USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dünya Ruh Sağlığı Günü Kutlandı

Dünya Ruh Sağlığı Günü Kutlandı

Dünya Ruh Sağlığı Günü Kutlandı
09-10-2015 18:04
Google News


Birbirinden renkli görüntülere sahne olan etkinliğe, Sivas Halk Sağlığı Müdürü Doktor Levet Sağlam, Sağlık İl Müdürü Doktor Adil Kaya, Numune Hastanesi Yöneticisi Hayati Öztürk ve beraberindekiler katıldı. Dün gerçekleştirilen etkinlikte tedavi gören hastalar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

SERCAN ÇETİNEL

Sivas Kamu Hastaneleri Birliği, Numune Hastanesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü münasebetiyle bir etkinlik düzenledi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte hastalar ile bir araya gelen yöneticiler müzik eşliğinde oynayarak doyasıya eğlendiler. Ayrıca hastalar ile bir araya gelen yöneticiler, günün anlamına özel yaş pasta keserek hastalar ile iç içe olmanın mutluluğunu yaşadı.

Etkinlikte konuşma yapan Sivas Halk Sağlığı Müdürü Doktor Levet Sağlam, Dünya Ruh Sağlığı günü münasebetiyle bir organizasyon hazırladıklarını belirtti. Bu organizasyonla amaçlarının bir farkındalık yaratmak olduğunu da vurgulayan Sağlam şunları kaydetti:

‘Bugün burada Dünya Ruh Sağlığı günü münasebetiyle toplanmış bulunmaktayız. Kamu Hastaneleri İdarecileri ve Genel Sekreterliği, Numune Hastanesi Yöneticimiz, Sağlık Müdürümüz ve Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak hep birlikte gönlümüzce bir saat yaşamak istiyoruz. Bu etkinliği müzik eşliğinde taçlandırmak istiyoruz. Biliyorsunuz Dünya Ruh Sağlığı günü bu ruh sağlığı hastalıklarına dikkat çekmek, toplumda bir farkındalık yaratmak, bu hastalıkların o kadar korkulacak hastalıklar olmadığını, hayattan tamamen soyutlanması gereken hastalıklar olmadığını bir kez daha toplum anlatmak, anlatabilmek ve bu bilinci yerleştirmek için kutlanmaktadır. Bizde bu vesile ile bugün buraya gelmiş bulunmaktayız. Başta Doktor Zeki Kılıçkap ve diğer hemşiresi ile sağlık memuru ile bütün çalışanları ile Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz çok güzel bir fonksiyon icra etmektedir. Kendilerine ve bütün ekibe şükranlarımızı sunuyoruz. Bu fedakarlıkları ve çabalarının devam etmesini diliyorum.’

Sivas Sağlık İl Müdürü Doktor Adil Kaya, Dünya Ruh Sağlığı günü münasebetiyle bugün yapılan organizasyonun ilk ve son olmadığını, bu tarz etkinliklerin her zaman yapıldığını belirtti. Yapılan bu çalışmaların Türkiye’ye örnek olduğunu da sözlerine ekleyen Kaya, şizofren hastaları artık tedavilerini toplumda damgalanarak değil, topluma kazandırılarak tedavi ediliyor dedi.

Kaya sözlerine şöyle devam etti:

‘Bugün burada güzel bir anıyı taçlandırmış oluyoruz. Toplum temelli yaklaşım son yıllarda Dünya’da ve Türkiye’de ruh hastalarına yani şizofrenim hastalarına karşı yaklaşım değişti artık. Önceden bu hastalar tamamen hastanelerde psikiyatri servislerinde, demir kapılar ardında, çok korunaklı tedavi yerlerinde damgalanan hastalardı ama son yıllarda Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri ile bu insanları tedaviden, damlamadan, dışlamadan ziyade normal toplumun içinde yaşayarak günlük yaşantısını devam ettirerek tedavileri öncelenmeye başladı. Bu Sivas’ta Kamu Hastaneleri Birliği olsun, Numune Hastanesi Yöneticileri olsun ve Doktor Zeki bey ile birlikte buradaki ekip Türkiye’ye örnek olacak fiziki bir mekan oluşturarak çok güzel sosyal etkinliklerde bulundular. Bugün aslında etkinliğin bir örnekliği sergileniyor ama bu 1 saatlik ya da yılda bir güne has değil, burada her hafta yaşanan bir olay bu. Belki bugünün anısına bizde buradayız ama periyodik olarak müzik dersleri, el işleri, spor etkinlikleri vs. yerlerimiz bulunuyor. Bundan sonra psikiyatri hastalar, şizofren hastalar artık bir damgalanarak dışlanarak değil, normal hayatlarına devam ederek, ailesi rahatlatarak bir imkâna kavuşmuş oldu.’

Sivas Numune Hastanesi Yöneticisi Hayati Öztürk, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla bir arada olduklarını belirtti. Yakın zaman da eski numune hastanesi alanında alkol madde bağımlılığı hastalarına yönelik bir merkez oluşturacaklarının müjdesini vererek şu ifadeleri kullandı:

‘10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla bugün Numune Hastanesine bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde, Halk Sağlığı Müdürlüğünün desteği ile Ruh Sağlığı Merkezimizde program yaptık. Dünya Ruh Sağlığı günü ruh sağlığı hastalarına dikkat çekmek için 10 Ekim günü planlanmış. Zaten biz numune hastanemizde toplum ruh sağlığı merkezimiz var. Zeki hocamızın bünyesinde gayet güzel hizmet etmekteyiz. Yakında da eski numune hastanesinde alkol madde bağımlılığı hastalarını orada bir rehabilitasyon programına alacağız. Dolayısıyla bu insanların topluma kazandırılması lazım. Sivas Numune Hastanesi olarak bu işi başardık. Alkol madde bağımlığı hastalarımızda inşallah toplumumuza kazandıracağız.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!