USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MUTLU SON

MUTLU SON

MUTLU SON
16-05-2013 15:55
Google News


OĞUZHAN ŞARZEP

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in son haftasındaki Sanica Boru Elazığspor maçının ardından görevini bırakacağını açıkladı.

Tecrübeli çalıştırıcı Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Sivasspor'da çalışmaktan çok mutlu olduğunu belirterek görevini bırakacağını söyledi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'in son haftasındaki Sanica Boru Elazığspor maçının ardından görevini bırakacağını açıkladı.

Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Sivasspor'da çalışmaktan çok mutlu olduğunu belirtti.

Göreve başladığında kırmızı-beyazlı ekibin puan sıralamasında kötü yerde olduğunu ifade eden Çalımbay, önemli işler yaptıklarını, takımı gençleştirdiklerini, Sivasspor'a yıllarca hizmet edecek yerli ve yabancı futbolcular kazandırdıklarını aktardı.

     Rıza Çalımbay, geçen sezon en sıkıntılı dönemlerini geçirdiklerini dile getirerek, 'Hiçbir zaman takımımızı terk etmedik. Geçen sene sabah uyandığımızda neler olacağını bilmediğimiz bir süreç yaşadık. O şartlarda çok iyi mücadele ettik. Çok iyi işler yaptık. Bu sene de hedefimiz Türkiye Kupası'nda ilerlemekti. Yarı finale kadar geldik. En büyük hedefimiz final oynamaktı, ummadığımız bir mağlubiyet aldık. Kesinlikle beklemiyorduk ama maalesef oluyor' diye konuştu.

SİVASSPORUN DURUMU

Göreve başladığında Sivassporun puan sıralamasında kötü yerde olduğunu ifade eden Çalımbay, önemli işler yaptıklarını, takımı gençleştirdiklerini, Sivasspor'a yıllarca hizmet edecek yerli ve yabancı futbolcular kazandırdıklarını dile getirerek şunları kaydetti; ’Öncelikle ben ilk olarak Sivasspor’da çalışmaktan mutluydum. Kendi doğup büyüdüğüm yerdi. Beni buraya göreve çağırdıkları zaman gerçekten çok heyecanlandım. Ben buraya ilk geldiğimde bizim konuşup anlaşmamız 5 dakika sürdü ve anlaştık. Biz buraya geldiğimizde Sivasspor takımı çok zor bir yerdeydi. Bizim ilk hedefimiz Sivas’ı o durumdan kurtarmaktı. Bizim yaptığımız en önemli bir şeylerden bir tanesi de takımı gençleştirmek oldu. Yerli arkadaşlar olsun, yabancı arkadaşlar olsun takıma genç oyuncular kattık. Görevini çok iyi yapan arkadaşlar bulmaya çalıştık. Transferin zor olmasına rağmen yabancı arkadaşlarda getirdik. Örneğin, Kamil’i getirdik, Navratil’i getirdik, Cerny’i getirdik bunlar Sivas’a yıllarca hizmet verecek arkadaşlar. Bu sene Ümit ve Hakan’ı da getirerek takımı iyice gençleştirdik. Ziya zaten buradaydı ama bizimle beraber bütün maçlarda oynayarak 3 büyüklerin transfer listesinde oldu. Bizim ikinci hedefimiz Play-off’a girmekti. Bu hedefimizin başındaydı. Biz en sıkıntılı dönemimizi de geçen sene geçirdik. Hiçbir zaman takımımızı terk etmedik zor şartlara rağmen. Biz o şartlarda çok iyi mücadele ettik, çok iyi işler yaptık. Dediğim gibi Play-off’a girdik orada mücadele ettik. Bizim hedeflerimizden bir tanesi de oydu ve onu da başardık. Bu sene ise en büyük hedefimiz Türkiye Kupasıydı. Biz Türkiye Kupasında da iyi bir şekilde finale kadar geldik. Ancak ummadığımız şekilde bir mağlubiyet aldık. Bende öyle bir mağlubiyeti beklemiyordum’ dedi.

HAKEM HATALARI BİZİ BİTİRDİ

Hakem hatalarından dolayı 10 puanın gittiğini dile getiren Çalımbay şunları söyledi; ‘Ancak bu sene bize yapılan en büyük hatalardan bir tanesi de hakem hatalarıydı. İnanılmaz şekilde hakem hatalarına maruz kaldık. Ben antrenörlük hayatımda bu kadar mağdur edilen bu kadar hakkı yenilen bir takım görmedim hakem hatalarından dolayı. Bizim baktığımız zaman 9 veya 10 puanımız gitmiştir. Beklide biz ligi 3. olarak veya 4. olarak bitirebilirdik. Bizim maç günlerimizde de çok büyük yanlışlıklar yapıldı. BİZ AİLE GİBİYDİK

