USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sivas´ı Marka Şehir Yapacağız?

?Sivas´ı Marka Şehir Yapacağız?

?Sivas´ı Marka Şehir Yapacağız?
09-10-2015 18:05
Google News


Törende konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas’ı marka şehir yapma yolunda ilerleyeceklerini belirterek, ‘Artık Cumhuriyet Üniversitesi Sivas’a birleşti. Artık öyle Sivas’ın dışında demeyeceğiz. Hedefimiz şehirlerimizi insan dostu, çevre dostu, estetik, katılımcı ve mürevveh marka şehirler haline getirmektir. Kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturmaktır. Böylelikle vatandaşlarımızın şehirdeki yaşam kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Sivas’ın nüfusu ne olursa olsun ama Sivas’ta yaşayan insanlarımızın yaşam standardını artırmak, bizim öncelikli sorumluluğumuzdur. Ayrıca tarihi şehir merkezlerimize ayrı bir canlılık kazandıracağız’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Cumhuriyet Üniversitesi ile şehir merkezi arasındaki trafik sorununu çözmek adına Sivas Belediyesi tarafından yapılan İsmet Yılmaz Bulvarı, İsmet Yılmaz Köprüsü ve İsmet Yılmaz Köprülü Kavşağı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Programa TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Âlim Barut, Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ile Selim Dursun, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile birlikte diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, ‘Öncelikle bu bulvara ismimi veren Sayın Belediye Başkanımıza ve onun teklifini kabul eden Belediye Meclis üyeleri ve bu yolun yapımında emeği ve katkısı olan herkese Cumhuriyet Üniversitesi Rektörümüze, Valimize, Belediye çalışanlarımıza huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ediyorum’ dedi.

Sağ iken kimsenin kadri bilinmediğini ancak Sivaslıların bunun istisnası olduğunu kaydeden TBMM Başkanı Yılmaz, ‘Allah razı olsun diyorum. Muhakkak ki bunu hak ettik mi? Bu kendilerinin kadir şinaslığıdır. Ama Sivaslı çok daha iyisini hak ediyor. Bizim şehir tasavvurumuz, aynı zamanda medeniyet tasavvurudur. Şehir mirasımız, aynı zamanda medeniyet mirasımızdır. Sivas’tan bahsedince, mutlaka Selçuklu’dan da bahsediyoruz. Sivas’tan bahsedince mutlaka Osmanlı’dan da bahsediyoruz. İşte 3 uygarlığın birikimi Sivas’ta var. Şehre bir yapı eklerken, hem bugünün Sivas’ına ve insanına karşı hem de yarınının Sivas’ına ve gelecek nesillere karşı sorumlu olduğumuzu biliyoruz ve bu bilinçle de hareket ediyoruz. Bugünden yarını inşa etmenin, yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Şehre eklediğimiz her yapının, şehre bir değer katmasını, insanımıza daha mutlu ve huzurlu olmasının vesile olmasını istiyoruz. Tabi bu da özenli bir çalışmayı zorunlu kılmaktadır’ ifadelerini kullandı.

Sivas’ı marka şehir yapma yolunda hizmetlere devam edeceklerini belirten TBMM Başkanı Yılmaz, ‘Beni her ziyarete gelen Sivas’ın çok değiştiğini ve geliştiğini söylüyor. Ben ise o  anlattığın kadar değil diyorum. İçinde olanlar değişikliği belki fark etmezler ama dışarıdan gelenler çok daha iyi görüyorlar ve değerlendiriyorlar. Artık Cumhuriyet Üniversitesi Sivas’a birleşti. Artık öyle Sivas’ın dışında demeyeceğiz. Hedefimiz şehirlerimizi insan dostu, çevre dostu, estetik, katılımcı ve mürevveh marka şehirler haline getirmektir. Kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturmaktır. Böylelikle vatandaşlarımızın şehirdeki yaşam kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. Sivas’ın nüfusu ne olursa olsun ama Sivas’ta yaşayan insanlarımızın yaşam standartını artırmak, bizim öncelikli sorumluluğumuzdur. Ayrıca tarihi şehir merkezlerimize ayrı bir canlılık kazandıracağız’ şeklinde konuştu.

