USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

3 BİN KİŞİLİK YURTTA ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞLADI

3 BİN KİŞİLİK YURTTA ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞLADI

3 BİN KİŞİLİK YURTTA ÖĞRENCİ KABULÜ BAŞLADI
02-02-2018 06:00
Google News


M. MUSTAFA IŞIK
Yüksek Öğretim hizmetinde her geçen gün güçleşen kadrosu ve kaliteli hizmetiyle, bir marka haline gelen Cumhuriyet Üniversitesi´nde (CÜ) 3 bin kişilik KYK yurdu hizmete başladı. CÜ´de eğitim gören öğrenci sayısının her yıl hızla artması ve öğrencilerin daha iyi koşullarda barınma ihtiyacına cevap verebilmek için ilimize kazandırılan 3 bin kişilik yeni yurt kompleksi öğrenci kabul etmeye başladı.
2014 yılı kasım ayında temeli atılan toplamda 10 bin kişi kapasiteye sahip olan yurt yerleşkesinin resmi açılışı geçtiğimiz Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın teşrifleriyle yapılmıştı.
İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yapılan ve toplamda 10 bin kişilik bir kapasiteye sahip olan yurt yerleşkesinin hizmete açılan 3 bin kişilik bölümünde inceleme yapan Vali Davut Gül ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, 7 blok ve 1 sosyal tesisten oluşan yerleşke hakkında KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç´tan bilgiler aldı.
ODALAR 3´ER KİŞİLİK
Çağımızın gerektirdiği özellikli kullanım alanlarıyla, teknolojik ve sosyal donatılarla öğrencilere hizmet sunmak için yurtların son derece el verişli olduğunu söyleyen Vali Gül, "Her odada 3 öğrencinin rahat ve konforlu şekilde eğitim süreleri boyunca kalabileceği, ders çalışma esnasında bir birlerini rahatsız etmeden çalışabilecekleri imkânlar sağlanmış. Odaları, etüt salonları, dinlenme salonları, kafeteryaları ve diğer sosyal alanlarıyla öğrencilerimize kaliteli hizmet sunmaya amaçlayan bir proje olmuş. Projemizde emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Gül, C.Ü. bünyesinde her yıl artan öğrenci sayısı sebebiyle 10 bin kişilik yurt yerleşkesi projesi tamamlandığında öğrencilerin yurt bulma sorunlarının ortadan kalkacağını da ifade etti.
İl genelinde 16 yurt ile toplam öğrenci kapasitesini 15 bin 331 kişiye çıkaracak olan Kredi ve Yurtlar Kurumu Sivas İl Müdürlüğü uhdesinde yürütülen çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler alan Vali Gül, düzenlemeleri devam eden diğer bloklardaki odaları, kafeterya ve diğer donatıları da gezdi.

/resimler/2018-2/1/1608548082327.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!