USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ali Galip´le Aynı Kafada

Ali Galip´le Aynı Kafada

Ali Galip´le  Aynı Kafada
03-09-2019 07:00
Google News


Fatih TABUR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr.  Semih Yalçın, yazılı bir basın açıklaması yaptı. 

Sivas Kongresi´nin 100´üncü yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun ilimizde gerçekleştirilecek kutlamalara katılacağını anımsatan Yalçın, CHP´nin Sivas Kongresi´nde alınan kararlara sadık kalmadığına vurgu yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın yaptığı açıklamada, ?Sivas Kongresi´nin 100. yıl dönümü dolayısıyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun 4 Eylül´de Sivas´taki kutlamalara katılacağına dair duyuru, Sivas Kongresi´nde alınan kararlara CHP´nin ne ölçüde sadık ve bağlı kaldığı sorusunu akıllara getirmiştir. Kongre kararlarının birinci maddesinde yer alan ?Millî sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür; parçalanamaz´ ifadesi, o zaman henüz adı konmamış olsa da yüreklerde cevher hâlinde bulunan Misakımillî düşüncesine zemin hazırlamıştır. Sivas Kongresi´nde; aynı zamanda sömürgeci devletlerin taşeronlarına, muhiplerine karşı amansız ve tavizsiz bir mücadele kararlılığı vurgulanmıştır. Oysa CHP; etnik ayrılıkçılığın, bölücülüğün hamisi ve sözcüsü işlevi görmekte, uluslararası aktörlerin taşeronlarına kol kanat germektedir. Kongre sırasında yapılan tartışmalarda; Türk vatanı üzerinde bağımsız ve uydu devletçikler kurmaya çalışan bölücülerin, azınlık ırkçılarının kurdukları zararlı cemiyetlerle şiddetli bir mücadelenin önemi vurgulanmıştır? dedi.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının; Anadolu´da birlik ve beraberliği bozmak isteyenlerle asla pazarlık yapmadığını söyleyen Yalçın, ?Mustafa Kemal Paşa ve dava arkadaşları, Anadolu´da birlik ve beraberlik gayretlerini baltalamaya çalışan ayrılıkçı ve isyancılarla; İngiliz Muhipler Cemiyeti, Wilson Prensipleri Cemiyeti ve Kürt Teali Cemiyeti gibi zararlı kuruluşların temsilcileriyle asla pazarlığa oturmamış, onlarla iş birliğine gitmemiştir. Onun kurduğu CHP´nin bugünkü siyasi portföyündeyse Koçgiri İsyanı´na kalkışanların; İngiliz ve Fransızlarla, hatta Yunan askerleriyle birlikte Kuvayımilliye´ye karşı çarpışan ayrılıkçı ve bölücülerin bugünkü temsilcileri vardır? diye konuştu.

CHP´nin Millî Mücadele´nin karşısında olan bölücü örgüt Kürt Teali Cemiyeti´nin bugünkü uzantılarıyla kader ortaklığı ve siyasi iş birliği içinde olduğunu kaydeden Yalçın, ?CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu; Sivas´ı basmak, millî iradenin sesini susturmak isteyen Ali Galip´le aynı kafadadır. Kılıçdaroğlu´nun ilham kaynağı, Birinci TBMM´ye Dersim adına katılan Diyap Ağa değil; İtilaf Devletleri adına Koçgiri´de isyan çıkaran Alişan ve Haydar kardeşler gibi hainlerdir. CHP´nin siyasi kanadını koruyup kolladığı PKK-PYD, dün Kâzım Karabekir Paşa´nın Doğu Anadolu´dan temizlediği ayrılıkçı Ermeni çetelerinin mirasçısı olan günümüzdeki silahlı militanlarla PKK´nın emperyalist güçler tarafından bir araya getirilerek organize edildiği bir katiller sürüsüdür? ifadelerini kullandı.

Sivas Kongresi´nden alınan, ?Her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı millet topyekun kendisini müdafaa edecek ve direnecektir? maddesine atıfta bulunan Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, ?CHP´nin başı Kılıçdaroğlu ise Türkiye sınırları içerisinde siyasi mücadele vererek başarılı olmak, demokratik yollardan ve millî irade marifetiyle iktidara gelmek yerine, yabancı ülkelerde Türkiye aleyhinde açıklamalarda bulunmayı, küresel aktörlerin müdahale ve desteğiyle iktidarı iş başından uzaklaştırmayı yeğlemiştir. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet hükümetini batılı kavramlar üzerinden eleştirmekle yetinmeyip Türkiye´yi ABD´ye, Almanya´ya şikâyet ederek küresel aktörlerden medet uman bir politikayı seçmiştir? dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun Atatürk´ün sözlerini zikrettiğini ama bunlardan ders almadığını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, ?Atatürk´ün, ?Hangi istiklal vardır ki ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin. Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir´ diye başlayan ifadelerinden ders ve ibret almamıştır. Sivas´ta manda ve himaye kabul görmemiştir ama CHP, manda ve himayeyi çağıran gammazcı ve iş birlikçi bir politika takip etmektedir. CHP´nin anatomisi çıkarıldığında görülür ki hem Mustafa Kemal Atatürk´ün karakterini, hem de Sivas Kongresi kararlarının gayesini özetleyen ?istiklal-i tamme´, yani ?tam bağımsızlık´ anlayışı terk edilmiş, bunun yerine ?tam otonomi´ görüşü benimsenmiştir? açıklamasında bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu´nun teröre karşı verilen mücadeleyi es geçtiğini öne süren Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, ?Sivas Kongresi kararlarının ikinci maddesinde vurgulanan ?her türlü yabancı işgal ve müdahalesine karşı topyekûn mücadele azim ve kararlılığı´ CHP tarafından terk edilmiştir? ifadelerine yer verdi.

CHP´nin zihniyetinin Türkiye´deki birlik ve beraberliği bozmak olduğunu öne süren Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, ?CHP´de Türkiye´de birlik ve beraberlik bozulsun ?İktidar iş başından gitsin, Cumhur İttifakı dağılsın da ülkede birlik ve beraberlik ruhu bozulursa bozulsun. Türkiye tehlikeye girerse girsin´ anlayışı hâkimdir. Türkiye´nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hayati güvenlik öncelikleri için Suriye´de gerçekleştirdiği operasyonlar sonrasında ?Afrin´de ne işimiz var´, Doğu Akdeniz´deki vazgeçilmez çıkarlarımızı korumak için bölgede konuşlanan sondaj gemilerini görmezden gelerek, ?Doğu Akdeniz´de yokuz´ diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, inkâr batağındadır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun; doğru dürüst Cumhuriyet tarihi okumadığı, Sivas Kongresi tutanaklarını araştırma zahmetinde bulunmadığı, hatta kongre kararlarını bile incelemediği ortadadır. Atatürk´ün ömrünü verdiği Türk milliyetçiliği davasının içi boşaltılmış; yerini sosyalist, komünist görüşler almış; enternasyonalist bir devrimcilik revaç bulmuştur? değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Alanyaspor3345-3
9Sivasspor3244-5
10Antalyaspor3242-1
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3336-13
16Fatih Karagümrük3333-5
17Hatayspor3233-8
18Gaziantep FK3231-15
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!