USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Büyükşehir Olma Hedefine Yürüyeceğiz?

?Büyükşehir Olma Hedefine Yürüyeceğiz?

?Büyükşehir Olma Hedefine Yürüyeceğiz?
19-11-2015 09:43
Google News


AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, ‘Önümüzdeki süreçte biz büyükşehir olma hedefine doğru yürüyeceğiz. Biz sağlıklı bir şekilde büyükşehir olmayı düşünüyoruz. Yani istihdamı artırarak büyükşehir olmayı düşünüyoruz. Taşınır nüfusla büyükşehir olma niyetinde değiliz. O sebeple 2. OSB’miz, Bilim ve Teknoloji Üniversitemiz, Hızlı Trenimiz ve diğer yapacağımız, yapmakta olduğumuz yatırımlar Sivas’a bir istihdam göçü, akademik göç sağlayacak ve Sivas’ın büyükşehir yolunda ilerlemesine katkıda bulunacak. Sivas; hem sanayi, hem bilim, hem turizm, hem tarım ve hayvancılık alanında hızlı bir şekilde gelişecek.’ Dedi

ERSAN ARSLAN

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, 1 Kasım seçimlerinde halkın AK Parti’ye duyduğu güven ve gösterdiği desteğe teşekkür ederek; ‘AK Parti bunun farkındadır ve bu güveni daha da ileriye taşımanın azmindedir.’ Dedi. 1 Kasım seçimlerinde Sivas halkının AK Parti’ye büyük destek verdiğini ve Sivas’ın yüzde 69’a yakın oyla en yüksek oy alan 9’uncu il olduğunu belirten Şahin, bu başarıdan dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendilerine plaket takdim ettiğini söyledi.

YENİDEN GÜVEN VE İSTİKRAR GELDİ

1 Kasım seçimleri ile birlikte Türkiye’de yeniden güven ve istikrar ortamının oluştuğunu belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin,  seçimlerin hemen akabinde gerçekleştirilen G20 zirvesiyle de Türkiye’nin dünyanın gidişatına şekil verme gayretinde olduğunun altını çizdi.

Şahin; ‘1 Kasım seçimleri hem ülkemiz, hem de Sivas’ımız için gayet başarılı geçti. Ülkeye yeniden istikrar geldi, güven ortamı oluştu. Geçtiğimiz hafta yaptığımız G20 zirvesi de bunun en büyük göstergesiydi. Zira Türkiye G-20 zirvesine her şeyiyle hâkimdi. Burada lider ülke olduğunu ortaya koydu. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız çok önemli görüşme ve toplantılar yaptılar. Dünyanın gidişatına şekil verme gayretinde oldular ve bu bütün dünyada da kabul gördü. Hiç kimse Türkiye niye dünyanın gidişatına şekil vermeye çalışıyor’ demedi. Bu süreçte AK Parti’nin 2002’den bu tarafa 13 yıllık icraatları var. Hem Türkiye’de hem de bütün dünyada, 1 Kasım seçimlerinin etkisi burada önemli. Zira 1 Kasım seçimlerinde yüzde 49,5’luk bir başarı elde edildi. Bu milletimizin büyük bir güveni ve desteğidir. AK Parti bunun farkındadır ve bu güveni daha da ileriye taşımanın azmindedir. Onun için bu güvenle beraber ülkemizin de milletimizin de tekrar kendine güveni geldi. G-20 zirvesini bu ortamda gerçekleştirdik.’ İfadelerini kullandı.

‘2023 HEDEFİMİZ İÇİN

BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK’

Türkiye’nin dünyada 21. yüzyılda parlayan bir yıldız olarak görüldüğünü belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, 2023 ve 2071 hedeflerine değindi. 1 Kasımla birlikte 2023 için yeni bir başlangıç yapıldığını belirten Şahin, yeni hükümetin kurulması ile birlikte yeni icraatların başlayacağını söyledi. AK Parti’nin bundan sonraki süreçte daha kararlı ve daha azimli olacağını belirten Şahin, ‘Şimdiye kadar olduğumuzdan daha da mütevazı, daha da hizmetkâr olacağız, ülkemizi ve milletimizi geliştirmek için daha fazla gayret göstereceğiz.’ Dedi.

Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘TBMM’de milletvekillerimizin yemin törenine katıldık. Milletvekillerimiz yeminlerini etti ve artık 26’ıncı dönem başladı. Pazar günü TBMM Başkanlık seçimi yapılacak. 28 Kasım’da da hükümet güven oylamasına çıkacak ve mecliste güven oylaması yapılacak. AK Parti’nin en büyük teminatı, şimdiye kadar yapmış olduğu icraatlardır. Hem Türkiye açısından hem de gözü bizde olan mazlum milletler açısından çok önemli icraatlar yapıldı. Zira 2,5 milyon Suriyeli ülkemizde barınıyor. Aynı şekilde 250 binden fazla Iraklı ülkemizde barınıyor. Aynı şekilde Ermeniler dâhil, Türkiye’de Türkiye’ye umut bağlamış insanlar var. Her ne kadar devletler arasındaki ilişkiler kötü olsa da milletler ve halklar arasında bütün dünya ile gayet iyi ilişkilerimiz var. Bu doğrultuda insanlık Türkiye’yi bir umut olarak görüyor. 21. Yüzyılda parlayan bir yıldız olarak görüyor. O sebeple de hem Cumhurbaşkanımız, hem başbakanımız hem bütün seçilmiş yetkililerimiz dünyaya vizyon katmak üzere gayret gösteriyorlar. Zaten biz ülke olarak AK Parti ile birlikte uzun vadeli planlar yapar hale geldik. 2023 vizyonumuzu her fırsatta dile getiriyoruz. Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye’nin kalkınmış 10 ekonomi arasına girmesi bizim 2023 vizyonumuzdur. Hem ülke olarak, hem birey olarak, hem şirket olarak her alanda dünyanın kalkınmış 10 ülkesi arasında yer almak istiyoruz. Bir vizyonu takip ediyoruz, milletimiz de bize bu noktada destek veriyor ve biz de büyük bir aşk ve şevkle bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz.

Milletimizin büyük güveni ile artık hükümet kurma çalışmaları daha da hızlı yürüyor. Zira 7 Haziran’da tek başına hükümet kurulamayınca 2015 yılında kalkınma hızımızdaki ivme yavaşladı. Şimdi onu da telafi etmek için hızlı hareket etmek zorundayız.  Hükümet biran önce kurulacak ve 28 Kasım’da da inşallah güvenoyu alarak icraata başlayacak. Biz şuana kadar ülkeyi seçime götüren seçim hükümetine de teşekkür ediyoruz. Terörle mücadele sırasında dünyadaki çalkantılara rağmen suhuletle ülkeyi seçime götürdü ve Türkiye genelinde yüzde 85’lik bir katılımla itirazsız bir seçim yapıldı ve dünyanın önüne yüzümüz ak olarak çıktık. İyi bir, net bir seçim sonucuyla da AK Parti’ye bir hükümet kurma görevi verildi. İnşallah bu süreci en iyi şekilde değerlendirerek 2023 hedefimiz için bir başlangıç yapmış kanaatindeyiz. Başbakanımızın konuşmasında vurgulamış olduğu üzere şimdiye kadar olduğumuzdan daha da mütevazı, daha da hizmetkâr olacağız, ülkemizi ve milletimizi geliştirmek için daha fazla gayret göstereceğiz. Zira bütün bunları gördü milletimiz ve benim tek ümidim ‘AK Parti’ dedi. Bu ümidi biz 2071’e kadar da devam ettirmek istiyoruz. Malazgirt Zaferi’nin bininci yıldönümünde de ciddi anlamda Türkiye’yi lider bir ülke olarak bütün dünyanın kabul etmesini istiyoruz. Bu hedefi, bu vizyonu da takip edeceğiz.’

‘TÜM SİVASLILARIN SİVAS’A

KATKI YAPMASINI ARZULUYORUZ’

1 Kasım seçimlerinde Sivaslıların AK Parti’ye gösterdiği teveccüh için teşekkür eden Şahin, Sivas’ı daha iyi noktalara taşımak için var güçleri ile çalışacaklarını belirterek; bu doğrultuda tüm Sivaslıların da memleketlerine katkı sağlamalarını arzuladıklarını belirtti.

Şahin, ‘Sivaslı hemşerilerimizi özellikle teşekkür ediyoruz. Yüzde 69’a yakın bir oy ile bize destek verdiler. 4 milletvekili çıkardık. İlk sonuçlar geldiğinde 5 gözüküyordu ama daha sonra 4 oldu. 1 milletvekilimiz CHP’den seçildi. Dolayısıyla Sivas bizim 4 milletvekilimiz ve CHP’nin 1 milletvekili ile beraber 5 milletvekili ile mecliste yerini aldı. Bu süreçte biz teşkilat olarak Sivaslı olup da Sivas dışından milletvekili olanlarla da diyalogdayız. Herkesin Sivas’a, memleketine yapabileceği ne var ise yapmasını arzu ediyoruz. Aynı şekilde geçtiğimiz dönemde biz Ankara’daki bürokratları da Sayın Bakanımız ve Meclis Başkanımızın başkanlığında hem Ankara’da toplantılarda bir araya getirdik, hem de Sivas’ta bir araya getirdik. Sivas’ın kendi öz evladı olan, bürokratları, milletvekilleri, diğer yetkililerinin Sivas’a faydasının olması lazım… Zira Sivas, ciddi anlamda büyük bir coğrafya... İhtiyaçları çok olan bir coğrafya ve Sivaslıyım diyen herkes elinden ne geliyorsa Sivas’a destek olmalı, hizmet etmeli. Sivaslı kadirşinastır. Kendine hizmet edeni hiçbir zaman unutmamıştır, unutmayacaktır. Onu devamlı yaşatacaktır. O sebeple de Sivas’tan çıkmış, iş adamı olmuş, bürokrat olmuş, siyasetçi olmuş, bilim adamı olmuş kim var ise hepsini yeni dönemde, bu hızlı kalkınma sürecinde Sivas’a hizmet etmeye Sivas’taki çalışmalara katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Bu katkılarla beraber Sivas, büyüyecek, gelişecek. Belirli bir noktadayız. Altyapıyı büyük oranda tamamladık. Çok büyük yatırımlar ilimize yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Dolayısıyla bu süreçte herkesin de katkısına ihtiyacımız var. Bu yatırımlar yapılırken de ilimiz dışındaki iş adamı, bilim adamı, bürokrat; herkesin de koyacak bir tuğlası var.

