USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

1 KERE DEĞİL 10 KERE DÜŞÜNÜN

1 KERE DEĞİL 10 KERE DÜŞÜNÜN

1 KERE DEĞİL  10 KERE DÜŞÜNÜN
29-03-2018 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mustafa Eken, seçimlere sayılı günler kala gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Yıllardır Sivas´ta ticaret yaptıklarını belirten Eken, aradan geçen sürede Sivas´ta bazı şeylerin iyi gitmediğini düşünerek, kendisine de verilen desteklerle Ticaret ve Sanayi Odası´na aday olduklarını belirtti.

Oda ve borsa başkanlığı seçimlerinin geçtiğimiz yıl 22 Ekim tarihinde yapılmasının planlandığını belirten Eken, ?Ancak Cumhurbaşkanımızın talimatı ve Bakanlar Kurulu´nun da kararıyla seçimler Nisan ayına ertelenmişti. Seçimlerin ertelenme nedeni ise bazı illerde sıkıntılar vardı. Bu nedenle seçimlerin ertelenmesine karar verilmişti. Biz bundan önceki süreçte de çalışmalarımıza start vermiştik. Ertelenince biraz ara vererek, yeniden seçim çalışmalarına kaldığımız yerden devam ettik? dedi.

200´E YAKIN ARKADAŞIMIZ

OY KULLANAMAYACAK

Son 4 aydır yoğun bir tempoyla ilimiz genelinde hemen her esnafın, tüccarın kapısın çalmaya gayret ettiklerini belirten Eken, ?Şehir merkezinin yanı sıra ilçelerimizde de yoğun bir çalışma programı tertip ettik. Ancak hala seçim öncesinde eşit şartlarda yarışamıyoruz. 180´in üzerinde üyemiz borçlarını ödemesine rağmen isimleri askıdan indirilmedi. Bunun şahitleri de seçmenlerimizdir. Bu konuyla ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Bu üyeler bizlere yakın isimler olduğu için isimleri askıdan indirilmedi. Biz bu konuda il seçim kuruluna itirazda bulunduk. Tabi sürecin sonunda mahkemenin vereceği karara da saygımız sonsuz. Ancak mevcut yönetimdeki insanlar bu durumu tabiri caizse kılıfına uyduruyorlar. Hepsinin bir açıklamasını buluyorlar. Adli makamlarda bu veriler ışığında karar veriyor. Ancak seçme ve seçilme hakkı kimsenin elinden alınamaz. Herkesin özgür iradesiyle seçime girmesi lazım. Bugün bizim 200´e yakın arkadaşımız maalesef oy kullanamayacaklar? dedi.

ADALETSİZLİĞİ ALLAH´A

HAVALE EDİYORUZ

Mevcut yönetimin seçim çalışmalarında çifte standart uyguladığını belirten Eken, ?Yönetim şuanda ellerinde olduğu için kimlerin askıda olup olmadığını biliyorlar. Biz bunları göremiyoruz. Askıdaki isimlerden kendilerine yakın olan kişilerin borçlarını ödeyerek, askıdan indirmişler. Burada abes olan konu üyelerin haberleri dahi olmadan borçlarını ödemişler. Sonra dekontlarını üyelere götürerek, biz sizin borcunuzu ödedik diyerek, onlardan oy istiyorlar. Bize yakın olan üyelerimize de biz ulaşarak, borçlarının olduğunu haber verdik. Bu kişiler de gidip kendi borçlarını kendileri ödediler. Bu konuda bir ince husus daha var. Son yönetim kurulu toplantısı 5 Mart tarihinde yapılmış. Bu tarihten önce kendilerine yakın olan üyelerin borçlarını ödeyerek, 5 Mart´ta yapılan toplantıda da bu isimleri askıdan indiriyorlar. Listeler Seçim Kurulu´na 9 Mart´ta gidiyor. Neden 9 Mart tarihinde karar alınmıyor da 4 gün önceden alınıyor. Kanuna göre askıda ismi olanlar borçlarını yatırsalar dahi yönetim kurulu kararıyla askıdan isimleri indirilebiliyor. Yani kendilerine yakın isimleri 5 Mart´ta yapılan toplantıda askıdan indirdiler. Sonrasında borcunu ödeyen bize yakın olan insanları da yönetim kurulu kararı olmadığı için askıdan indirmediler. Buradaki keyfi işlerden ötürü adaletsizliğin olduğu ortaya çıkıyor. Biz buradaki adaletsizliği Allah´a havale ediyoruz? ifadelerini kullandı.

