USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Amacımız farkındalık oluşturmak"

"Amacımız farkındalık oluşturmak"

23-02-2018 06:00
Google News


FATİH TABUR
Ziraat Odası Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi  (CÜ) ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursu dün gerçekleştirilen programla start aldı. 10 gün sürecek 72 saatlik kursun açılış programı Ziraat Odası Başkanlığı Ahmet Ataman Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi.
Programa; Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Musa Kalebayır, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Muhammed Ali Genç, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tuncay Baral  ve kursiyerler katıldı.
"FARKLI ÜRÜNLER DE
YETİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR"
Kursun açış konuşmasını gerçekleştiren Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, tüm yurtta olduğu gibi Sivas´ta da alternatif ürünlerin üretilmesi gerektiğini ifade etti. Çetindağ;  "Kursumuz 72 saat sürecek. Oda olarak tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği  konusunda ilk defa böyle bir kurs düzenliyoruz. Amacımız çiftçilerde farkındalık oluşturmak. Genç çiftçilerimizi artık alternatif ürünler üzerine yönlendirmemiz gerekiyor. Çünkü dünyada sistem artık buna gidiyor. Sadece buğday veya arpa değil farklı ürünler de yetiştirmemiz gerekiyor. İlimizde birçok ürün rahatlıkla yetiştirilebiliyor. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım" dedi.
"ÇİFTÇİMİZİN HER KONUDA
BİLİNÇLİ OLMASI LAZIM"
Ülkemizin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini anımsatan Çetindağ, "Şu anda yedi düvelle savaşıyoruz. Artık petrolden değil de su ve gıdadan dolayı savaşlar çıkıyor. Şu anda da tüm Siyonistlerin Türkiye üzerinde ağır baskıları var. O nedenle de tarım ve hayvancılıkta kendi kendimize yetebilmemiz lazım, kaliteli ürün üretmemiz lazım, ürettiklerimizi ihraç etmemiz lazım. Çiftçimizin her konuda bilinçli olması lazım. Çünkü Türkiye´de çiftçi olmazsa hiçbir şey olmaz. Devletimiz  bu konuda ciddi miktarlarda destek veriyor. İnşallah kurs kapsamında bu desteklerle ilgili de danışman arkadaşlarımız siz değerli çiftçilerimize bilgi verecek. Bu bir başlangıç. Köylerde kalan insanlarımızın daha iyi para kazanabilmeleri için bu kurs çok önemli.  Alternatif ürünler üretilmeli. Bizler siz çiftçilerimiz için varız. Elbirliği ile ilimizde tarım ve hayvancılığı çok iyi noktalara getireceğiz. Kursun vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.
Çetindağ´ın ardından kürsüye çıkan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tuncay Baral ise tarımın ülke ekonomisinde çok önemli  bir yerinin olduğunu belirtti.
"TARIM STRATEJİK BİR ALAN"
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak her daim çiftçilerin yanında olduklarının altını çizen Baral, "İlimizde Halk Eğitim Merkezimiz olarak 3 bin 280 çeşit kursumuzla 72 alanda hizmetlerimiz devam etmekte. Hepinizin bildiği gibi ekonominin 3 temel ayağı var. Tarım, sanayi ve hizmet sektörü. Tarım sektörü bu 3 temel ayaktan en önemlisi. Çünkü stratejik bir alan. Sanayiye yönelik ürünlerin üretilmesi ve zorunlu gıdaların karşılanması önem arz ediyor. Tohum sektöründe uluslararası düzeyde oynanan oyunları hepimiz biliyoruz. Türkiye bizim öğrencilik yıllarımızda tarım konusunda kendi kendine yetebilen 7 ülkeden bir tanesi idi. Ancak son dönemlerde bazı nedenlerle çeşitli alanlarda sıkıntılar yaşanmaya başladı. Devletimiz ve hükümetimiz bunun önlenmesi noktasında ciddi teşvikler veriyor.  Siz çiftçilerimize düşen ise bilmediğiniz konularda, yetersiz olduğunuzu düşündüğünüz  konularda bunu bizlere bildirmenizdir. Her türlü talebi oluşturabilirsiniz. Bizler her zaman sizin yanınızdayız. En ücra yerlere kadar hizmetleri getirmekle mükellefiz. Sizler ülke ekonomisinde çok önemli noktadasınız. Halk Eğitim Merkezimizin web sitesinden ya da  kuruma bizzat gelerek bilgi alabilirsiniz. Bu kursun ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.
"EN FAZLA DESTEK
VEREN 3 İLDEN BİRİYİZ"
Üreticilere tarım ve hayvancılık alanında önemli katkılar sunduklarını dile getiren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Muhammed Ali Genç ise "Tıbbi ve aromatik bitkileri desteklediğimiz bir alanımız da var. Türkiye´de bu alanda en fazla desteği veren 3 ilden biriyiz. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursunda alınan sertifikalar da IPARD projelerinin değerlendirilme aşamalarında ekstra katkı sağlayan bir kriter. Alacağınız sertifikaların çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Sizlerden talebimiz bu sertifikaları aldıktan sonra projelerinizi hazırlayarak kurumumuza müracaat etmeniz ve bu konuda her türlü mekanizasyonu desteklediğimizi bilmenizdir" açıklamasında bulundu.
Konuşmaların ardından 10 gün sürecek olan 72 saatlik kurs programı start aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!