Geçtiğimiz günlerde KYK’ya teslim edilmek üzere bir hayırseverimizin yaptırdığı yurtta incelemelerde bulunduk. 5 yıldızlı otel konforunda bir yurt yaptırıyor. Onun yarı maliyetine o yurdu yaptırıp teslim edebilir. Ama diyor ki ‘en iyisi olsun. Sivaslı bunun kıymetini bilir, kadirşinastır. Ben bir iş yaptıysam en iyisini yapıyım, en iyi şekilde teslim edeyim’ diyor. Biz de hayırseverlerimizin bu davranışları ve düşüncelerinden memnun oluyoruz. Tüm hayırseverlerimize yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Yeni hayırların da yapılmasını arzu ediyoruz. Zira memleketinizde isminiz yaşamadıktan sonra dünya kadar zengin olsanız bunun bir ehemmiyeti yok. O sebeple ben Sivas dışındaki zengin ve bürokratlarımız ve Sivas’taki bürokratlarımız için de söylüyorum. Birçok alanda hayır yapmalarını öneriyorum. Zira Sivaslı onların kıymetini biliyor, onlara değer veriyor.

Önümüzdeki süreci hep beraber, Sivas’ın bir ferdi olarak hem Sivas’ta yaşayanlar, hem Sivas dışında yaşayanlar olarak birlikte değerlendireceğiz. Sivas dışında da çok büyük bir birlikteliğimiz var. Geçtiğimiz hafta 6. Geleneksel Sivas Günleri İstanbul Maltepe’de yapıldı. Sivas Platformu, Sivas Federasyonu hepsi birlik ve beraberlik içerisinde Sivas’ı tanıtıcı bir faaliyet gösterdiler. Bütün İstanbullu da bütün Türkiye’de Sivas’ı tanıyor. Bu dışarıdaki birlikteliğimizi hem dışarıdaki Sivaslıların gelişmesi, onların dayanışması için kullanmakla beraber Sivas’a hizmet ve yatırım olarak da döndürmemiz gerekiyor. Buradan faydalanıyor muyuz? Faydalanıyoruz. Ancak, Sivas’a daha fazla bu süreçte beyin göçü almalıyız. Beyin göçü verebiliriz ama beyin göçü de aldığımız zaman verdiğimiz beyin göçü çok fazla göze gözükmez. Dolayısıyla insanlar kendilerini nerede daha fazla geliştireceklerse oraya gidebilirler. Bu hayatın doğal akışında var. Dışarıdaki Sivaslılar ve başka memleketlerin insanlarının Sivas’ta kendilerini geliştirecek anlar bulup Sivas’a gelmelerini arzu ediyoruz. Sivas platformunun, dışarıdaki derneklerimizin, vakıflarımızın da buna öncü olmasını arzu ediyoruz. Sivas büyük bir hızla kalkınacak ve kalkınmakta. Dolayısıyla onların da bu çorbada tuzunun olmasını arzu ediyoruz.

