USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

40 Bin İstihdam Sağlanacak

40 Bin İstihdam Sağlanacak

40 Bin İstihdam Sağlanacak
14-07-2020 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO)  ile Sivas Ticaret Borsasıyla yapılan müşterek toplantıya katıldı.

STSO Haziran ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında video konferans olarak gerçekleştirildi.

Haziran ayı meclis toplantısı karar özetlerinin okunmasının ardından mizan ve masraf listeleri görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. STSO Başkanı Mustafa Eken, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantının ardından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Sivas Ticaret Borsası tarafından müşterek gerçekleştirilen video konferansa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.

Başkan Eken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun Sivas´a ayrı bir önem verdiğini ifade ederek, ?Başkanım öncelikle bu yoğun programınızda bizlere vakit ayırarak borsamızla ortak istişare toplantımıza katıldığınız için Sivas iş dünyası adına size teşekkür ediyorum. Toplantımıza Ticaret Borsası Başkanımız, meclis üyelerimiz, yüksek istişare, genç ve kadın girişimciler kurulu üyelerimizin başkanları ve üyeleri, komite üyelerimiz katıldı. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum? dedi.

2 yıl önce göreve geldiklerini ifade eden Eken, ?Sizde, bu süreçte bizlere Odalar Birliğinde iki görev vererek onurlandırdınız ve burada arkadaşlarımızın üyelerimizin dertlerini sıkıntılarını dile getirme fırsatı verdiniz? diyerek çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Eken,  ?Bizi onore ederek, ?Mustafa Başkanın en büyük icraatı TOBB´da düzenlenen Ekonomi Şurasında Cumhurbaşkanımıza Teşvik onuşunu iletmesi ve dosya vermesidir´ demiştiniz. Bize o fırsatı verdiniz, bizde Cumhurbaşkanımıza dosyamızı ilettik. Ve Cumhurbaşkanımız Sivas mitinginde Sivas´ın en özel teşvik programına alınmasının müjdesini verdi. Burada tekrarlamak istiyorum ki emeğiniz büyük, müjde verildi ama bunu size birkaç defa daha ilettik. Demirağ OSB, bizim olmazsa olmazımız. Sayın başkanım, oraya yapılacak istihdamlarla 40 bin tane işsizimize iş vereceğiz. Bu anlamda desteğiniz büyüktü Cumhurbaşkanımızın söz vermesinde. Sizden tekrar Cumhurbaşkanımızdan, Sivas iş dünyası adına en kısa süre içerisinde kararnamenin imzalanmasını ve teşvik uygulamasının 6. Bölge teşviki veya özel teşvik uygulamasıyla hayata geçmesi için bir kere daha ricada bulunmak istiyorum. Bütün Sivaslılar ve iş dünyamız adına bugünkü programımıza, meclis toplantımıza katıldığınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum? açıklamasında bulundu.

?BİR HAYALİMİZİ DAHA GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ?

Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu ise ?İş dünyamızın sıkıntısına kayıtsız kalmadığınız, üyelerimizin pandemi sürecinde yaşadıkları sıkıntıları, Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlarımıza ileterek bunların çözümü noktasında girişimde bulunduğunuz için size ve şahsınızda TOBB Yönetim Kurulu Üyelerinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Geçen yıl temmuz ayında Sivas ziyaretinizde protokolünü imzalamış olduğumuz Hayvan Pazarı ve Kaba Yem Ot Borsası´nın ilk etabı olan Hayvan Pazarı inşaatında sona yaklaşıldı. İkinci etap olan Kaba Yem Ot Borsası inşaatına da inşallah yakın zamanda başlayacağız. Sizlerin de vermiş olduğunuz destekle bir hayalimizi daha gerçekleştirmiş olacağız? dedi.

?ODALARIMIZA VE BORSAMIZA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR?

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Pandemi sürecinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Hisarcıklıoğlu, ?Sizlerle bir araya gelmiş olmak benim için büyük bir memnuniyet, inşallah bu badireleri atlatınca tekrar Sivas´a gelip değerli hemşerilerimle hasret gidermek istiyorum. İçinden geçtiğimiz süreçte odalarımıza ve borsamıza büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Biz iş dünyasıyla hükümet arasında bir köprü oluşturuyoruz. Bizim üyelerimizin dert ve sıkıntıları belli, Sivas yereldeyse yerelde sizler tarafından, eğer Türkiye´yi ilgilendiriyorsa bizim tarafımızdan Bakanlara, Cumhurbaşkanımıza iletmek görevimiz. Yaşanan süreçte TSO ve borsa başkanlarımıza, tüm TOBB adına teşekkür etmek istiyorum bu zamanda oda ve borsa başkanlarımız muhteşem bir çalışma yaptı? şeklinde konuştu.

?MESAFENİZİ KORUYUN?

Koronayla ilgili uyarılarda bulunan Hisarcıklıoğlu, ?Lütfen mesafenizi koruyun. Maske, mesafe ve hijyen. Bu vesileyle Sivas Ticaret Sanayi Odama ve Sivas Ticaret Borsama bizi ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Kurban bayramınız mübarek olsun, Allah sağlıklı nice yıllar beraber olmak dileğiyle? dedi.

Toplantı soru cevap kısmıyla sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!