ÂLİM BARUT…

Sivas Valisi Âlim Barut ise konuşmasında, ‘Ben kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü bu yöreye, bir dışarıdan bir de içeriden baktığımı ifade etmek istiyorum. Sene 1978 Kahramanmaraş’a kaymakam adayı olarak giderken, yoldan geçerken dediler ki burası üniversite. Baktığım zaman demiştim ki ne kadar uzak bir üniversite yapmışlar. Burası şehirle nasıl bütünleşecek? Ama seneler sonra bu mevkiiye gelip gördüm ki üniversite şehriyle bütünleşmiş. Şehir üniversiteyle bütünleşmiş. Tabii ki bunda belediyenin ve üniversitenin büyük katkıları var. Tabii ki bunda Sivas’ımızın gururu TBMM Başkanımızın ve ona her alanda destek olan milletvekillerimizin gururu var. Sivas üniversitesiyle birlikte, üniversite Sivasla birlikte, birbirlerinin tamamlayıcısı, ayrılmaz parçası haline gelmiş. Yeni İsmet Yılmaz bulvarıyla da çok çok daha yaklaşmış. Cumhuriyet Üniversitesi Sivas’ın kalbinde, Sivas’ın içinde. Bu güzel hizmet Sivas’ımıza, üniversitemize hayırlı olsun’ ifadelerini kullandı.

HİLMİ BİLGİN…

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin konuşmasında, ‘Bugün açılışını yaptığımız ve Sayın Meclis Başkanımızın ismini taşıyan İsmet Yılmaz Bulvarı şehrimize, Üniversitemize, öğrencilerimize ve aziz milletimize hayırlı uğurlu olsun’ dedi.

Bilgin şunları kaydetti:

‘Bizler yerelde Sayın Belediye Başkanım ve merkezi hükümet olarak son 13 yıl boyunca hizmet siyasetini ele alarak, sorun üretmek yerine, sorun çözücü bir siyasetle, bahanelerin, mazeretlerin arkasına sığınmak yerine var olan sorunları çözmek üzere risk alarak, bu aziz millete hizmet etmek üzere sizlerden yetki alıp, sizlerden yetki ve dua isteyerek, bulunduğumuz ilimize, ülkemize ve milletimize hizmet etmek üzere bir hizmet yolculuğuna çıktık. Bugüne kadar gerek merkezi hüküme, gerekse Belediye Başkanımız vermiş olduğu her sözü, bitireceğim dediği tarihte bitirerek, milletimizin hayır duasını almıştır. Bugün açılışını yaptığımız Üniversitemizin ve şehrimizin birçok sorununu çözen ve değer katan bu hizmette Belediye Başkanımız 30 Mart’ta yola çıkarken, Sivaslı hemşerilerimizle paylaştığı ve en kısa zamanda hayata getireceğiz dediği Fadlum Köprüsünü biraz önce izlerken, geçmişi hepimiz gördük. Bu sorunları ortadan kaldırdığı için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.’

SELİM DURSUN…

İsmet Yılmaz Bulvarı’nın Sivas halkına hayırlı olmasını temenni eden AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun ise konuşmasında şunları kaydetti:

‘Yol medeniyettir. Kısa sürede Rektörümüzün ifade ettiği, Başkanımızın da teslim ettiği bu çalışmaların Sivas’ımıza ve insanlarımıza güzellikleri, birlikleri, beraberlikleri ve yaşamı kolaylaştırmayı getireceğine yürekten inanıyorum. Evet, çalışınca oluyor. Yarıya yakın bir maliyetle yapılmış. Kaynakları iyi kullanan, beldesi için, şehri için sevdalanan bir yapı var. Aşkla, heyecanla bu işleri yapınca kolaylıklar da geliyor, hizmette ürüyor. Üniversitemizle şehrimizin bütünleşmesini sağlayan Bulvarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’

SAMİ AYDIN…

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Öncelikle bu mutluluğumuzu bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Üniversitesi Sivas’ımızın en önemli değeri, en büyük markası…’ dedi.

