USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Türkiye´nin Kaybedecek 1 Dakikası Bile Yok?

?Türkiye´nin Kaybedecek 1 Dakikası Bile Yok?

?Türkiye´nin Kaybedecek 1 Dakikası Bile Yok?
30-10-2015 09:47
Google News


AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, ‘Türkiye’nin kaybedecek 1 dakikası bile yok. Dolayısıyla 1 Kasım’da milletimizin tekrar AK Parti’yi direksiyona geçirmek suretiyle 2023 kalkınmış ülke olma hedefine doğru götürmesini arzu ediyoruz. Milletimizden gördüğümüz teveccüh de bu yönde. İnşallah önümüzdeki süreçte bu teveccühle AK Parti’nin tecrübeli, cefakâr ve vatanı milleti için kendisini ortaya koymuş kadroları bu süreci hep beraber yaşar ve 2023 yılında 500 milyar dolar ihracatı olan, 25 milyar dolarlık ekonomisi olan kalkınmış 10 ülke arasında olan, kendisine sorulmadan dünyada hiçbir adım atılamayan bir Türkiye olur.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, halkın 1 Kasım seçimlerinde sandıktan koalisyon çıkmasını istemediğini söyledi. 7 Haziran seçimlerinden sonraki süreçte yaşanan süreci halkın iyi analiz ettiğini belirten Şahin, ‘Bu seçimde inşallah milletimiz AK Parti’ye teveccühünü gösterecek. Toplumdaki eğilimi bu yönde hissediyoruz ve sandıktan AK Parti tek başına çıkacak.’ Dedi.

Şahin; ‘Bu Pazar günü, seçime gidiyoruz. Bu seçim ciddi anlamda bir kader seçimi olacak. Zira 7 Haziran’da gerçekleştirilen seçimden tek başına iktidar çıkmadı. Koalisyon hükümeti kurulması öngörüldü sandıkta ancak AK Parti’nin bütün partilerle iyi niyetli görüşmelerine rağmen diğer partilerin kendilerince şartlar öne sürmesi sebebiyle koalisyon hükümeti kurulamadı. Hükümet kurulamadığı için de ülke 2015 yılını kaybetmiş oldu. Şimdi 28 bin kilometrekare Sivas toprağında seçim çalışması yapıyoruz. Her köye, her ilçeye, her mahalleye ulaştık. Orada vatandaşlarımızda gördüğümüz, anladığımız, dinlediğimiz husus sandıktan koalisyon çıkması istenmiyor. Sandıktan tek başına iktidar isteniyor ve milletimizin teveccühü, intibası bu yönde. İnşallah 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar çıkar, 2016 ve sonraki yıllar kurtulmuş olur. Zira 2015 yılında tek başına çıkmadığı ve hükümet kurulamadığı için özellikle yabancı yatırımcılar ülkemize istihdam sağlayacak yatırımlar yapmadı. Döviz ve faizler yükseldi. O sebeple de tek başına iktidarın ne kadar önemli olduğu, siyasi istikrarın ne kadar önemli olduğu 7 Haziran’dan sonra net olarak ortaya çıktı. Bu seçimde inşallah milletimiz AK Parti’ye teveccühünü gösterecek. Toplumdaki eğilimi bu yönde hissediyoruz ve sandıktan AK Parti tek başına çıkacak.’ İfadelerini kullandı.

‘SİVAS’A ÇOK ÖNEMLİ

HİZMETLER YAPTIK’

AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı döneminde yurt genelinde olduğu gibi Sivas’ta da önemli hizmetlere imza attığını belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, gerçekleştirilen bazı önemli proje ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Şahin şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas’ta çok iyi bir netice alacağımızı umuyoruz. Zira Sivas’a 13 yıllık hükümet sürecimizde çok önemli hizmetler yaptık. Bunların içerisinde Sivas’ı bir baştan bir başa saran 920 kilometre civarındaki bölünmüş yollarımız var. Gemerek’ten normalde 1,5 saatte gelinemezken şimdi insanlar, 1 saat, 45 dakikada şartlar dâhilinde gelebiliyorlar. Aynı şekilde, havaalanımız 2003 yılında bin civarında yolcu taşırken şimdi 500 bine yakın yolcu taşımakta. Havayolunu halkın yolu yaptık ve herkes uçağa biner oldu. Uçak ücretleri ile otobüs ücretleri arasında çok büyük bir fark kalmadı. Aynı şekilde hızlı tren Sivas için çok büyük ve birçok ilde olmayan, Sivas’ın önünü açacak, Sivas’ı uçuracak bir proje. 6,5 milyar dolarlık bu dev yatırım hızla yürümekte. Artık üniversite kampusu içerisindeki istasyon yeri de belli oldu. Bu şekliyle 2018 başında Sivas’tan Ankara’ya 2 saatin altında bir sürede ulaşılacak. Bununla birlikte Ankara, İstanbul, Konya, Bursa ve İzmir ile Sivas daha kolay entegre olacak.

