USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?4 Eylül Barajı´nı Iskartaya Çıkarttık?--Video

?4 Eylül Barajı´nı Iskartaya Çıkarttık?--Video

?4 Eylül Barajı´nı Iskartaya Çıkarttık?--Video
23-03-2019 07:00
Google News


FATİH TABUR

Saadet Partisi (SP) Sivas Belediye Başkan Adayı Melih Seçilmiş, 31 Mart´ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi Öğretmenevi´nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Parti teşkilatının da katıldığı toplantıda konuşan Seçilmiş, başkanlık koltuğuna oturması halinde hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi verdi.

?Şehircilik projeleri? ve ?sosyal projeler? olmak üzere 2 ana başlıkta 35 proje açıklayan Saadet´in adayı Seçilmiş, önemli açıklamalarda bulundu.

Sivas´ın en önemli 2 probleminin işsizlik ve otopark sorunu olduğunu ifade eden Başkan Adayı Seçilmiş, bu sorunları çözmek için çalışacaklarını dile getirdi.

Sivas´ı gelecekte bekleyen en önemli problemin içme suyu sorunu olduğunu dile getiren Başkan Adayı Seçilmiş, 4 Eylül Barajı´ndaki su seviyesinin kritik durumda olduğunu vurguladı.  31 Mart´tan sonra göreve kim gelirse gelsin, içme suyu ile ilgili acil bir eylem planı hazırlanması gerektiğinin altını çizen Seçilmiş, ?Bizde gerekli incelemeleri yaptık. Şu anda 4 Eylül Barajı kullanılamaz durumda. Keşke bu su politikası çok daha sağlıklı ve verimli kullanılabilseydi. 4 Eylül Barajı´nın tanıtımı yapıldığı zaman şehrin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak denildi ama olmadı. 4 Eylül Barajı şehrin en fazla 1?1,5 yıllık su ihtiyacını karşılayabilir. Çünkü barajı besleyen bir akarsu yok. Baraj, yüzey kar ve yağmur sularını toplayan bir havza ve barajdan direk su vermemeniz gerekiyor. Hem Tavda Deresi hem de barajdan katkı sağlanması lazım. DSİ kayıtlarına göre barajın tam kapasite ile dolması 4 yılı alıyor? dedi.

?BU SORUNA ODAKLANACAĞIZ?

4 Eylül Barajı´nda su seviyesinin alarm verdiğini dile getiren Seçilmiş, ?Biz de baktık. Hakikaten şu anda tehlike çanları çalıyor. Halkımızdan da bir hayli fazla olmak suretiyle bulanık su şikayetleri alıyoruz. Bunun sebebi de barajın taban suyunun kullanılıyor olması. İnanın barajı en az 3 yıllığına ıskartaya çıkarttık. Siz de gidip bakabilirsiniz. Keşke böyle olmasaydı ama yine merhum eski Belediye Başkanımız Osman Seçilmiş´in Tavra Deresi´ndeki kuyulara tekrar dönüldü. Şu anda şehrin ihtiyacı sadece Tavra Deresi kuyularından karşılanıyor. Başka bir su kaynağımız yok. Biz elimizdekinin kıymetini kaybetmeden anlayamayan bir toplumuz. Keşke bir milli servetimiz bu şekilde kullanılmasaydı. Mutlaka kötü niyetle bu hale gelmemiştir ama yapılan yanlış bir uygulamadır. Onun için de şu anda bizde dahil olmak üzere seçildiğimiz takdirde masamızdaki bütün projeleri bir kenara iterek bu soruna odaklanacağız. Şu anda tehlike çanları çalan su problemidir. Hızla acil eylem planı devreye alınmalıdır. Ben bu konuyu projelerimiz arasına yazmadım. Tartışma konusu açmak istemedim ama şehrin ortak menfaatleri konusunda bir adım atılması gerekiyor? açıklamasında bulundu.

31 Mart yerel seçimleri kapsamında başkan adaylarının seçim çalışmalarının seviyeli gittiğinin altını çizen Seçilmiş, ?Her ne kadar bazı arzu etmediğimiz çıkışlar yaşansa da adaylarımızın ve parti teşkilatlarımızın olgunluğu sayesinde böyle sıkıntılar bertaraf ediliyor. Şehrimizin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi birlik ve beraberliktir. Biz bunu baştan beri dile getiriyoruz. Saadet Partisi ile Milli Görüş belediyeciliği tüm seçim dönemlerinde bu tavrı takınmıştır. Tekraren söylemek isteriz ki Allah bu seçimleri ilimize, ülkemize ve insanlarımız için hayırlara vesile kılsın? dedi.

İTTİFAK SERZENİŞİNDE BULUNDU

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu´nun 16 Mart´ta gerçekleştirdiği Sivas mitinginin büyük bir coşku ile gerçekleştirildiğini dile getiren Seçilmiş, ?Mitingimize katılarak, bizlere destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye gündemi halen Saadet Partisi´ni popüler hale getirmeye devam ediyor. Genel Merkezimizin büyük bir lansman ve seçim propaganda çalışması var. Bunu artık herkes kabul etmiş durumda. ?Sülün Osman´ videolarından ?penguen´ videolarına kadar birçok çalışmamız bu seçimlerde büyük bir yankı uyandırmıştır. Bunun neticesinde Saadet Partisi´nin her hangi bir ittifakın içerisinde olmadığını tabiri caizse Mısır´daki sağır sultan bile duydu ama bir türlü politikacılarımıza iletemedik? açıklamasında bulundu.

İŞTE PROJELERİ

Göreve gelmesi halinde işi ehline vereceklerini dile getiren Başkan Adayı Seçilmiş, hesap verebilir ve şeffaf olacaklarını dile getirerek projelerini şöyle açıkladı: Tek merkezli şehir yapısından çok merkezli şehir yapısına geçiş projesi. Ertuğrul Gazi Bulvarı Projesi. Orhan Gazi Bulvarı ve Geçiş Yolu Projesi. Osman Gazi Bulvarı. Serpincik Projesi. Eski Sanayi İmar Çözümü Projesi. Esentepe ve Yunus Emre Mahalleleri İmar Uygulaması. Aksu Bisiklet ve Koşu Parkı Projesi. Esenyurt İmar Uygulaması. Yenişehir ? Kızılırmak İmar Uygulaması. Yeni Ata Sanayi Projesi. Toptancılar Sitesi Projesi. 4 Eylül Sanayi Sitesi. 4 Eylül Sanayi Sitesi Kavşak Düzenlemesi. Adalet Sarayı İmar Planı. 3194/18 İmar Uygulamaları Kesintileri. Basın ve STK Kompleksi. Kale Projesi. Gültepe Yamaç Parkı Projesi. Şemsi Sivasi Meydanı Projesi. Koru Park Projesi. SİPARK (Otopark) Projesi. Mihr-ü Vefa Su İşletmesi Projesi. Evde Bakım Hizmetleri Projesi. Okul-Aile-Öğrenci Hizmet Birimi Projesi. Hobi Bahçeleri Projesi. Sosyal Sorumluluk Projesi. Gençlik Sosyal Proje Ofisi Projesi. Engelsiz Yaşam Merkezi ve Meslek Edindirme Kursları Projesi. Off Road Parkuru Projesi. Yatılı Çıraklık Eğitim Merkezi Projesi. Organik Tarım Seraları Projesi. Amatör Spor Kulüplerine Yer İhdası. Her Cenazeye Yemek İkramı. Sivas Halısı ve Şehir Müzesi Projesi.

/resimler/2019-3/22/1701116813600.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!