USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Şehitlerimize Minnet Borçluyuz

Şehitlerimize Minnet Borçluyuz

   Şehitlerimize  Minnet Borçluyuz
15-02-2021 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Çeşitli incelemelerde bulunmak ve kamu yatırımlarını yerinde görmek üzere ilçe ziyaretlerini sürdüren Vali Salih Ayhan, Koyulhisar ve Suşehri ilçelerinde temaslarda bulundu.

Her fırsatta yapılan ve planlanan projeleri yakından takip eden Vali Salih Ayhan, ilçe gezilerinin ilk durağında Koyulhisar´a giderek ilçe kaymakamlığını ziyaret etti.

Kaymakam Mehmet Rıdvan Doğan ile bir araya gelen Vali Ayhan, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı.

İlçede kurulan kadın kooperatifini de ziyaret eden Vali Ayhan, yöresel ürünlerini sergileyen kooperatif üyelerini emeklerinden dolayı tebrik etti.

VALİ AYHAN´DAN KOYULHİSAR ESNAFLARINA ZİYARET

Vali Ayhan ve beraberindekiler, kaymakamlık ziyaretinin ardından ilçe esnafları ile bir araya geldi. İş yerlerine uğrayan Vali Ayhan, hayırlı ve bereketli kazançlar dileyerek, salgın döneminde tedbirlere uyan ve hassasiyet gösteren esnaflara teşekkür etti.

LGS´DE BAŞARIMIZ GİDEREK ARTIYOR

Vali Ayhan, Koyulhisar Cumhuriyet Ortaokulu´nda Destekleme ve Yetiştirme Kursu´nda eğitim gören 8. sınıf öğrencilerini de ziyaret etti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Ayhan,  Sivas´ın LGS´de 2020 yılında büyük başarı gösterdiğini ifade ederek, öğrencilerden başarılı olmaları için planlı programlı ders çalışmalarını istedi.

Sınava hazırlanan öğrencilere Köprü Projesi kapsamında yeni nesil soruların yer aldığı ücretsiz kitapların dağıtıldığını anlatan Vali Ayhan, "Bu şehrin, tüm coğrafyasında eğitim alan öğrencilerimize eğitimde fırsat eşitliğini sunmak için imkânlarımızı seferber ettik." dedi.

KOYULHİSAR´DA KAMU BİNALARI YENİLENİYOR

Sivas merkezde olduğu gibi, ilçelerde de kamu binalarının yenilenmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Vali Ayhan, kaba inşaatı bitme aşamasına gelen Koyulhisar Orman İşletme Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu. Vali Ayhan, daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı yeni hizmet binası için tahsis edilen alanda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Ayhan, ilçe programları kapsamında, muhtarlar ile bir araya geldi.  İlgili kurum müdürleri ile birlikte muhtarların taleplerini dinleyen ve notlar alan Vali Ayhan, vatandaşın en ulaşılabilir devlet temsilcisinin muhtar olduğunu ifade ederek, "Halk odaklı, vatandaş odaklı hizmet, güçlü bir sosyal yapı, ortak bir duruş, milli bir bilinç son derece önemli. Mahalle muhtarlarımız devletin gözü, kulağı, eli, ayağıdır. Toplumsal yapımızın korunmasında mahallelerimizin çok büyük rolü vardır. Mahalle kültürümüzü iyi bir şekilde muhafaza etmeliyiz. Diğer yandan evde izolasyon altında olan vatandaşlarımızla birebir iletişim halinde olunması, salgın denetim ekiplerine yol gösterilmesi, mahallenizdeki esnafların ve tüm vatandaşların bilgilendirilmesi, 65 yaş üstü tek yaşayan vatandaşlarımızın ziyaret edilmesi, devletimizin hassasiyet gösterdiği ailelerin takibinin yapılması için kuruluşlarımızla sürekli koordine halinde çalışılması gerekiyor." diye konuştu.

Vali Ayhan, toplantının ardından ilçeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen çöp toplama aracını Koyulhisar ilçesi kaymakamlığına teslim etti.

