USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Kadına Yönelik Şiddet İnsanlık Suçudur?

?Kadına Yönelik Şiddet İnsanlık Suçudur?

?Kadına Yönelik Şiddet İnsanlık Suçudur?
21-10-2015 09:57
Google News


TBMM Başkanı Yılmaz ile Bakan Gürcan, Bakanlığın yatırımlarından bahsederek, kadına yönelik şiddete tepki gösterdi. TBMM Başkanı Yılmaz, ‘Şiddet; zayıflıktır. Şiddet; zayıfların, korkakların işidir. İnsan olana zayıflık, korkaklık yakışmaz. Dolayısıyla korunması gereken çocuklarınız veya hanımlarınıza şiddet uygulanırsa o zaman rabbimin huzurunda mutlaka hesap verilir. Mutlaka oraya gidilecek’ dedi. Bakan Gürcan ise, ‘Kadın bir bakan olarak her türlü şiddeti güçlü bir şekilde kınıyorum. Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur. Her nerden kimden gelirse gelsin. Masum, savunmasız insanların şiddete maruz kalması hiçbir şekilde kabul edilemez’ ifadelerini kullandı.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binası temel atma ve Sivas Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile Suşehri Sosyal Hizmet Merkezi açılış programı gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan bakanlığının yatırımları kapsamında bir dizi açılış ve programa katılmak üzere ilimize geldi.

Sevgi Evleri yanında düzenlenen temel atma törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Sivas Valisi Âlim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer protokol üyeleri katıldı.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, kadına yönelik şiddete tepki göstererek, ‘Şiddet zayıflıktır. Şiddet zayıfların işidir, şiddet korkakların işidir’ dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan ise, ‘Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur’ diye konuştu.

‘ŞİDDET, ZAYIFLARIN

KORKAKLARIN İŞİDİR’

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ise şehit yakınlarıyla ve gazilerle ilgilenecek bir bakanlık ihtiyacı ortaya çıktığında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurulduğunu belirterek Bakan Gürcan ve ekibine teşekkür etti.

Türkiye’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Yılmaz, ancak sosyal devlet olmanın gereğini ilk defa bu dönemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’yla hayata geçirildiğini söyledi.

Yılmaz şunları kaydetti:

‘Daha zayıf kimseler kimdir? Çocuklar, hanımlar, engelliler, öksüzler, yetimler, kendini toplumdan dışlanmış hisseden herkese bir el uzatmak gerekiyordu. İşte o eli bu millet ve devlet adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uzatıyor. Biz sosyal devlet olarak yoksulluğu azalttık. Yoksulluğu azalttık ama bu hala yoksulumuz yok demek değildir. Yoksulluk göreceli bir kavramdır. Bize göre hala çok yoksul var. Fakat uluslar arası literatürde deniliyor ki, günlük harcaması 4,3 Doların altında olanlar yoksuldur. 2002’de günlük harcaması 4,3 doların altında olanların oranı yüzde 30’dan fazlaydı. Yani yaklaşık 20 Milyon yoksulumuz vardı. Günlük 4,3 dolar, ortalama 400 TL yapar. 400 TL geliri olan yoksulun da yoksuludur. Ben bunları sadece uluslararası bir literatürü söylemek için belirtti. 2002 yılında 3 kişiden 1’i yoksuldu. Şimdi ise yüzde 2,1’e düştü. Ama Muhakkak ki bu yoksulluğu çözmemiz lazım. Epey bir mesafe aldık ama yeterli değil.’

Daha sonra kadına yönelik şiddete değinen TBMM Başkanı Yılmaz, ‘Şiddet; zayıflıktır. Şiddet; zayıfların, korkakların işidir. İnsan olana zayıflık, korkaklık yakışmaz. Dolayısıyla korunması gereken çocuklarınız veya hanımlarınıza şiddet uygulanırsa o zaman rabbimin huzurunda mutlaka hesap verilir. Mutlaka oraya gidilecek. Dolayısıyla hanımlarınızda çocuklarınızda size emanettir. Eğer bunlardan birisini incitirseniz mutlaka öteki dünyada bir hesap günü gelir ve hesap verilir’ ifadelerini kullandı.

‘TEK VATAN, TEK MİLLET

TEK BAYRAK, TEK DEVLET’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan ise yaptığı konuşmada, ‘Her şeyden önce kadın bakan olarak her türlü şiddeti güçlü bir şekilde kınıyorum. Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur’ dedi.

