koordinasyon, etkinlik ve kolaylık sağlamak amacıyla seçimlerle ilgili temel mevzuat, genelge ve yüksek Seçim Kurulu kararlarının bazılarını içeren doküman ve kitapçıklar hazırlanarak, Valilikler ile diğer ilgili birimlere dağıtılmıştır. Seçim döneminde güvenlikle ilgili konuların takibi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bakanlık Afet Acil Durum Yönetim Merkezinde seçim harekât merkezleri oluşturulmuştur.

Seçimden yeni çıktık. Seçim hazırlıkları zaten vardı. Şimdi daha önce yapılan bu hazırlıkları güncelleyeceğiz, eksikliklerimizi tamamlayacağız, koordinasyon gereken hususları yeniden gözden geçireceğiz. Amacımız ülkemizde huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak, siyasi partilerimizin ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini almak, böylece örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmektir.’

Bu toplantılarda genel tedbirler görüşüleceğini, ayrıca her ilin kendi özelliği ve şartlarına göre ilave tedbirleri planlanarak uygulanacağını belirten Altınok, ‘Seçim sürecinde herkesin barış içerisinde yarış anlayışıyla hareket etmesini hatırlatarak, toplantımızın verimli olmasını temenni ediyorum’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!