USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tedbirli Olun

Tedbirli Olun

 Tedbirli Olun
18-06-2019 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat illeri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Yurdun büyük bölümünde geçtiğimiz hafta boyunca etkili olan yağışın bu hafta da devam edeceğinin tahmin edildiği açıklamada yağışlar sonucu meydana gelebilecek ani sel, su  baskınları, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

7. Bölge Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada; ?Bu hafta boyunca Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında bulunan Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas ve Yozgat illerimizde genellikle öğleden sonra görülecek olan yağışların yer yer kuvvetli ve şiddetli olacağı ve hayatı olumsuz etkilemesi beklenmektedir. Tahmin edilen kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar sonucu meydana gelebilecek ani sel, su  baskınları, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar ve yerel dolu tahminleri için Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nün yayınlamış olduğu günlük tahminler ile kısa süreli ve anlık uyarıların takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir. Gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olan sistemin hafta sonuna kadar etkili olmaya devam ettikten sonra hafta sonu yurdumuzun iç ve batı bölgesinde etkisini kaybedeceği bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önümüzdeki hafta boyunca önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde uzun yıllar ortalamaları civarında seyredeceği tahmin ediliyor? ifadeleri kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!