1. Organize Sanayi Bölgesi’nde AK Parti iktidarından önce 900 kişi çalışırken şimdi 8 bin civarında kişi istihdam edilmekte. Bu şekliyle Sivas’ın işsizliğine önemli ölçüde çare bulmuş durumdayız. İş Kur Toplum Yararına Programı kapsamında şuanda 9 bin 500 kişi ekmek yemekte, bunların hem sigortaları işlemekte hem de devletten maaşlarını almaktalar. Sivas’a da milyonlarca liralık bir girdi sağlanmakta, esnafımızın, dar gelirlimizin yüzü gülmekte ve evlerde tencereler bu şekilde kaynamakta.’

ET ENTEGRE TESİSİ

Kısa süre önce yapımı tamamlanarak Et ve Süt Kurumu’na devredilen Et Entegre Tesisi’nin Sivas için büyük önem taşıdığını belirten Şahin; ‘2000 yılında MHP’nin de içerisinde bulunduğu hükümet tarafından kapatılan Et ve Balık Kurumu’nu biz tekrar Kovalı bölgesinde Et Entegre tesisi olarak açtık. Ciddi anlamda şuanda Türkiye’nin en modern et entegre tesisi hüviyetinde. Sivas, küçükbaş ve büyükbaş havancılıkta ilk sıralarda… O sebeple önemli bir yatırımı hizmete açtık, Et ve Süt Kurumu’na devretmek suretiyle Sivas’ın hayvancılığına çok büyük bir katkı sağlamış olduk.’ Dedi.

YENİ NUMUNE HASTANESİ

Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Yeni Numune Hastanesi’ne de değinen Şahin, hastanenin Sivas halkı tarafından çok beğenildiğini söyledi.

Şahin; ‘700 yataklı yeni hastanemizi geçtiğimiz günlerde hizmete açtık. Modern ameliyathaneleri, modern yoğun bakımları, her odasında banyo ve tuvaleti olan, 3 bin metrekare acil alanıyla Türkiye’nin en modern hastanelerinden bir tanesi. O nedenle bütün vatandaşlarımızın hastaneyi görmelerini, hastanede olan imkânları bilmelerini istiyoruz. En modern cihazlarla donatılmış, 150 milyon civarında bir yatırım Sivas’ın hizmetine sunulmuş oldu.’ Dedi.

YENİ KÜTÜPHANE

Kısa süre önce açılışı gerçekleştirilen Yeni Kütüphanenin de Sivas için çok önemli bir yatırım olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘İstasyon Caddesi’nde Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet motiflerini barındıran geniş alanları olan ve hem öğrencilerimizin hem de halkımızın büyük rağbet gösterdiği Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi’ni hizmete açtık. Kitapsız gelecek olmaz. Dolayısıyla öğrencimizi, insanımızı, kitaptan yoksun bırakmamak için güzel ve büyük bir yatırım yaptık. Açılıştan sonra gördük ki Sivas halkının çok büyük bir ilgisi var.  Öğrenciler üye oluyorlar, halkımız çokça rağbet ediyor. Kışı sert geçen bir yerde, yayaların kalabalık olduğu bir cadde rahatlıkla girilip kitap okunabilecek, sergilerin gezilebileceği, tiyatro izlenebilecek bir mekânın olması Sivas’a ayrı bir nefes aldırmış oldu.’

