USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Kalkım´ı 1 Yıl İçinde Yatırıma Açacağız?

?Kalkım´ı 1 Yıl İçinde Yatırıma Açacağız?

?Kalkım´ı 1 Yıl İçinde Yatırıma Açacağız?
19-11-2015 09:41
Google News


Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Kalkım imar planının Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayına sunulduğunu tüm altyapı çalışmalarının bir yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi. Ayhan, Sıcak Çermik’te özel sektörün kamu çalışmalarından birkaç adım önde gittiğini ve bazı sorunların yatırımlar yapıldıktan sonra çözülmeye çalışıldığını belirterek, ‘Kalkım’da bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına önceden her türlü hazırlığı yaptık.’ Dedi.

ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, gelecek vadeden Kangal Kalkım Balıklı Kaplıcası ve Sıcak Çermik Kaplıcası’nda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kalkım ile ilgili tüm altyapı çalışmalarını bir yıl içerisinde bitirerek yatırıma hazır hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Ayhan, Sıcak Çermik’te yaşanan bazı sorunları örnek göstererek, aynı sıkıntıların Kalkım’da yaşanmayacağını söyledi.

‘İMAR PLANI ONAY BEKLİYOR’

Kalkım’ın yatırımcılara açılabilmesi ve istenilen düzeye gelmesi için, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve önemli bir noktaya gelindiğini belirten Sivas Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, bölgenin imar planının Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulduğunu ve onay beklediğini söyledi.

İmar planının onaylanması ile birlikte bölgede planlanan diğer çalışmalarla birlikte kamulaştırma sürecinin de başlayacağını belirten Ayhan, bu çalışmaların 1 yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Ayhan, şu şekilde konuştu:

‘Kalkım, termal turizmle ilgili hukuki altyapısı problemsiz bir şekilde en düzgün ilerleyen yerlerden birisi. Öncelikle bir kuyu vuruldu. İmar planları yapıldı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayına sunuldu.  Bu süreçte ne kadar özel mülk, ne kadar kamu mülkü, ne kadar hazine yerinin olduğunun tespiti yapıldı. Bununla ilgili bir maliyet çalışması yapıldı ve ilaveten de yoluyla ilgili bir proje hazırlandı. Yol için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kaynak alındı ve yol ihalesini yakında yapacağız.  İmar planımız kısa süre içinde onaylandığı takdirde kamulaştırma sürecine başlayacağız. Kamulaştırmadan sonra temiz, yatırıma hazır parseller oluşacak. Burada suyumuz ve parsellerimiz hazır hale gelecek. Biz orada altyapı ile ilgili hizmetleri de yapacağız. Yani Kalkım ile ilgili kurumumuz üzerine düşeni fazlasıyla yaptı, bir noktaya getirdi. Şuan top, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda onay aşamasında… Burada Balıklı Kaplıcamıza alternatif olacak, o bölgeyi canlı tutacak ve büyük yatırımcıya hitap edecek bir planlama yapıldı. Bu konuda uzmanların görüşüyle beraber inşallah burayla ilgili gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekse diğer bakanlıklardan alacağımız kaynaklarla önemli çalışmalar yapacağız. Kalkım’ın çok ciddi bir potansiyeli var. Türkiye’de, dünyada örneği yoktur. Biz burada üzerimize düşeni bir yıl içinde yapacağız ve yatırıma açacağız. Eskiden şöyle bir sorun vardı; yatırımcı yatırımı yapıyor, hukuki sorunlar oluşuyor ve biz arkadan bu defa eksiklikleri gidermeye başlıyorduk. Şimdi, altyapı, imar planı, kamulaştırma, yol gibi çalışmalar bitecek, sonra yatırım yapılacak. Burada yaptığımız en doğru işlerden birisi bu.’

‘SICAK ÇERMİK’TE

SORUNLARI SONRADAN ÇÖZDÜK’

Termal turizm alanında gerçekleştirilen bir diğer önemli çalışma alanının ise Sıcak Çermik olduğunu belirten Ayhan, burada gerçekleştirilen çalışmalara da değindi. Sıcak Çermik’te kamu çalışmalarının özel sektör yatırımlarının ardından geldiğini ve buradaki çalışmaları sürdürürken zorlandıklarını belirten Ayhan, aynı sorunu Kalkım’da yaşamak istemediklerini belirtti.

Ayhan şu ifadeleri kullandı:

‘Sıcak Çermik’te şuan yoğun bir çalışma yapılıyor. Orada daha önce yapılmış yatırımlar var. Bu yatırımcılarımızın mağdur olmaması için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Ancak önce yatırımlar yapılmış akabinde kanalizasyon, içme suyu, yol gibi altyapı çalışmaları, imar planları kaynak koruma raporları yapılmış. Dolayısıyla tamamen ters bir durum var. Burada zorlanıyoruz ister istemez. Yani Sıcak Çermik’te özel sektör bizden birkaç adım önde gitmiş. Biz ona yetişmeye çalışıyoruz. Ama çok şükür belirli bir noktaya geldik. Seneye bu zaman Sıcak Çermik; hiçbir hukuki problemin olmayan, her şeyin yerli yerinde olduğu, içme suyu, yol, arıtma suyunun olduğu, yolların açık olduğu, kaynak koruma raporu onaylanarak buna uygun imar planının yapıldığı dört başı mahmur güzel bir yer olacak. Sıcak çermikte oluşan ve oluşabilecek sorunların hepsini bertaraf ettik. Şuan bir sıkıntımız yoktur. İnşallah iki özel müteşebbisin yatırımları var onlar da mağdur edilmeyecek. Kalkım’da bu tür sorunlarla karşılaşmamak adına önceden her türlü hazırlığı yaptık.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!