?BÜYÜK BİR CESARETLE

ADAYLIĞIMI AÇIKLADIM?

Bu seçimlerde önceki yılların aksine farklı bir sistem geliştirdiklerini belirten Eken, normal şartlarda meclis üyesi seçilmeden aday olunamayacağını ancak kendisinin ekibine güvenerek, adaylığını aylar öncesinden açıkladığını belirtti.

Mevcut yönetimin seçim çalışmasını yaptığını ancak halen adaylığını açıklamadığını belirten Eken, ?Şuandaki mevcut yönetim kurulu başkanı bile aday olduğu halde adaylığını açıklamıyor. Neden? Çünkü içeriye girdikten sonra duruma göre hareket edecek. Biz burada bir cesaret gösterdik. Ben şahsım adına çıktım ve 8 ay önce Allah bana Meclis üyesi olmayı nasip ederse, Başkan adayı olacağımı söyledim. Bu vesileyle bizlerden desteğini esirgemeyen tüm esnaf ve tüccarımıza teşekkür ediyorum? dedi.

?BİZE DESTEKLEYENLERE

BASKI YAPILIYOR?

?Sivas tüccarı merttir, Sivas tüccarı dürüsttür. Bizim tüccarımız esnafımız söz verdiyse, kafasını da kessen, sözünden dönmez? diyen TSO Başkan Adayı Eken, ?Bizim arkadaşlarımız karşıdaki rakiplere hiçbir şekilde baskı yapmaz. Ancak rakip tarafında olan bazı kişilerin bize yakın olan insanlara baskı yaptıklarını oyunu değiştirmesi yönünde etkilenmeye çalışıldığını duyuyoruz? ifadelerini kullandı.

Bu yapılanların çok üzücü olduğunu belirten Eken, şunları kaydetti:

?Buradan kamuoyuna seslenmek istiyorum. Lütfen esnaf ve tüccarımız hatırla oy verilmeyeceğini bilsin. Sivas değişim istiyorsa, bize ve bizim arkadaşlarımıza versin. Değişim istemiyorsa oyunu bize vermesin. Bunun takdirini Sivas tüccarı, Sivas esnafı verecek. Takdir önce Allah´ın sonra kamuoyunun? Biz elimizden gelen görevi yaparak 8 aydır çalışıyoruz. Ben bu süreçte şuan ki mevcut yönetime de hep teşekkür ettim. 18 yıldır görev yaptılar. Ancak artık bir kan değişiminin olması lazım. Bir yenilik ve heyecan gelmesi lazım. Cenabı Allah bu görev bizim ve Sivas´ın hakkında hayırlısı ise nasip etsin. Hayırlısı değilse zaten talip de değiliz. Benim Sivas´a ve ilimizdeki esnaf ve tüccarlara bir faydam olmayacaksa Allah bana bu görevi nasip etmesin.?