Ligde ise sezonu istedikleri şekilde tamamladıklarını belirten Çalımbay Sivasspor da bir aile gibi olduklarını dile getirerek, şunları söyledi: ‘Ben ve teknik ekibin Sivasspor’a ne hedeflediysek bunların hepsini gerçekleştirdik. Ve biz burada 3 sene görev yaptık. Artık bence ayrılma vakti geldi. Biz Sivas’ta çok iyi şeylerle ayrılmak istiyoruz. Hakikaten ben ve ekibin burada çalışırken çok mutluyduk bir aile gibiydik. Hiçbir zaman çalışmalarımızı aksatmadık. Gerçekten yönetim kurulumuz olsun, taraftarımız olsun her zaman bize sonuna kadar destek verdiler. Bana göre sevinçli günlerimizde oldu, sıkıntılı günlerimizde oldu son maçlara baktığımız zaman. Artık lig bitti sayılır son maçımızı oynayacağız. Ben bugünden açıklamak istiyorum. Biz görevimizi bıraktık. Geçen maçtan sonra yönetimle oturduk, konuştuk. Biz ayrılıyoruz dedik ve bu şekilde ayrıldık. Ben öncelikle yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum onlar bizi ayrılmamızı istemediler. Ancak biz devam etmeme kararı aldık. Bizim sevindiğimiz şeylerden bir tanesi iyi bir şekilde ayrılıp ligi de iyi bir şekilde bitirmemiz. Sivasspor takımını yönetim kurulumuza iyi bir şekilde teslim ediyoruz. Bundan sonrada Sivasspor takımı çok daha iyi yerlere geleceğine de inanıyorum. Ben ve ekibin biz her zaman Sivaslıyız ve Sivassporla beraberiz. Ne zaman isterlerse biz göreve hazırız. Belkide  çok kısa süreli bir dönüşte olabilir. Belki de yıllar sonra olabilir. Ben yine buraya gelirim, yine Sivas’ın maçlarını seyrederim’ ifadesini kullandı.

HİÇBİR TAKIMLA GÖRÜŞMEDİM

Ayrılık kararı alırken hiç bir takım ile bir görüşmeleri ve anlaşmaları olmadığını belirten Rıza Çalımbay, ‘Biz hiçbir takımla görüşmedik ve anlaşmadık. Biz geçen senede mükemmel bir teklif aldık. Hem de inanılmaz bir teklif aldık. Biz burada görevdeyken bize çok büyük bir teklif geldi. Ama biz hiçbir zaman Sivasspor’u yarıl yolda bırakmak istemedik. Ve bu yüzden o teklifi kabul etmedim. Burada görevimize devam ettik. Sonra yine çok sevdiğim bir yerden iyi bir teklif geldi. Ama biz yine Sivasspor’la mukavelemiz devam ettiği için ve ayrılmayı da düşünmediğimiz için ve biz bunu yönetim kurulumuza da söyledik. Ancak bizi kesinlikle bırakmayacaklarını söylediler. Biz Sivas için her türlü fedakârlığı yaptık. Ama hiçbir zaman kesinlikle bundan dolayı pişman değiliz. Zor günler yaşadık, sıkıntılı günler yaşadık ancak biz Sivasspor’u bırakmadık. Birde lig bitip de görevi bitirmek bizim için ayrı bir mutluluk. Biz son maçımıza da mutlu bir şekilde gidiyoruz. Dediğim gibi biz buradan mutlu bir şekilde ayrılıyoruz. Biz gelirsek mutlu bir şekilde gelip, yine iyi bir şekilde görevimizi yaparız. Bizim için bu kapının her zaman açık olduğunu biliyoruz. Sağ olsunlar yönetimimiz de aynı şekilde söylediler. Onlara da tekrar tekrar teşekkür ediyoruz’ dedi.

AYRILIĞIN TRABZON MAÇIYLA İLGİSİ YOK

Kupada kaybedilen 6-0'lık maçın ayrılık kararında etkisi olmadığını belirten tecrübeli hoca Çalımbay, bu kararı daha önce kendi aralarında yaptıkları toplantıda değerlendirdiklerini ve bu kararı aldıklarını belirtti. Futbolcuların ayrılık kararından tam olarak bugün haberleri olacağını belirten Çalımbay, son bir lig maçı oynayacakları için takımın etkilenmesini istemediğini dile getirdi. Sivas'a vefa borcunu ödediğini düşündüğünü söyleyen Çalımbay, 'Benim içimde en küçük ukde yok. Sivas zarar görmesin diye çabaladık. Buraya çok iyi oyuncular kazandırdık. Sivas kesinlikle maddi manevi zarar etmeyecek. Şu anda Kamil, Ümit, Hakan ve Aatif var, İsterlerse Aatif'i aldıkları paranın 20-30 misline bıraksalar hemen alırlar. Kamil'e verdikleri paranın çok çok üstünü alabilirler. Kaleci Borjan da öyle.' diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!