Ülkenin zor günlerden geçtiğini ve 1 Kasım seçimlerine hazırlanıldığını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, ‘Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bugünlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği gibi tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet düsturuyla milletimizin en doğru kararı vereceğine inancım tamdır. Son bir haftadır her gün başka bir şehrimizi ziyaret ediyorum. Her gittiğim yerde şehit aileleriyle mutlaka görüşüyorum. Ama her gün maalesef şehit haberleri almaya devam ediyoruz. Bu durum hepimizi üzdüğü gibi bakan olmanın ötesinde bu ülkenin bir evladı, bir anne olarak beni derinden yaralıyor ve üzüyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet acılı ailelerine sabır ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Biz acılara ortak olmaya çalışıyoruz. Ama bundan önemlisi başka şehitler olmaması için millet olarak tek vücut olmanın zamanı gelmiştir. Bu birliği, bu gücü, bu dayanışmayı bugün gösterme zamanıdır. Çocuklarımızın geleceği için bekleyecek ve kararsız kalacak zamanımız yoktur. Ülkemiz geldiği noktaya asla geri dönmeyecek. Kadınlarımız iyi eğitim aldıkça, çocuklarımız daha iyi yetiştikçe devlet koruması altındaki bizim çocuklarımız bu ülkesini seven insanlar oldukça 2023 hedeflerimize azimle, kararla yürümeye devam edeceğiz’ dedi.

‘KADINA YÖNELİK ŞİDDET

İNSANLIK SUÇUDUR’

Kadına yönelik şiddetin insanlık suçu olduğunu ve her türlü şiddeti kınadığını söyleyen Gürcan, ‘Şiddeti önleme merkezi dediğimizde şiddet ihtimali olan kadınların buralardan destek alması demektir. Gönül ister ki bu kuruluşlara hiç ihtiyaç olmasın. Kadınlarımız mağduriyetler yaşamasınlar. Ama maalesef bunlar günümüz dünyasının en önemli sorunları olarak karşımıza çıkmaktadır. Her şeyden önce kadın bakan olarak her türlü şiddeti güçlü bir şekilde kınıyorum. Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur. Her nerden kimden gelirse gelsin. Masum, savunmasız insanların şiddete maruz kalması hiçbir şekilde kabul edilemez. Kadın annedir, kadın evin direğidir. Elleri öpülesi annelerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza, kızlarımıza yönelik her türlü şiddete karşı birlikte hareket edeceğiz. Toplumsal duyarlığı artırmak konusunda basın mensuplarına önemli görevler düşmektedir. Bakanlık olarak da şiddeti doğuran nedenler üzerine de çalışmalar yürütüyoruz. Sosyal, psikolojik, ekonomik, bireysel tüm nedenleri araştırıyoruz. Ayrıca kadınlarımıza bire bir destek veriyor bizi arayan her kadına hemen ulaşıyor gerekli yardımı yapıyoruz. Kadına yönelik şiddeti önlemek için gerek aile içi iletişim, gerek yoksulluk günümüzün değişen şartlara karşı aileyi güçlendirme çalışmalarımız Asya projemiz ile devam etmektedir’ şeklinde konuştu.

‘İNSANI YAŞAT Kİ

DEVLET YAŞASIN’

Sivas Valisi Âlim Barut ise konuşmasına Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye nasihatleriyle baladı. Vali Barut, ‘Şeyh Edebali’nin Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’ye verdiği öğütlerden birisi ve ön önemlisi, ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ Devletin ve yöneticilerin halka hizmet için var oldukları, böyle bir yükümlülüklerinin olduğu bizlere hatırlatılmaktadır’ dedi.

Barut şunları kaydetti:

‘Bizler de yüzyıllar önce söylenen bu sözü kendimize kılavuz etmek amacındayız. Zaten devlet halkı ile vardır. Sosyal devletin olma gereği, aile yapısının değerlerini korumak, yaşlılarımızın ve özürlü vatandaşlarımızın dışlanma olmadan topluma kazandırılması, çocuklarımıza, kadınlarımıza ayrımcılık ve şiddeti önlemek ve muhtaçlarımıza yardım etmek gibi ulvi bir görevi üstlenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın insana hizmet odaklı bir anlayışla tüm ülke sathında hizmetlerine devam etmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ilimizde vatandaşlarımıza daha iyi ve hızlı hizmet sunmak amacıyla birçok yatırım yapıyor. Sosyal hizmetler alanındaki gelişmeler konusunda görgü tanığıyım desem, yalan olmaz.’

‘GIDA BANKASI

DÜNYA’YA MODEL OLDU’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da önceki dönemde hayata geçirdikleri Gıda Bankası projesinin tüm Dünyaya örnek olduğunu ve başka bir eşi benzeri olmadığını vurguladı. Başkan Aydın, ‘Temelini atacağımız bu tesisin Sivas’ımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Özellikle sosyal devlet adına çok önemli projeler, çok önemli hizmetler ülkemize kazandırıldı. Bundan dolayı başta hükümetimiz olmak üzere, bütün emeği olan bakanlarımıza, Milletvekillerimize Sivas halkı adına teşekkürlerini sunuyorum’ şeklinde konuştu.