GELEN YATIRIMCILARI

KAÇIRIRSAK EKONOMİ ÇÖKER

Göreve gelmeleri halinde akıllarında birçok proje olduğunu belirten Eken, Oda da bir yorgunluğun olduğunu ve öncelikle bu mental yorgunluğun giderilmesi gerektiğini kaydetti. Odanın esas sahibinin üyeler olduğunun kamuoyuna gösterilmesi gerektiğini belirten Eken, ?Sonrasında komisyonlar kuracağız ve ilimizdeki insanların dertlerini sorunlarını dinleyeceğiz. Danışma Kurulu oluşturacağız. Bu yolda tecrübeli olan büyüklerimizden görüşlerini alacağız. Gerek ilimizdeki kamu kuruluşlarıyla gerekse bakanlık düzeyindeki yetkililerle iyi ilişkiler kurarak, ilimize yatırımcı çekmek adına elimizden geleni yapacağız. Sivas´ın artık hak ettiği yere gelmesi için canla başla çalışacağız. Artık yerinde oturma dönemi bitti. Hızlı bir atağa kalkmamız lazım. Ticaret ve Sanayi Odasının ilk görevi üyelerinin hakkını savunmaktır. İkincisi üyelerimize yol göstermektir. Üçüncüsü ise dışarıdan gelen bir yatırımcıya sahip çıkıp, ilimizdeki yatırımcıları dışarı kaçırmayacağız. Bunları hayata geçirdiğimiz zaman zaten değir işler de rayına oturur. Sonra bir bakarsınız ki Sivas´ta bir genişleme başlamış? Ama eğer bizde hiçbir şey yapmadan burada oturursak, gelen yatırımcıyı kaçırırsak, ilimizdeki yatırımcılara sahip çıkmazsak, bu koltuklara oturan üyelerimizi tanımazsak, kendi egomuzla uğraşırsak, hiçbir şey değişmez. Biz bu memleketi daha iyi yerlere taşımak için bu göreve talip olduk? diye konuştu.

Mevcut yönetimin görev yaptığı süreçte Sivas´ın ekonomisinde neler değiştiği yönündeki soruyu cevaplandıran Eken, ?Ben son 18 yıldır Sivas´ta ticaretin içerisindeyim. 4 yıldır da Meclis üyesiyim. Özellikle son 2 yılda Sivas´ın 30 yıllık değerleri kaybolup gitti. Ne markalarımız firmalarımız vardı. Şimdi hepsi hayal oldu. Eğer bu şekilde sahipsizliğimiz devam ederse, iki yol sonra bir 30 yıllık değerlerimiz daha kaybolup gider. Biz önce kendi içerimizde birlik ve beraberliği sağlamalıyız. Bunu sağladığımız zaman bu zaten Sivas´ın ekonomisine de yansıyacaktır? dedi.

TSO´NUN KADERİ

PAZAR GÜNÜ BELLİ OLACAK

Seçim süreci hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Eken, seçimlerin 1 Nisan Pazar günü Okullar Bölgesinde bulunan Halil Rıfat Paşa Anadolu Lisesi´nde yapılacağını belirterek, oy verme işleminin saat 09.00 ile 17.00 arasında gerçekleşeceğini belirtti. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası´na kayıtlı 5 bin e yakın üye olduğunu ama oy kullanacak sayının 3 bin 800 civarında olduğunu söyleyen Eken, ?Tabi bu rakamın kaçta kaçının katılacağını Pazar günü göreceğiz? dedi.

Eken şöyle devam etti:

?Bu seçimlerde 24 tane komite var. Bu komitelerden arkadaşlarımız Meclis üyesi olarak seçilecekler. Bu seçim sonrasında toplamda 69 kişi Meclis üyesi olarak içeriye girecek. 69 tane Meclis üyesi de 1 hafta sonra 8 Nisan Pazar günü Yönetim Kurulu Başkanı ile Yönetim Kurulu üyelerini seçecek. Yani ilk seçimde Meclis üyeleri, ikinci seçimde ise Meclis üyeleri seçilecek. Akabinde iki gün sonra ise Meclis Başkanı seçilecek. 1 Nisan günü TSO´ya kayıtlı bütün seçmenlerimizi sandığa bekliyoruz. Oylarını verirken, bir kere değil, on kere düşünmelerini istiyoruz. Hiç kimsenin hatır için oy vermemesi lazım. En yakın akrabaları dahi aday olsa, akrabalarının bulunduğu yönetimin bu benim için de geçerli Sivas´a faydasının olacağına inanmıyorlarsa bize dahi oy vermemelerini rica ediyorum.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!