USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?ABD Ürünlerinin Satışını Durdurduk?--Video

?ABD Ürünlerinin Satışını Durdurduk?--Video

?ABD Ürünlerinin Satışını Durdurduk?--Video
17-08-2018 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Sivas Şubesi yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ABD mallarına aldığı boykot kararlarını destekleyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.

TÜRES Sivas Şube Başkanı İshak Kaan Usta, yaptığı açıklamasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ABD´nin ürünlerine boykot uygulama çağrısıyla bünyesindeki lokantada ABD menşeli ürünlerin alım ve satımına son verildiği bildirdirerek yerli ürün kullanacaklarını açıkladı.

?CUMHURBAŞKANIMIZIN

ARKASINDAYIZ?

Amerika´yla yaşanan krizinin ardından patlak veren döviz kuşatmasına tepki gösteren İshak Kaan Usta şunları söyledi; ?Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde AK Parti sempozyumunda yaptığı konuşmada ?Türkiye´ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Bodoslama şekilde üzerimize geliyorlar. Yapabileceğimiz iki şey var. Bunlardan biri ekonomik, diğeri de siyasi tavırdır? dedi. Biz de Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği TÜRES Sivas Şubesi üyeleri olarak Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. Cumhurbaşkanımızın aldığı boykot kararlarının sonuna kadar bizler de destekçisiyiz. 

?ABD ÜRÜNLERİNİN

SATIŞINI DURDURDUK?

Başkan Usta, Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Sivas Şubesi olarak dernek üyeleriyle beraber işletmelerinde ABD ürünlerinin satışlarını durdurduklarını belirtti. İshak Kaan Usta şöyle devam etti; ?Kuruluş amacı yerli yemek kültürünün korunmasını amaçlayan derneğimiz bu gelişmeler neticesinde ne kadar haklı bir gaye içerisinde olduğunu da ispatlamıştır. Tamamen yerli, milli kültürümüzün korunması, milli yemeklerimizin gelecek nesillere aktarılması için Cumhurbaşkanımızın boykot çağrısına Sivaslı lokantacılar ve TÜRES olarak kulak veriyoruz. Dernek üyelerimizde yaptığımız görüşmeler neticesinde firmalarımızda bulunan ABD ürünlerinin satışını durdurarak tamamen milli içeceğimiz olan ayran, şalgam ve şerbet satışlarına başlamış bulunuyoruz.?

?BURGERKİNG, MC DONALD´S VE

STARBUCKS´U BOYKOT EDİYORUZ?

TÜRES Şube Başkanı Usta, Burgerking, MC Donald´s ve Starbucks gibi ABD lobisine hizmet eden firmaları boykot ettiklerini belirterek; ?Dünya üzerinde yaklaşık 7 milyon Sivaslı olduğunu biliyoruz. Sivas´tan gurbetteki ve ildeki hemşerilerimize sesleniyoruz. Artık ülkemize açılan ekonomik saldırıya karşılık vermek için vatandaşlarımıza Burgerking, MC Donald´s ve Starbucks gibi ABD lobisine hizmet eden firmalara boykota davet ediyoruz? dedi.

?EĞER BİR HESAP

NUMARASI AÇILIRSA??

İshak Kaan Usta, kazançlarının tamamını Türk parası olarak yatırmaya hazırız olduklarının altını çizerek; ?Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dik durduğu sürece bizler de her zaman onun arkasında yer aldığımızı bilmesini istiyoruz. Eğer bir hesap numarası açılırsa kazançlarımızın tamamını Türk parası olarak bu hesap numaralarına yatırmaya hazırız. Biz bir ve beraber oldukça kimse bizi ekonomik ve siyasi olarak çöküntüye uğratamaz? ifadelerini kullandı.

?BU SAVAŞI EL

BİRLİĞİYLE KAZANACAĞIZ?

Başkan Usta son olarak şunları söyledi; ?Son olarak şunun vurgusunu yapmak istiyorum. Çanakkale de atalarımız nasıl ki üzüm hoşafı ve yağlı buğday çorbasıyla destan yazdıysa şimdi bizler de aynı duyarlılıkla bu savaşı el birliğiyle kazanacağımıza inanıyoruz.?

Açıklamaların ardından Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Sivas Şubesi yönetimi, yerli mallarını sergileyerek gazetecilere poz verdiler.

/resimler/2018-8/16/1610060849403.jpg

/resimler/2018-8/16/1610217568406.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!