Sosyal politikalar anlamında ilimizde uyumlu bir şekilde hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Başkan Aydın şöyle devam etti:

‘Sivas’ta biz Sayın Valimizin önderliğinde ilgili Müdürlüklerimizle beraber sosyal politikalar anlamında çok uyumlu ve çok verimli çalışmalar icra ediyoruz. Öyle ki haftanın her günü ilgili arkadaşlarımız Sivas’ın 65 mahallesini tek tek tarıyor. Her vatandaşımızın sorunlarını çözme kararlılığı içerisindeyiz. İnşallah bu yeni yapılacak yatırımla beraber, yeni hizmet binamızla beraber, bu çalışmaların daha da iyi noktalara geleceğini tahmin ediyorum. Ayrıca Sivas Belediyemiz bünyesinde kurmuş olduğumuz Gıda Bankası Hayat Ağacı Derneği vasıtasıyla tahmin ediyorum ki dünyada en şeffaf en mükemmel sosyal yardım modelini biz Sivas’ta uyguluyoruz. İnşallah bu ilelebet devam eder. Hedefimiz Sivas’ta yardıma muhtaç bir kişi kalmaması ve ilerde biz orayı törenle kapatmamız. İnşallah ülkemiz bu noktaya gelecektir. Biz sizlere inanıyoruz.’

‘YENİ BİNA TÜM İHTİYAÇLARA

CEVAP VERECEK’

Aile ve Sosyal Politikalar Sivas İl Müdürü Hasan Aykut da yeni yapılan hizmet binasının ilimizdeki sosyal hizmet anlamında her türlü ihtiyaca cevap vereceğini ifade etti.

Aykut konuşmasında şunları kaydetti:

‘Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün yeni hizmet binasının temelini atmaktayız. Amacımız vatandaşımıza hızlı ve verimli bir şekilde çalışmayı ilke edinen, tek binada, çok merkezde ve çok programlı olarak hizmet etmektir. Bu merkezde Aile ve Sosyal Politikalar yeni hizmet binamız, vatandaşlarımızın sosyal hizmet yelpazesinde tüm talep ve ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn edilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak, insanlarımızın yaşam kalitesini artırma noktasında üstlendiğimiz görevi devletimizin sağladığı geniş imkânlar sayesinde sevgiyle yerine getirmeyi ilke edinmekteyiz. Hizmet kalitesini artırmak ve oluşan ihtiyaçlara cevap vermek adına yeni nisamızın bizleri son derece heyecanlandırdığını özellikle vurgulamak istiyorum.’

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan’ın duası ile birlikte TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan ile beraberindekiler temel atma ve açılış törenini gerçekleştirdi.

BAKAN GÜRCAN

VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ

Bazı temaslarda bulunmak ve açılışlara katılmak üzere ilimize gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, ilk olarak Sivas Valisi Âlim Barut’u makamında ziyaret etti.

Bakan Gürcan ilk olarak Sivas Valisi Âlim Barut'u makamında ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Vali Barut, Bakan Gürcan'a Sivas hakkında bilgi verdi.

Gürcan, burada yaptığı açıklamada, bakanlık olarak sosyal yapıyı önemsediklerini belirterek, bunun eski dönemlerde vakıflar aracılığıyla yürütüldüğünü söyledi. Yatırımları yerinde görmenin önemine değinen ve sosyal alanda hayır yapan vatandaşlara teşekkür eden Gürcan, ‘Vatandaşlarımızın taşın altına elini koymaları önemli. Parasal destekten ziyade gönül ve emek desteği bizim için çok daha önemli’ dedi.

Bakan Gürcan konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Sivas benim için de özel bir şehir. Hakikaten Sivas’tan çok etkilendim. Cumhuriyet Meydanı’nın tarihi bir dokusu var. Biz Bakanlık olarak, sosyal yapıyı önemsiyoruz. Sosyal politikalar son dönemlerde devlet kamu uygulamalarında dünyada görülmüş olmasına rağmen, bizim ecdadımızda Osmanlı’da vakıflar kültürüyle bu yaşatılan bir sahaydı. Ancak son dönemlerde kamunun buna el atmasıyla birlikte özellikle de vakıf kültürüyle birlikte bütünleşmiş, kamuyu vakıf kültürüyle bütünleştirmiş bir bakanlık, bizim bakanlığımız… Önemsiyoruz, çünkü çok hızlı bir nüfus hareketliliği var. Sivas’ta da muhtemelen öyledir. Sivas bildiğim kadarıyla ara göç merkezi. Göç eden nüfusun ihtiyaçlarını karşılamada ve kopmuş ağlarını düzeltmede kamuya çok iş düşüyor.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!