USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

1 HAZİRAN´DA SİSTEMDEN ÇEKİLECEK

1 HAZİRAN´DA SİSTEMDEN ÇEKİLECEK

1 HAZİRAN´DA  SİSTEMDEN ÇEKİLECEK
29-03-2018 07:00
Google News

Fatih TABUR

Yakıt tüketimi, konforu ve engelli bireylerin kullanımı açısından sağlayacağı kolaylıklar göz önünde bulundurularak hayata geçirilen halk otobüslerinin yenilenmesi çalışmalarında gelinen son duruma ilişkin bilgiler veren Belediye Başkanı Sami Aydın, eski otobüslerin 1 Haziran tarihi itibariyle sistemden çekileceğini ifade etti.

Sivas´taki halk otobüslerini Avrupa Birliği´nin (AB) toplu taşım kriterlerine kavuşturma yolunda önemli bir adım attıklarını kaydeden Başkan Aydın, standardın ciddi oranda yükseldiğini söyledi.

Başkan Aydın, ?Halk otobüslerinin tamamını yeniliyoruz. 249 tane halk otobüsümüz var. Bunlar 2005 yılında sisteme girdiler. O zaman farklı bir mücadele oldu ve havuz sistemi oluşturduk ama günümüzün şartlarında Avrupa Birliği´nin toplu taşım kriterlerine uygun değiller. O zamanki Türkiye farklıydı, şimdiki Türkiye farklı. Belki de Türkiye´de toplu taşım araçlarının tamamını toplu olarak değiştiren ilk belediye biziz. Bütün toplu taşım araçlarımızı Avrupa Birliği toplu taşım kriterlerine uygun hale getiriyoruz? dedi.

?ENGELLİLER, YAŞLILAR VE

HAMİLE KADINLAR İÇİN İDEAL?

Yeni otobüslerin tamamının alçak tabanlı olduğuna dikkat çeken Aydın,  ?Bu sayede engelliler rahat bir şekilde kullanabilecek. Durduğu zaman araçlar yaklaşık 18 santimetre aşağı çökebiliyor veya yan yatabiliyor. Tamamen kaldırımla düz oluyor. Vatandaş düz ayak kolaylıkla binebiliyor. Dolayısıyla engelliler, yaşlılar, hamile kadınlar için çok ideal. Yeni otobüslerin tamamında bu şartları koyduk? diye konuştu.

?ESNAFIMIZA MUHTEŞEM

İMKÂNLAR SUNDUK?

249 halk otobüsünden 100´ünün Sivas´a geldiğine dikkat çeken Başkan Aydın, ?Geri kalanlar için  verdiğimiz süre en son 31 Mayıs. Neden? Çünkü bu araçların bir de üretim süreleri var, hepsi hazır depoda beklemiyor. Dolayısıyla mevcut otobüs sahipleri, bizim belirlediğimiz kriterlere uyan araçlara ilişkin bağlantılarını yaptılar, yapıyorlar ve 31 Mayıs´a kadar da tamamlamış olacaklar. 1 Haziran itibariyle mevcut eski araçların tamamı sistemden çekilecek. Yani otobüs sahipleri araçlarını almamış veya yenilememiş bile olsalar yeni araçları gelene kadar eski araçlarla çalışamayacaklar. Burada esnafımıza yönelik de muhteşem imkanlar sunduk. Yani şu anki Türkiye şartlarında banka faizlerinin yaklaşık yüzde 20´lere dayandığı bir dönemde biz yaklaşık yüzde 5 faizle onlara finansman oluşturduk. Bu konuda da sağ olsun milletvekillerimizin çok büyük desteği oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum? açıklamasında bulundu.

?STANDART YENİ ARAÇLARLA

ZİRVE YAPACAK?

Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü´nün internet sitesi üzerinden toplu taşım araçlarının nerede olduğunu an be an takip edilebildiğine dikkat çeken Aydın, ?Bazı duraklarda eskiden yığılmalar olurdu, otobüs gelmedi diye tepkiler olurdu. Şimdi bu sorunların tamamını MOBESE sistemi ile çözdük. Müdürlüğümüz bunları sürekli izliyor ve nerede yığılma varsa oraya hemen yedek araç yönlendiriyor. Toplu taşımla ilgili çok ciddi standart yükselttik. Yeni araçlarla bu inşallah zirve yapacak. Şoför arkadaşlarımız da bu yeniliğe tam adapte olduklarında toplu taşımla ilgili muhteşem bir standart yakalamış olacağız? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!