Seçimden önceki hafta Türkiye Yazılımcılar Derneği ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol, ciddi anlamda Sivas’ı öne çıkaran bir protokol oldu. 75 bin yıllık yazılımcı ihtiyacının şuanda 15 bini sağlanabiliyor. Ama Cumhuriyet Üniversitesi’nde şimdi teknoloji fakültesine, mühendislik fakültesi bilgisayar bölümüne ve iktisat fakültesi işletme yöneticiliği bölümüne önümüzdeki yıldan itibaren kayıt yaptıracak her öğrencinin yazılımcılık alanında işi hazır olacak. Bu da Cumhuriyet Üniversitesi’ni rekabet ettiği üniversitelerden bir adım öne geçiren bir protokoldü. Zira şimdi çağımızda en önemi şey iş bulmak… Üniversite sayısı çoğaldığı için üniversite okumak belki zor şey değil ama üniversite okuduktan sonra iş bulmak zorlaşıyor. O sebeple Cumhuriyet Üniversitesi iş yönünden tercih ettirecek bu protokolü önemsiyoruz. Bu tür protokoller, bu tür destekler bu tür hizmetlerle beyin göçünü çekmek istiyoruz. Zira yazılımcılığı düşünen bir öğrenci, yükseksek lisans ve doktora yapmak isteyen Sivas’ı tercih edecektir. Bu da beyin göçü almamız demektir. Bunu artırarak devam ettireceğiz.’ Şeklinde konuştu.

‘BÜYÜKŞEHİR OLMA

HEDEFİNE YÜRÜYECEĞİZ’

Sivas için büyük önem taşıyan 2. Devlet Üniversitesi konusundaki çalışmaların da hız kazanacağını belirten AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, 2. Üniversite, 2. OSB, hızlı tren, tarım ve hayvancılık alanında yapılacak çalışmalarla Sivas’ta nüfus ve istihdamın artacağını belirtti.

Bu projelerle birlikte Sivas’ın taşınır nüfusla değil sağlıklı bir şekilde büyükşehir olma hedefine yürüyeceğini belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kuruluşu yeni mecliste yeni dönemle beraber inşallah çok daha hızlanacak. Altyapısı belirli bir seviyeye geldi. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile de bir beyin göçü alacağız. Sivas’ı inşallah ileriye taşıyacak kadrolar orada da oluşacak. 2. Organize Sanayi Bölgesiyle de hem yurt dışından hem de yurt içerisinde önemli bir sermaye göçü alacağız. Bu sermaye göçüyle beraber Sivas’ın nüfusunu artıracak istihdam göçü de alacağız ve önümüzdeki süreçte biz, büyükşehir olma hedefine doğru yürüyeceğiz. Biz Sağlıklı bir şekilde büyükşehir olmayı düşünüyoruz. Yani istihdamı artırarak büyükşehir olmayı düşünüyoruz. Taşınır nüfusla büyükşehir olma niyetinde değiliz. O sebeple 2. OSB’miz, Bilim ve Teknoloji Üniversitemiz, Hızlı Trenimiz ve diğer yapacağımız, yapmakta olduğumuz yatırımlar Sivas’a bir istihdam göçü, akademik göç sağlayacak ve Sivas’ın büyükşehir yolunda ilerlemesine katkıda bulunacak. Sivas; hem sanayi, hem bilim, hem turizm, hem tarım ve hayvancılık alanında hızlı bir şekilde gelişecek. Özellikle bunların hepsi birbiriyle bağlantılı… Bir sektör gelişirken diğer bir sektörün de desteği oluyor. Şuanda ciddi anlamda çok büyük barajlarımızı bitirdik. Kimi sulamaya başladı kimi önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllar da başlayacak. Çok büyük alanlar sulamaya başlanınca tarım- hayvancılık ve tarıma dayalı sanayi-ticaret gelişecek. Aynı şekilde bu eğitimi de geliştirecek. Üniversitenin o alandaki kolları da gelişecek.

Sanayimiz, 2. OSB ile birlikte gelişirken hem sanayinin yan dalları gelişecek. Hem sosyal hayat gelişecek yine üniversite ve eğitim gelişecek. Çünkü oraya da mühendisler, beyin göçü gelecek ve etkileşim halinde birbirlerini geliştirecekler. Et Entegre Tesisi’ni açtık. Ciddi anlamda bu tarım ve hayvancılığı geliştirecek ve rekabet ortamını geliştirecek. Bütün bunlarla beraber Sivaslının hayat standardı yükselecek. Bütün kazanımlar noktasında hem maddi hem manevi kazanımlar noktasında biz Sivas’ın, Sivaslı’nın birinci sırada olmasını arzu ediyoruz. Bu yolda da AK Parti Sivas teşkilatı olarak çalışacağız. Hem Sivas’ı ileri götürmek hem de insanımızı daha müreffeh yaşatmak için gayret göstereceğiz. Eski meclis başkanımız, eski müsteşarımız, milletvekillerimiz, önemli değerlerimiz var. Geçmişte milletvekilliği, bakanlık yapmış değerlerimiz, üst düzeyde çok sayıda bürokratımız, iş adamımız, bilim adamımız var. Biz onların Sivas’a gelmesini kolaylaştırdık, kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Sivas’a gelmemiş her Sivaslının da Sivas’a gelip Sivas’a bir tuğla koymasını teşvik edeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte bunu sağlayarak Sivas’ı bir sonraki seçimlere giderken çok daha ileri noktada seçimlere götüreceğiz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!