USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Kışlık Giysiye İhtiyacımız Var?

?Kışlık Giysiye İhtiyacımız Var?

?Kışlık Giysiye İhtiyacımız Var?
27-10-2015 09:53
Google News


Gıda Bankası olarak binlerce kişiye, gıdadan giyime kadar geniş bir yelpazede yardım ulaştırdıklarını belirten Özaydın, ihtiyaç sahibi vatandaşların kışlık giysi ve ayakkabı ihtiyacını karşılayabilmek için hayırsever vatandaşlara çağrıda bulundu.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta veren el ile alan eli buluşturan profesyonel ve kurumsal iyilik merkezi Hayat Ağacı Derneği Gıda Bankası, yardıma muhtaç vatandaşların neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Giyimden-gıdaya geniş bir yelpazede, hayırsever vatandaşların bağışlarını yardıma muhtaç vatandaşlara ulaştıran Gıda Bankası, her ay bin 300 aileye yapılan sürekli yardımların yanı sıra,  Sivas’a sığınan yaklaşık 2 bin 500 mülteciye de büyük destek oluyor.

‘KIŞLIK GİYSİYE

İHTİYACIMIZ VAR’

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı ve Hayat Ağacı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özaydın, kış dönemine girilmesi ile birlikte kışlık giysi ve ayakkabı konusunda ciddi bir ihtiyacın ortaya çıktığını söyledi. Hem Sivaslı ihtiyaç sahibi vatandaşların hem de Sivas’a sığınan mültecilerin kışın üşümemeleri için giysi yardımında bulunacaklarını ancak yeterli stokun bulunmadığını belirten Özaydın, iş adamları ve hayırsever vatandaşlara bu konuda yarım yapmaları için çağrı yaptı.

Gıda Bankasına bu anlamda destek olan firma ve iş adamlarına da teşekkür eden Özaydın, şu ifadeleri kullandı:

‘Kış sezonu geldiği için biz şuanda özellikle gerek Sivas’ta bulunan iş adamlarımız gerekse İstanbul’da tekstil ile iştigal eden iş adamlarımızla telefonla görüşmek suretiyle isteklerimiz oluyor. Sağ olsun Erdoğan Bozatlı Bey, bizzat kendisi aradı. Kendisine, ne tür ihtiyacımızın olduğunu belirttim. Şuanda kış sezonu münasebetiyle gerek çocuk, gerekse büyük konumunda monta ihtiyacımız olduğunu söyledim. Sağ olsun o da ‘benim kendi iş alanım kazak türü ama o türlerde de yardımcı olayım’ dedi. Ayrıca bunun dışında bu anlamda Gıda Bankasına yardımcı olan firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor.  Diğer illerde bizim gibi hayır işleriyle uğraşan dernekler var. Mesela Konya Dosteli Derneği… Kendileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Sağ olsunlar bizlere kışlık giysi gönderecekler. Konya Dosteli Derneği çok güçlü ve biz her yıl bu anlamda alışverişte bulunuyoruz. Zaman zaman biz onlara, onlar bize gönderiyor. Ayrıca daha önce de gündeme getirdiğimiz gibi temizlik konusu bizim için çok önemli olan bir malzeme türü. Ayşe Evyap Hanım İstanbul’da bir iş kadını. Temizlik malzemeleriyle iştigal ediyor. O daha önce bize bu anlamda çok büyük yardımda bulundu. Kendisiyle yine biz irtibat halindeyiz. Temizlik malzemesi konusunda yine onunla irtibata geçip bu konuda yardımlarını bekleyeceğiz. Yine bu anlamda Samet Ağaoğlu isimli iş adamımız, gerek Ayşe Evyap Hanım ve gerekse diğer firmalarla görüşerek gerek temizlik malzemesi, gerek gıda maddesi konusunda bizlere yardımcı oluyorlar. Bu kardeşime teşekkür etmek istiyorum. İstanbul’da yaşayan iş adamlarımız çok duyarlı. Mesela Ceylanoğulları Tekstil, iç çamaşırı konusunda bizlere çok büyük katkı sağladı ve bu katkılar devam ediyor. Geçtiğimiz gün görüşmemiz oldu ve yine yardımcı olacaklarını söylediler.

İstanbul ve Sivas’ta yaşayan iş adamlarımızdan özellikle kış dönemine girilmesi dolayısıyla kışlık giysi konusunda yardımlarını bekliyoruz. Şuanda ilimizde 2 bin 500’e yakın mülteci yaşıyor. Biz bu mülteci kardeşlerimize de yardımcı oluyoruz. Hem valilik hem bizler. Dolayısıyla bu anlamda da giysiye çok ihtiyacımız var. Kış münasebetiyle mülteci kardeşlerimize daha çok eğilmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın kışlık giysi ve ayakkabı ihtiyacının üzerinde de hassasiyetle duruyoruz. Bu kardeşlerimizi mağdur etmemek ve kışın soğuğundan korumak adına kışlık giysiye ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum. Kış sezonu Sivas’ta şiddetli geçebiliyor ve geçiyor da zaten. Dolayısıyla hem ayakkabıyla iştigal eden iş adamlarımızdan, hem de ayakkabı ile iştigal eden iş adamlarımızdan bizimle irtibata geçmelerini arzuluyoruz. Bu anlamda yardımcı olurlar ise bizlerde onların yapmış olduğu yardımları gerek mültecilere, gerekse Sivas’ımızda yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmak istiyoruz.’

‘AYLIK BİN 300 AİLEYE

YARDIMDA BULUNUYORUZ’

Gıda Bankası olarak aylık yardımda bulundukları aile sayısının bin 100’den bin 300’e çıktığını, 2 bin 500 mülteciye belirli aralıklarla yardımda bulunduklarını ve ayrıca 2 bin aileye kış için odun yardımında bulunduklarını belirten Özaydın; ‘Aylık bin 300 aileye yardımda bulunuyoruz. Bunları mağdur etmemek adına sizin aracılığınızla iş adamlarımıza sesleniyoruz. 2-3-6 ayda bir özellikle kıyafet konusunda yardımda bulunuyoruz. Özellikle kış dönemine girilmesi ile birlikte bu konudaki yoğunluk arttı. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza odun yardımlarımız da devam ediyor. Biz her mağdur aileye olmak üzere aşağı-yukarı 2 bin aileye 250’şer kilo odun yardımı yapıyoruz.’ İfadelerini kullandı.

Gıda ve temizlik konusunda ise sürekli desteğe ihtiyaçlarının olduğunu hatırlatan Özaydın, ‘Temel gıda ve temizlik her zaman ihtiyacımız olan malzemeler. Sivas esnafımız ve iş adamlarımızın bu konuya ilgi göstermesini istiyoruz.’ Dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!