USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Halkın İradesi Sandığa Yansıyacak?

?Halkın İradesi Sandığa Yansıyacak?

?Halkın İradesi Sandığa Yansıyacak?
01-10-2015 17:06
Google News


Vali Barut, ‘Özellikle emniyet ve asayişe ilişkin olarak tabiki rutin toplantılarımızı yapıyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz. Ama Sivas’a haz hükümet meydanımızla ilgili olarak ve tamamiyle trafiğin yoğun olduğu, halkımızın yoğun olduğu yerlerle ilgili olarak, özellikle de 7 Haziran seçimlerindeki bir kısım aksaklıkları tekrar yaşanmaması için belediyemizin ve Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmaları ve teklifleri doğrultusunda bir kısım tedbirler aldık. Bu sebele de istiyoruz ki güvenli, huzurlu bir seçim olsun ve halkımız iradesini tam olarak, hür bir ortamda sandığa yansıtsın’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Valisi Âlim Barut, 1 Kasım genel seçimleri öncesinde alınacak tedbirlerle ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Vali Muammer Bey Toplantı Salonu’ndaki toplantıya Vali Barut’un yanı sıra Belediye Başkanı Sami Aydın ile İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da katıldı.

Toplantıda 7 Haziran Genel Seçimleri ülkemizde gerçekleştirilmiş oluşan tablo neticesinde bir hükümet kurulamamış ve 1 Kasım’da yeniden seçim yapılmasına karar verildiğini belirten Vali Barut, ‘Tüm seçimler öncesi ve özellikle 7 Haziran genel seçimler öncesinde siyasi partilerimizin yapmış olduğu propagandalar birçok vatandaşımız Valiliğimize şikâyette bulunmuştur’ dedi.

Barut konuşmasında şunları kaydetti:

‘Malumlarınız olduğu üzere ülkemiz bir erken seçime gidiyor. Tarihimizde ilk defa Cumhurbaşkanımız tarafından feshedilen Meclis’le karşılaştık ve şimdi de 1 Kasım’da seçimler yapılacak ve tabiki Sivas’a da belli yansımaları olacaktır. Bizde özellikle emniyet ve asayişe ilişkin olarak tabiki rutin toplantılarımızı yapıyoruz, tedbirlerimizi alıyoruz. Buna ilişkin gereken bütün çalışmaları yapıyoruz. Ama Sivas’a haz olarak hükümet meydanımızla ilgili olarak ve tamamiyle trafiğin yoğun olduğu, halkımızın yoğun olduğu yerlerle ilgili olarak, özellikle de 7 Haziran seçimlerindeki bir kısım aksaklıkları tekrar yaşanmaması için belediyemizin ve Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmaları ve teklifleri doğrultusunda bir kısım tedbirleri buradan Sivas kamuoyuna duyuracağız. Bu sebele de istiyoruz ki güvenli, huzurlu bir seçim olsun ve halkımız iradesini tam olarak, hür bir ortamda sandığa yansıtsın.’

‘Propaganda yapılırken siyasi partilerimizin seçim müzikleri, seçim bürolarının önüne ve etrafına astıkları bayrak, flamalar şehrimizde hem ses hem de görüntü kirliliğine neden olmaktadır’ ifadelerini kullanan Vali Barut, bu kapsamda vatandaşlarımızın görüş, öneri ve şikâyetlerini değerlendirerek bazı kararlar alındığını belirterek, alınan kararları şu şekilde sıraladı:

‘1- Siyasi partilere ait seçim araçları, Cumhuriyet Meydanı ve yaya kaldırımlarına park edilmeyecektir.

2- Seçim araçlarının ve özel araçların plakalarının parti bayrağı veya amblemiyle kapatılmaması, plakaların mutlak surette açık ve görünür bir şekilde olması.

3- Siyasi partilerin ve bağımsız adayların halkın huzur ve refahını bozmamak, yaya ve taşıt trafiğini engellememesi açısından, Cumhuriyet Meydanı ve yaya kaldırımları üzerinde stant açılmaması.

4- Çadır, karavan, seyyar veya sabit baraka, tıp dorsesi, sabit otobüs vb. yerlerin seçim bürosu olarak kullanılmayacağından bu tarz araçlarında Cumhuriyet Meydanı veya yaya kaldırımları üzerinde bulundurulmaması.

5- Seçim bürolarına sadece bulunduğu binaların genişliğinde, karşı tarafa ip germek suretiyle trafiği engellemeyecek boyutta ve mobese görüntü alanının etkilemeyecek şekilde propaganda için afiş, parti flaması ve bayrak asabilecekleri.

6- Seçim büroları ve Parti araçları ile yapılan hoparlörle propagandada, yüksek sesle gürültü yapılmaması, bu konuda Çevre Kanununun gürültü ile ilgili hükümlerine uyulması gerektiği.

7- Kanunda belirtilen ilan ve reklam yerlerinin haricinde, siyasi reklam içeren afiş, pankart, bayrak gibi propaganda malzemelerinin asılmaması ve yapıştırılmaması. (Siyasi parti binaları, seçim büroları hariç.)

8- Siyasi partilerin seçimlerle ilgili yapmış oldukları araç konvoylarında, trafik akışını engelleyici ve gürültü kirliliğine neden olabilecek bir şekilde yapılmaması.’

Seçimle ilgili alınan tedbirleri açıklayan Vali Âlim Barut, ilimizdeki siyasi partileri bu konularda duyarlı olmaya davet etti.

Sivas Valisi Barut’un kent merkezinde yol kenarlarına veya yaya kaldırımlarına seçim araçlarının parkının engelleneceğini belirtmesinin ardından aynı dakikalarda Tarihi Jandarma binasının önünde park edilmiş vaziyette bekletilen seçim araçları da dikkatlerden kaçmadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!