112 ÇAĞRI MERKEZİ

Sivas’ta istihdama katkı sağlayacak bir diğer önemli yatırımın ise 112 Acil Çağrı Merkezi olduğunu belirten Şahin, ‘112 Acil Çağrı merkezimiz yakında hizmete açılacak. Bu da hem acil hizmetlerin daha sağlıklı ve nitelikli verilmesi bakımından önemli olacak hem de Sivas’a istihdam kazandıracak.  Alo Net Çağrı Merkezi’nde yaklaşık bin 200 kişi istihdam edilmekte, evine ekmek götürmekte. Ayrıca çok yakında buranın kapasitesi bin 500’ü geçecek ve böyle de bir istihdam alanı oluşacak.’ Şeklinde konuştu.

YILDIZ DAĞI PROJESİ

Sivas için önem taşıyan büyük projelerden bir tanesinin de Yıldız Dağı Kış Sporları ve Kayak Merkezi olduğunu belirten Şahin, bu proje ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi.

Şahin; ‘Yıldız Dağı kayak merkezi 26 Ocak’ta hizmete girmişti ve sürekli kapasitesini artırarak, yazları da karlama sistemi ile kayak imkânı sağlanarak faaliyetine devam edecek. Yıldız Dağı’na hem Paşa Fabrikası’ndan hem Sıcak Çermik’ten hem de Havaalanı’ndan yol projelerimiz devam ediyor. Dolayısıyla Sıcak Çermik, şehirdeki oteller ve Havaalanı ile Yıldız Dağı’nın entegrasyonu sağlanmış olacak. Yıldız Dağı’nı aynı zamanda bir kongre merkezi olarak da düşünmekteyiz.’ Dedi.

FADLUM KÖPRÜSÜ

Cumhuriyet Üniversitesi’ne ulaşım konusunda yıllardır çözülemeyen Fadlum köprüsündeki ulaşım sorunun da kısa süre önce çözüme kavuşturulduğunu hatırlatan AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin; ‘Üniversiteye giderken şehrimizin uzun yıllardır süren ayıbı olan tek geçişli tarihi fadlum köprüsü artık tarihte kaldı. Çok geniş bir Fadlum Köprüsü ile İsmet Yılmaz Bulvarı belediyemiz tarafından yapılarak hizmete açıldı. Şehrimize ve üniversitemize hayırlı olsun. Zira tek geçişli Fadlum Köprüsü ciddi anlamda şimdiye kadar çeşitli sebeplerden dolayı yapılamamıştı.  Ama belediyemiz, bisiklet ve yaya yolları ile İsmet Yılmaz Bulvarı ve Fadlum Köprüsü’nü yaparak hizmete açtı.’ İfadelerini kullandı.

TEK OTOBÜSLE ULAŞIM

Sivas’ta üniversite ve yeni hastaneye tek otobüsle ulaşım için bir çalışma yapıldığını da kaydeden Şahin; ‘Yakın tarihte otobüslerin kalkış yeri üniversitemiz içerisinde olacak. Üniversitenin içerisinden kalkan otobüs yeni Numune Hastanesi’ne uğrayacak ve oradan da şehrin her mahallesine devam edecek. Şehrin tüm mahallerinden gelen otobüsler de yeni Numune Hastanesi güzergâhından üniversiteye gidecek. Dolayısıyla şehri tek otobüsle ulaşıma açmış olacağız. Özellikle üniversite öğrencilerimiz ve hastaneye gidecek olan vatandaşlarımız için çok büyük bir avantaj sağlamış olacağız. Üniversite öğrencilerimiz, şehrin tüm semtlerinde ev tutarak daha ekonomik koşullarda kalabilecek ve tek otobüsle de üniversitesine ulaşacak. Dolayısıyla onlara da büyük oranda bir ekonomik katkı sağlamış olacağız. Bu hizmeti de çok yerinde ve gerekli bir hizmet olarak görüyoruz.’ Dedi.

BÜYÜK FİRMALAR

YATIRIM İÇİN SIRADA

2. Organize Sanayi Bölgesi’nin Sivas için en önemli projelerden bir tanesi olduğunu belirten Şahin, bu proje ile Sivas’a büyük yatırımların geleceğini söyledi.

Şahin; ‘2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) özellikle Sivas’ın dünya ile yarışmasını sağlayacak olan bir OSB olacak. Her parselin içerisine tren yolu girecek ve şuana kadar 24 parsel talebi var. Parsellerin en küçüğü 10 dönüm olacak. 4 Firma en az 100 dönümlük parsel istedi. Bu da oralarda çok büyük yatırım yapacakları anlamına geliyor. Zira dünya çapında firmalar bunlar. Özellikle vagon üretimi konusunda Sivas 2. OSB yoğunlaşacak ve burada uzman bir entegre OSB oluşmuş olacak.’ Şeklinde konuştu.

2. DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Başbakan Davutoğlu’nun sözünü verdiği 2. Devlet Üniversitesi’nin ise Sivas’ın gelecekteki bin yılını kurtaracağını belirten Şahin, ‘bilim ve teknoloji üniversitemiz hem 2. OSB, hem Cumhuriyet Üniversitemiz, hem TÜDEMSAŞ hem de demiryolları açısından Sivas’a büyük katkı sağlayacak. Sivas’ın bin yılını kurtaracak bir proje Bilim ve Teknoloji Üniversitesi. Zira Sivas’a bunun altyapısı var. Erzurum ile Ankara arasında bir teknik üniversite yok. Dolayısıyla hızlı tren ile birlikte Bilim ve Teknoloji üniversitesi Sivas’a büyük katkı sağlayacak. TOBB ETÜ’nün burada fakülte açmasını da aynı şekilde takip etmekteyiz.’ İfadelerini kullandı.

LOJİSTİK KÖY SİVAS’TA KURULACAK

Sivas’a kurulacak olan Lojistik Köy’ün Ulaş ile Sivas’ı birleştireceğini ve kentin gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, ‘Bostankaya’ya kurulacak olan Demiryolları Lojistik Köyü Türkiye’deki demiryollarının tedarikinin Sivas’ta yapılacağı anlamına geliyor. Bu proje de hem Sivas’ın önemini artıracak, hem yeni bir yatırım olacak, hem de Sivaslıya yeni bir istihdam alanı olaşacak. Şuanda 2. OSB, Et Entegre ile yakınlaştırdığımız ulaş Bostankaya Lojistik Köyü ile Sivas’a bitişmiş olacak ve bu şekliyle de şehrin hinterlandını genişletmiş olacağız. Bunun da hem şehrin büyümesine hem şehirdeki inşaat ve kira fiyatlarına vatandaş lehine olumlu katkısının olacağını değerlendirmekteyiz.

Sivas’ı her alanda geliştirmekteyiz. Aynı şekilde TANAP’ın yapım çalışmaları devam ediyor. Bakü - Ceyhan, Bakü - Tiflis boru hatları ilimizden geçiyor. Buralarda da önemli sayıda Sivaslı istihdam edilmekte... Bundan da ayrıca memnuniyet duyuyoruz. ‘ ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’NİN KAYBEDECEK

1 DAKİKASI BİLE YOK’

Sivas ve ülke genelindeki bazı diğer büyük projelere değinerek, ülkenin 2023 hedefine ulaşabilmesi için AK Parti ihtiyacına ihtiyaç olduğunu belirten Şahin, ‘Türkiye’nin kaybedecek 1 dakikası bile yok. Dolayısıyla 1 Kasım’da milletimizin tekrar AK Parti’yi direksiyona geçirmek suretiyle 2023 kalmışmış ülke olma hedefine doğru götürmesini arzu ediyoruz.’ Dedi.