Aydın, ‘Her geçen gün öğrenci sayısının artmasıyla bugünkü 54 bin öğrencisiyle Türkiye’deki birçok ilden daha fazla nüfusa  sahip, potansiyele sahip, bir yerleşim bölgesi… Sivas’ta hep konuşulurdu. Üniversite ile Sivas’ın kopuk olduğu söylenirdi. Biz Üniversitemizle her alanda çok iyi bir iş birliği içerisindeyiz. Bununla beraber bu kopukluğu ortadan kaldırmak adına hem akademisyenlerimize yönelik birçok projeler ürettik ve üretmeye devam ediyoruz. Hem de öğrencilerimizin en büyük sorunu olan ulaşımı büyük ölçüde çözmüş olmanın mutluluğunu, gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Şuan üzerinde bulunduğumuz nokta Recep Tayyip Erdoğan Bulvarıyla İsmet Yılmaz Bulvarı’nın kesiştiği kavşak…’

Yakın gelecekte Recep Tayyip Erdoğan Bulvarını da Yenişehir kavşağından İsmet Yılmaz Bulvarı’na bağlayacaklarını belirten Başkan Aydın sözlerine şöyle devam etti:

‘Yine bu noktadan Karşıyaka’ya uzanan İsmet Yılmaz Bulvarı’nı da devam ettireceğiz. Şuan açılışını yapmak üzere olduğumuz İsmet Yılmaz Bulvarı, bin 320 metre uzunluğunda, ilave olarak bu projeye yine Polis Okulu’na uzanan 400 metre köprülü kavşaktan uzanan hat ile birlikte yaklaşık bin 800 metrelik kısmını tamamlamış bulunuyoruz. Bu projenin bu bölümü birim fiyatlarıyla 11 Milyon 450 Bin TL. Ancak bu projeyi biz Fen İşleri birimimiz ile Park ve Bahçeler ve diğer birimlerimizle yapmış olmamızdan dolayı 6 Milyon 850 bin TL gibi bir bedelle tamamladık. Bütün çalışmalar Sivas’ımıza yakışır bir şekilde tamamlandı. Sivas’ımızın önemli bir bulvarı modern bir bulvarının belirlememiz noktasında elbette Sivas’ımızın gururu olan, her konuda yanımızda olan ve Sivas’ımız için bir şans olan TBMM Başkanımız’ın ismini vermek bütün arkadaşlarımızın ortak görüşüdür, Meclisimizin ortak görüşüdür. Ben Meclis üyelerimize ve bütün arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.’

PROF. DR. FARUK KOCACIK…

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık da açılış töreninde yaptığı konuşmada, ‘Bugün hem şehrimiz hem de Ünivresitemiz için tarihi bir gün. İki nedenle tarihi bin gün. Birincisi yıllardır Üniversitemizin bir kanadı kırıktı. TOKİ tarafındaki yerleşim yerleri açıldığında giriş kapımızda hep sorun yaşadık. Normal mesai günü, mesai çıkışı, sınav zamanı, kazalar, gecikmeler, hepsi problem…  yıllardır problemin çözümü için elimizden geleni yaparak, ilgili kurumlara başvurduk. Sağ olsun Belediye Başkanımız Sami Aydın, göreve başladığında söz verdi veverdiği sözü de tuttu kendisine çok teşekkür ediyorum. İkinci konu ise Sayın Meclis Başkanımızın adının verilmesi… Ben burada sayın TBMM Başkanımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Hem Üniversitemizde hem şehrimizde ne zaman başımız sıkışsa her zaman sorun çözücü olarak karşımıza çıktı ve yanımızda yer aldı. İsminin sadece buraya değil, birçok yere verilmesini hak ediyor. Bunun daim olmasını diliyorum. Bu güzellikleri bizlere yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!