USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

30 Ağustos Coşkusu--Video

30 Ağustos Coşkusu--Video

30 Ağustos  Coşkusu--Video
31-08-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı kapsamında Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Sivas Belediyesi adına Atatürk Anıtı´na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından çelenk sunma töreni sona erdi.

TEBRİKLER KABUL EDİLDİ

Çelenk sunma töreninin ardından Vali Salih Ayhan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay İlhan Erdoğan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin valilik makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabul edilmesinin ardından İnönü Bulvarı´nda tören programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile start alan törene il protokolünün yanı sıra vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gösterildi.

?30 AĞUSTOS TÜRK MİLLETİNİN ÖNÜNÜ AÇMIŞTIR?

Törende konuşan Sivas Muharip Gazileri Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.  30 Ağustos´un önemine değinen Başkan Ahıskalı, ?19 Mayıs 1919´da Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a çıkması ile başlayan Kurtuluş Savaşı düşmana son darbenin vurulduğu  30 Ağustos 1922´de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Bir ölüm fermanı olan Sevr Anlaşması ile özgürlüğü, bağımsızlığı ve toprakları elinden alınmak istenen Türk halkı, bu durumu asla kabul etmemiş ve Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşı ile çok büyük bir destan yazarak düşmanı Anadolu topraklarından kovmuştur. Yedi düvele karşı yokluklar içerisinde yürütülen Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin ölüm kalım mücadelesi olmuştur. 30 Ağustos Zaferi ile Türk´ün  bağımsızlığından ödün  vermeyeceği ve  Anadolu´nun Türklerin ilelebet yurdu olacağı dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. 30 Ağustos Zaferi büyük Türk milletinin önünü açmıştır? dedi.

?TÜRKİYE´Yİ ANADOLU´DAN KOPARMAK SÖZ KONUSU OLAMAZ?

Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşundan bugüne kadar iç ve dış tehditlere maruz kaldığının altını çizen Başkan Ahıskalı, ?Bu tehditlerin bugün de arttığını müşahede ediyoruz. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, birlik ve bütünlüğümüzün , üniter yapımızın bozulmasına  ne biz ne de sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. Kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak sonsuza dek korunacaktır. Türk milleti güç ve kudretiyle Anadolu´yu kendisine ebedi vatan yapmıştır. Türkiye´yi Anadolu´dan koparmak asla söz konusu olamaz. Buna kimsenin gücü yetmez. 30 Ağustos Zaferi ile bu ülkeyi bizlere kazandıran başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Türk halkının azim ve kararı her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti´ni sonsuza kadar yaşatmaya muktedirdir? diyerek konuşmasını sona erdirdi.

Başkan Ahıskalı´nın konuşmasının ardından sunulan Kazım Karabekir Paşa Spor Kulübü halk oyunları ekibinin gösterisi sunuldu. Kutlamalar, tören geçişi ile sona erdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!