Sivas’taki baraj projelerine de değinen Şahin, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Büyük barajlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Özellikle İmranlı ve Pusat Özen Barajı 210 bin dönümlük alanı sulayacak. Kanak Barajı, Yusufoğlan, Kocakurt, Navruz ve Karacalar gibi birçok baraj projeleri ilimizi sulu tarıma geçirmekte. Hayvancılık teşvikiyle beraber de ilimizde tarım ve hayvancılık da artarak devam edecek. Geçen hafta Et Entegre Tesisi ile birlikte 456 tane de kırsal kalkınma da işletmeyi hizmete açtık. Dolayısıyla burada TKDK kapsamında 1 milyon 600 bin lira civarında dahi büyük hibe alan müteşebbislerimiz oldu. Proje sayısında en çok hibe alan il Sivas’tır. Bu noktada Sivas’a ülkemizin büyük katkısı oldu ve artık çiftçimiz, üreticimiz, müteşebbisimiz bilinçli. Devlet desteğini almak suretiyle yatırım ve üretim yapmakta. İmalat sanayimiz de aynı şekilde gelişmekte. Bu kapsamda çok önemli tesisler Sivas’a kazandırılmış oldu. Türkiye genelinde de çok büyük hizmetler yaptık. Kendi savunma sanayimizi kurmaktan, Marmaray, Yavuz Selim Köprüsü, 3. Havaalanı, Kanal İstanbul Projesi, Türkiye’nin dört bir yanını 24 bin kilometre yol ile donatmış olmak, limanlarımız, büyük sanayi kuruluşlarımızla Türkiye’yi 2023’te kalkınmış 10 ülke arasına sokma hedefimiz çerçevesinde büyük bir gayretle çalışmaktayız.  Aynı şekilde halkımızı rahatlatacak projelerimizi de halka sunmuş durumdayız. Hem emeklilere yılda bin 200 lira destek ödemesi yapacağız. Asgari ücreti bin 300 liraya çıkarmaktayız. Birinci doğumda annelerimize 300, ikinci doğumda 400, 3 ve daha sonraki doğumlarda 600 TL doğum desteği yapacağız. Genç çiftçilerimize 30 bin TL proje karşılığı hibe vereceğiz. Gübre ve yemden KDV’yi kaldıracağız. Aynı şekilde yeni iş kuracak gençlerimize 50 bin liraya kadar proje karşılığı hibe vereceğiz, 100 bin lira faizsiz kredi vereceğiz.  Hayatlarını ortaya koymak suretiyle vatanımızı milletimizi koruyan Polislerimizin 2 bin 200 olan göstergelerini 3 bine çıkaracağız. Taşeron şirketler çerçevesinde kurumların asıl işlerini yapan işçilerimizi kadroya geçireceğiz. Eğitimde sabahçı-öğlenci ikilemini kaldırıp tek öğün eğitim sistemine geçeceğiz.  Genel sınıflarımızı ve eğitimdeki reformlarımızı iyileştirmeye devam edeceğiz. Engellilerimize sürekli destek oluyoruz, onlara yine desteklerimiz artarak sürecek. Şehir merkezlerindeki küçük sanayileri şehir dışına çıkarıp, tarihi şehirleri önceliğe alacağız ki Sivas’ta bunların içerisinde var. Basit usulde 8 bin liraya kadar vergiyi kaldıracağız. Küçük esnafımızı korumak bakımından bu da çok önemli bir hizmet... Öğrencilerimize büyük imkânlar getiriyoruz. Sivas’ımıza 10 bin civarında KYK kapasitesini artırdık. Yeni yurtlarımız yapılmakta, hizmete açtığımız yurtlarımız var. İlçelerimizde çokça hastane ve okul yaptık, birçok tesis yaptık. Aynı şekilde diş hastanemizi Sivas’ımıza kazandırdık. Adliye binası, SGK binası gibi normal hizmet binalarını da Sivas’a kazandırdık. O kadar şeyler yapıldı ki bunlar hiç göze gözükmez oldu. Yeni stadyumumuz 25 bir kişi kapasiteli, her noktadan sahanın her tarafının görülebildiği dünyanın en modern statlarından birini Sivas’a kazandırmış durumdayız. Bu da Sivas’a hayırlı olsun diyoruz. 1 Kasım seçimlerine hizmetlerimizle, milletimizle beraber yaptığımız siyasetle hazırlandık ve artık bütün bunları milletimizin takdirine sunduk. Türkiye’nin kaybedecek 1 dakikası bile yok. Dolayısıyla 1 Kasım’da milletimizin tekrar AK Parti’yi direksiyona geçirmek suretiyle 2023 kalmışmış ülke olma hedefine doğru götürmesini arzu ediyoruz. Milletimizden gördüğümüz teveccüh de bu yönde. İnşallah önümüzdeki süreçte bu teveccühle AK Parti’nin tecrübeli, cefakâr ve vatanı milleti için kendisini ortaya koymuş kadroları bu süreci hep beraber yaşar ve 2023 yılında 500 milyar dolar ihracatı olan, 25 milyar dolarlık ekonomisi olan kalkınmış 10 ülke arasında olan, kendisine sorulmadan dünyada hiçbir adım atılamayan bir Türkiye olur. Ben seçimlerin ülkemize, milletimize ve tüm mazlum milletlere hayırlar getirmesini diliyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!