USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?O, kara toprağın sadık yaridir?

?O, kara toprağın sadık yaridir?

 ?O, kara toprağın sadık yaridir?
23-03-2018 07:00
Google News


Fatih TABUR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, ünlü ozan Aşık Veysel´in ölümünün 45. yıl dönümü nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu´nda gündem dışı söz aldı.

 Aşık Veysel´in hayata bakışıyla tüm insanlığa örnek olduğunu ifade eden Akyıldız, ?Yaşam ne kadar gerçekse ölümden sonra dillerde, gönüllerde yaşamak da o kadar gerçektir. Bir insanı ölümünden sonra yaşatan, bıraktığı eserleridir; aşığı yaşatan ise dillerde dolaşan türküleridir. Büyük ozan Aşık Veysel, sazıyla sözüyle doğanın ve insanın tüm güzelliklerini anlatırken bilginin önemini de ozan duyarlılığıyla anlatmıştır. Bilgisizliğin çağlar boyunca milletleri nasıl karanlıklara sürüklediğini türküleriyle dile getirmiştir? dedi.

CHP´li Akyıldız, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: ?Aşık Veysel Şatıroğlu, Anadolu´nun bağrı yanık sazının güçlü bir teli, dilimiz Türkçesinin en güzel sözü, halkımızın duygu ve düşüncelerinin en güçlü sesidir. O, yatağından taşan Kızılırmak´tır. O, Beserek Dağı´nın lalesi, sümbülüdür, süsüdür. O, kara toprağın sadık yaridir. O aşktır, inançtır, dosttur, kadere isyandır. Onun gönül gözüdür, onun gözüyle baktığımızda, onun adımlarıyla yürüdüğümüzde daha yaşanır kılabiliriz dünyayı. İşte o zaman sabah rüzgarında salınamayan salkım söğüdün sessizliğini, habersiz vuran kırağının gülde bıraktığı acıyı, sılayı özleyen aşığın yürek yangınını, yaşam ile ölümün döngüsünü, toprak ile insanın can yoldaşlığını ve güneşi bile üşüterek ölümleri çoğaltan savaşların anlamsızlığını duyumsayabiliriz.?

           

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!