TOKİ; 370 ADET KONUT KAZANDIRIYOR

Vali Ayhan, son olarak Koyulhisar ilçesinde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı devam eden konutların inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Bölgede 370 adet konut, 3 ayrı dükkan, ticaret merkezi ve 1 adet camii yapılıyor.

AYHAN, SUŞEHRİ KAYMAKAMI SARI´DAN BİLGİ ALDI

Vali Ayhan, Koyulhisar ilçesi temaslarının ardından Suşehri ilçesine geçti. İlçe kaymakamlığını ziyaret eden Vali Ayhan, kaymakam Hidayet Sarı´dan ilçede devam eden ve yeni yapılacak olan projelerin son durumu hakkında bilgiler aldı.

KADIN KOOPERATİFLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

Vali Ayhan, kaymakamlık ziyaretinin ardından Suşehri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine uğradı. Hünerli kadınlar tarafından üretilen yöresel ürünleri inceleyen Vali Ayhan, "Üreten kadınlar, hem aile ekonomisine hem de ilçe ekonomisine katkı sağlıyor. Bu gayrete bizler de her türlü desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

YENİ KONSEPT NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETTE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun nüfus teşkilatındaki ufuk projelerinden ´Konsept Nüfus Müdürlüğü´, ilçelerde de yaygınlaşıyor. Bu kapsamda hizmet vermeye başlayan Suşehri Nüfus Müdürlüğü´nü ziyaret eden Vali Ayhan, yeni konseptin ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

VALİ AYHAN´DAN MUHTARLARA TEŞEKKÜR

Suşehri temaslarına muhtarlar toplantısı ile devam eden Vali Ayhan, ilgili kurum müdürlerinin de katılımıyla muhtarlara hitap etti. Salgın döneminde önemli hizmetler veren muhtarlara teşekkür eden Vali Ayhan, "Sizler, ülkemizin de içinde bulunduğu ve 1 yıldır mücadele ettiğimiz salgında büyük fedakârlıklar yaptınız." dedi.

Vali Salih Ayhan ve beraberindekiler, Suşehri Kazım Ayan Anadolu Lisesi´ni de ziyaret etti. Destekleme ve Yetiştirme Kursunda eğitim alan 12. sınıf öğrencileri ile bir süre sohbet eden Vali Ayhan, "Bu salgın sürecinde belki konsantrasyon eksikliği yaşıyorsunuz ama ben inanıyorum ki zoru başarmak sizin için daha kıymetlidir." şeklinde konuştu.

OTEL AYARINDA ÖĞRETMENEVİ

Vali Ayhan, yapımı tamamlanan 100 Yataklı Suşehri Yeni Öğretmenevi´nde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Vali Ayhan, öğretmenevinin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Sivas merkez ve ilçelerde eğitim yatırımları alanında önemli hizmetler yapıldığını aktaran Vali Ayhan, "İlçemiz modern bir binaya kavuştu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

ŞEHİT AİLELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Vali Ayhan, Suşehri ilçe temaslarında şehit ailesini de ziyaret etti. Ağrı´nın Doğubeyazıt ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı Fuzuli Demir´in hanesini ziyaret eden Vali Ayhan, şehidin anne ve babasıyla sohbet etti. Vali Ayhan, "Canlarıyla, bu toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimize minnet borçluyuz." dedi.

Vali Ayhan, Suşehri ilçe programını Özdoğanser Kilit Parke Taşı Fabrikası ziyaretiyle tamamladı. Firma sahibi Serdar Özdoğan ile sohbet eden Vali Ayhan, 37 kişinin istihdam edildiği işletmenin ilçenin istihdamına da katkı sunduğunu dile getrdi.

İlçe programlarda; İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, Koyulhisar Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, Suşehri Kaymakamı Hidayet Sarı, Koyulhisar İlçe Belediye Başkanı Osman Epsileli, Suşehri İlçe Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Mevlüt Soysal, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Doğan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, İl Milli Eğitim Müdür V. Dursun Yıldırım, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, DSİ 19. Bölge Müdürü İsmail Kaya, İdare ve Denetim Müdür V. Ziyattin Öz ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!