USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Takipçisi Olacağız

Takipçisi Olacağız

 Takipçisi Olacağız
10-09-2019 07:00
Google News


Ahmet TIRPAN

Memur-Sen Konfederasyonu´na bağlı Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Pakoğlu, Zabıta Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Bu yıl Zabıta teşkilatının 193. kuruluş yıl dönümünü hatırlatan Başkan Pakoğlu, zabıtaların sorunlarını sıralayarak çözüm bulunmasını talep etti.

Osmanlı döneminde toplumsal ve ekonomik hayatın önemli ve ayrılmaz parçası olan Zabıta teşkilatının günümüzdeki yasal statüsüyle hizmet etmeye devam ettiğini söyleyen Başkan Pakoğlu, ?Belediyelerimiz bünyesinde görevini icra eden zabıta teşkilatı mensuplarımız, son zamanlarda haksız suçlamalara maruz kalmış, bazı medya organlarının bilinçli ya da bilinçsiz karalamalarıyla yıpratılmıştır. Zabıta görevlileri de toplumun diğer fertleri gibi kendi alanlarında milletine hizmet eden, ekmeği için çalışan insanlardır? dedi.

Zabıtaların da vatanı ve milleti uğruna her fedakarlığı yaptığının altını çizen Başkan Pakoğlu, ?Zabıta teşkilatı; hukuk çerçevesinde çalışan, ekmeğini kazanmak için gayret gösteren vatandaşlarımızın her daim yanında ve hizmetinde olmuştur. Zabıta teşkilatının hedefinde olanlar; savunmasız minicik yavruları her türlü vicdani ilkeden yoksun şekilde kullanarak vatandaşlarımızın yardımseverlik duygularını istismar eden, kendi çıkarları uğruna her türlü duyguyu acımasızca sömüren sahtekarlardır. Belediyelerin en önemli birimlerinden olan Zabıta teşkilatı, gece-gündüz demeden günün 24 saati önemli görevleri yerine getiriyorlar. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan tüm arkadaşlarımızın, 193 yıllık bu büyük teşkilatın, Zabıta Haftası´nı kutluyor, tüm personelimize bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum? açıklamasında  bulundu.

?ÖZLÜK HAKLARI NOKTASINDA SORUN YAŞIYORLAR?

Zabıta çalışanlarının; halk sağlığı ve huzuru adına şehrimizi daha yaşanılır bir hale getirmek için görev yaptıklarının altını çizen Şube Başkanı Pakoğlu, ?Zabıta çalışanları her yerdeler; yürüdüğünüz sokakta, gittiğiniz fırında, uğradığınız markette, kısaca hayatın her alanında ve her anında yanınızdalar. Gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden günün 24 saati görev başındalar.                                                                                           Zabıtalar; özverili çalışmalarına rağmen, gerek ekonomik ve sosyal hakları bakımından, gerek ise özlük hakları noktasında birçok sorun yaşamaktadırlar. Belediye zabıta memurları yoğun ve riskli iş temposu ve stresli bir iş ortamında görevini ifa etmekte ve buna rağmen herhangi bir yıpranma hakkı bulunmamaktadır? ifadelerini kullandı.

?GENEL İDARİ HİZMETLERİ SINIFINDAN ÇIKARILMALIDIR?

Başkan Pakoğlu, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Belediye zabıta hizmetleri bir meslek sınıfı içerisinde yer almamakta, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda ?Genel İdare´ sınıfında sayılmaktadır. Bir meslek dalı olarak sayılmadığından yıpranma hakkı elde edememektedir. Belediye zabıta memurları için memuriyet sınıfı belirlenerek zabıta personeli genel idari hizmetleri sınıfından çıkarılmalıdır. Sendikamızın temel taleplerinden birisi halen 10 hizmet sınıfı olarak yapılan 657´deki sınıflandırmaya 11. Hizmet Sınıfı olarak ?Zabıta Hizmetleri Sınıfı´ oluşturulmasıdır. Zabıta çalışanlarının sorunlarının büyük kısmı çıkarılabilecek yasalarla kolaylıkla giderilebilecek iken yıllar içerisinde bu sorunlar kangrenleşerek bugüne kadar süre gelmiştir. Birçok görev yüklenen zabıtalar bu görevleri sırasında saldırıya uğramakta, yaralanmakta, kimi zaman da hayatlarını yitirmektedirler.                                          Sendikamız, zabıta çalışanlarının seslerini duyurmaya çalışmakta ve bu sorunların işkolundaki öncelikli sorunlar arasında ele alıp ve her zeminde gündem yapmaktadır. Bem-Bir-Sen, onur ve gururla temsil ettiği zabıta memurlarının gerek çalışma koşullarının gerekse sosyo-ekonomik yapısı itibariyle yaşam standartlarının iyileştirilmesi taleplerinin bundan sonra da sürekli takipçisi olacaktır. Dolayısıyla yerel yönetim hizmet kolunda genel yetkili sendika olarak, hükümetle oturduğumuz toplu sözleşme masasında dün olduğu gibi bugün ve yarın da ilkeli ve onurlu bir şekilde temsil etmeye çalıştığımız zabıta memurlarımızın hak ve taleplerinin bundan sonra da mutlak takipçisi olacağımız bilinmelidir. Bu sebeple tüm zabıta memurlarımızın 193´üncü kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Zabıta Haftası´nı sorunları çözümlenmiş hak ve talepleri yerine getirilmiş bir zabıta teşkilatı çabası ve dileğiyle canı gönülden kutlar, sağlık ve esenlikler diler riskli koşullarda ve canını ortaya koyarak işini yapmaya çalışan Zabıta çalışanlarının sesine kulak verilmesini istiyor,  genel sorunlarına çözüm bulunmasını temenni ediyoruz.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!