USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Duygu Dolu Kutlama Yapıldı

Duygu Dolu Kutlama Yapıldı

Duygu Dolu Kutlama Yapıldı
25-11-2015 11:13
Google News


Program ile olarak göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmesi ile başladı. Daha sonra Sivas Selçuk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ile devam eden programda zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Son olarak yıl içerisinde emekli olan öğretmenlerin hizmet şeref belgeleri alması ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

SERCAN ÇETİNEL

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün 34. Yıldönümü, Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programda coşkuyla kutlandı. Sivas Selçuk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen programa Sivas Valisi Âlim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve bazı il protokol üyeleri ile çok sayıda öğretmen katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Ardından yeni göreve başlayan öğretmenlerin yemin edip, Sivas Selçuk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı oratoryo devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, programda yapmış olduğu konuşmasında ilk olarak öğretmenler gününü kutlamaktaki amaca değindi. Öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli ve yüce bir görev olduğunu vurgulayan Altınsoy, şu ifadeleri kullandı:

‘Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettikleri tarih olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri yurtiçinde ve yurt dışında Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Öğretmenler Gününü kutlamaktan amaç, bir taraftan toplum içerisindeki kişilere öğretmenlik mesleğinin ne kadar önemli ve yüce bir görev olduğunu hatırlatmak, diğer taraftan da bu yüce görevi üstlenmiş olan öğretmenlere yaptıkları işin, toplumun ayakta durması ve geleceğini sağlam temellere oturtması bakımından ne kadar yüce ve kutsal olduğu bilincini ve şuurunu aşılamaktadır.

Yine bu öğretmenler gününü kutlamaktan amaç, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve birliği tesis etmek, ebedi hayata göç etmiş ve görevi başında şehit olmuş olan öğretmenlerimizi anmak, mesleğe yeni giren genç öğretmenlere meslek şuurunu vermek. Emekli öğretmenleri ziyaret etmek ve ayrıca meslek saygınlığını geliştirmektir.’

Öğretmenler, gençliğin mimarları, gençler ise öğretmenlerin eseri olduğunun altını çizen Altınsoy, ‘dünyada her şeye değer biçmek mümkündür fakat öğretmenin eserine değer biçmek asla mümkün değildir’ dedi. Gelişmenin önündeki en büyük engelin cehalet olduğunu da belirten Altınsoy şöyle devam etti:

‘Bilindiği üzere milletlerin ve devletlerin varlıklarının devamında ve güçlü olmalarında eğitilmiş, insan gücü faktörü önemli rol oynamaktadır. Bu faktörün temeli, eğitim eğitimin temel unsuru da öğretmenlerdir. Bu itibarla, öğretmenlerin eğitim, öğretim ve kültür sahalarında rehberlik ve çalışmalar, ülkemizin milletimizin istikbalini yakından ilgilendirmektedir. Bundan dolayı öğretmenler, gençliğin mimarları, gençler ise öğretmenlerin eseridir. Ülkemizin gelecğeine şekil cerecek hünerli ellerin sahiplerini, geleceğin neslini, öğretmenler yetiştirecektir. Bu nedenle, dünyada her şeye değer biçmek mümkündür fakat öğretmenin eserine değer biçmek asla mümkün değildir.

Gelişmenin ve yücelmenin önüne dikilen en büyük engel cehalettir. Sizler, Milli Eğitim davamızın yılmaz, yorulmaz, usanmaz davacısı; cahilin değil, cehaletin düşmanı, aydınlığın dostu, geçmişi geleceğe bağlayan ve ikisi arasında köprü olan ilim ve irfan ordusunun rütbesi, eğitimin temel taşı, sevgi kaynağının başı, çocukların can yoldaşı, bilimin sunucusu, mukaddes adına tüm değerlerin koruyucusu Peygamber mesleğini icra eden değerli insanlarsınız.’

Öğretmenlerin her türlü engellere karşı, kendini yenileyebilmesi ve geliştirmesi gerektiğini söyleyen Altınsoy, ‘kültür birikimini milli ve manevi değerleriyle besleyen kişiler yetiştirmek zorundayız’ diyerek şu ifadelere yer verdi.

‘Öğretmenler, yani bizler, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, kendini sürekli yenileyebilen, geliştiren, kendisiyle de yarışabilen, üretken, yapıcı bir kişilik sahibi, sorumluluk duygusu gelişmiş kişiler olabilmek için hayatın her döneminde eğitimin gerekli olduğunu unutmamamız gerekir.

Değerli meslektaşlarım, hayat paylaşıldığı zaman güzeldir. Öğretmen öğrencileriyle paylaştığı için hayatı güzeldir. Bu nedenle, öğretmenin, cesaretli, gönlü millet ve memleket sevgisiyle dolu, alçakgönüllü, kişilikli, erdemli, inançlı, dürüst önder ve rehber olmak gibi üstün vasıflı insan olması gerekmektedir. Okullarımızda düşünen, düşündüğünü değerlendiren, teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebilen, çağdaş ve demokratik anlayışı özümseyen, kültür birikimini milli ve manevi değerleriyle besleyen kişiler yetiştirmek zorundayız.’

Son olarak meslektaşlarının gününü kutlayan Altınsoy, ebediyete intikal etmiş ve şehitlik mertebesine ermiş öğretmenleri rahmetle andığını, emekli olanlara sağlıklı ve uzun ömürler dileyerek sözlerini şöyle noktaladı:

‘Sayın Valim, değerli misafirler, öğretmenler günü nedeniyle, ilim ve irfan ordumuzun değerli temsilcileri olan öğretmenlerimizin eğitim ve öğretimin kalitesinin yükseltilmesi için hizmet ederken, milletimizin mensup olduğu milli, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerleri bilen, yaşayan ve yaşatan idealist birer vatandaş olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu vesileyle bizleri hayata hazırlayan ebediyete intikal etmiş ve şehitlik mertebesine ermiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli olanlara sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Halen Milli eğitimimizin her kademesinde görev yapan öğretmen arkadaşlarımızın, özellikle Sivas’ımızın her köşesinde hizmet veren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Ayrıca göreve yeni başlayan meslektaşlarıma başarıla diliyorum.’

Konuşmaların ardından Selçuk Anadolu Lisesi öğrencileri düzenlemiş oldukları oratoryo ile sahne aldı. Her bir öğrencinin farklı meslek grubu kıyafetlerini giyerek, günün anlamına özel sözler söylemesiyle salonda zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Program yıl içerisinde emekli olan öğretmenlerin hizmet şeref belgeleri alması ve toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!