USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ANADOLU´NUN KAPISINI AÇAN ZAFERİN ADI; MALAZGİRT 1071

ANADOLU´NUN KAPISINI AÇAN ZAFERİN ADI; MALAZGİRT 1071

ANADOLU´NUN KAPISINI AÇAN ZAFERİN ADI; MALAZGİRT 1071
28-08-2017 05:00
Google News


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1071 Malazgirt Anıtı´nın bulunduğu alanda düzenlenen Anadolu´nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı´nda halka hitap etti. Türkiye´nin dört bir yanından Malazgirt´e gelen vatandaşları selamlayarak, konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gönlü bizimle beraber olan dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerime Malazgirt´ten sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum." diye konuştu.

Vatandaşlara, "Malazgirt Zaferi´nin 900´üncü yıl dönümünde yazılan o güzel marşta ne diyor?" diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, marşın, "Yiğitler kan döker, bayrak solmaya, Anadolu başlar, vatan olmaya. Kızılelma´ya hey Kızılelma´ya, En güzel marşını vurmadan mehter, ya Allah, Bismillah, Allahuekber." mısralarını okudu.

BU ZAFER 946 YIL

ÖNCE KAZANILDI

Sultan Alparslan´ın 946 yıl önce bir Cuma günü Malazgirt´te kazandığı zaferle Anadolu´yu ebedi yurt yapacak adımı attığını belirten Erdoğan, "Bir elinde al bayrağı, diğer elinde yeşil sancağıyla Anadolu´ya F ortalarına kadar şanla şerefle zaferle yürüyen ecdadımızla iftihar ediyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultan Alparslan´ın, savaşmak için ordusunun önüne geçtiğinde "Şehit olursam bu beyaz elbisem kefenim olsun, zaferi kazanırsak istikbal bizimdir." dediğini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten de bu zafer milletimize yeni bir vatan, yeni bir istikbal kazandırdı. Malazgirt Zaferi´nden sadece 4 yıl sonra 1075´te İznik´te bu coğrafyadaki ilk devletimizin, Anadolu Selçuklu Devleti´nin kuruluşunu ilan ettik. Yaklaşık iki asır sonra da dünyanın gördüğü en büyük devletlerden biri olan Osmanlı çınarı Anadolu´da kök salmaya, yedi iklim, dört kıtayı gölgesi altında toplamaya başladı. 946 yıldır bu vatanı korumak için gözlerini kırpmadan canlarını veren tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Bu uğurda ölümü göze alarak mücadele eden tüm gazilerimize Allah´tan sağlık, sıhhat, afiyetler diliyorum. İstiklali ve istikbali için aynı mücadeleyi verecek tüm evlatlarımızın yolu açık olsun.

Anadolu, ey Anadolu cennet vatan Anadolu, altı kanla üstü çileyle yoğrulmuş Anadolu. Ecdadın emaneti, geçmişimiz Anadolu. Çocuklarımıza bırakacağımız en değerli mirasımız Anadolu. Bugün tam 946 yıldır bizimlesin, bunca yıldır doğudaki ve batıdaki, kuzeydeki ve güneydeki kardeşlerinin hem köprüsü hem umudu oldun. Bugün de tüm soydaşlarının, tüm dindaşlarının umudu olmaya devam ediyorsun. Yazık sana ağlamayan şaire, yazık sana titremeyen vicdana, yazık sana uzanmayan ellere, yazık seni kurtarmayan insana. Ey Anadolu sen ki asırlarca hem Yavuz´u hem Yunus´u bağrında yaşattın, sen ki asırlarca sevgiyle bakanı yüreğinle düşmanlıkla bakanı bileğinle karşıladın. Bir asır önce senin kollarını, kanatlarını budamakla kalmayıp kalbini de yerinden söküp çıkarmaya niyetlendiler. Galiçya´dan Yemen´e, Trablus´tan Kafkasya´ya kadar dört bir yanından saldırıya uğradın ama Çanakkale´de, Dumlupınar´da, 15 Temmuz´da Türk milleti sana öyle bir sarıldı, öyle bir sahip çıktı ki tüm dünya şaştı kaldı."

TARİHİ ÖĞRENMELENLER ONU

TEKRAR YAŞAMAK ZORUNDA KALIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ?Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Maalesef ülkemizde Malazgirt Zaferi uzun zaman ihmal edildi. Anadolu´daki varlığımızı bin yıl önceki Malazgirt´i atlayıp, Anadolu´daki zayıf bağlantılarla daha eskilere götürme çabası belki iyi niyetliydi ama beyhudeydi. Malazgirt´i, devleti yönetenler unutsa da bu millet unutmadı. İşte çağrımızı yaptık ve bugün millet Malazgirt´te? dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sultan Alparslan, Sultan Kılıçarslan kimlerle mücadele etmişse biz de 15 Temmuz´da onlarla mücadele ettik. 15 Temmuz´da, Osmangazi, Fatih Sultan Mehmet Han, Abdülhamid -i Sani Han kimlerle mücadele etmişse, Gazi Mustafa Kemal kimlerle mücadele etmişse biz de onlarla mücadele ettik. Oyun aynı, hedef aynı sadece senaryo, figüranlar farklı. Bu oyunda FETÖ bir piyondur. PKK, YPG, PYD, DEAŞ, diğer terör örgütleri bir piyondur. Hepsi de gözünü vatanımıza dikmiş olan güçlerin kullandıkları birer araçtır. Bizim mücadelemiz sadece araçlara değil asıl onları kullananlara karşıdır."

"ANADOLU HEP YEDİ DÜVELE

BEDEL OLMUŞ BİR GÜÇTÜR"

"Hayatımız boyunca beli bükük olarak görmek isteyenlere diyoruz ki Türkiye artık ayağa kalktı, bunu böyle bilesiniz. Ne yaparsanız yapın bu şahlanışın önüne geçemeyeceksiniz." diyen Erdoğan, "Bugün milletçe yedi düvele karşı mücadele ediyor olabiliriz ama unutulmasın tarih boyunca Anadolu hep yedi düvele bedel olmuş bir güçtür. Sultan Alparslan´ın Malazgirt´te giydiği kefen, bu millete liderlik eden herkesin sırtında olmaya devam etmiştir." ifadelerini kullandı.

"BİR MEDENİYET İDDİAMIZ VAR

VE BUNU DA BAŞARACAĞIZ"

Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Büyük devlet olmak, güçlü olmak, müreffeh millet olmak kolay değil, bunun için hem vatanımıza yönelik saldırılarla mücadele edeceğiz hem de daha çok yatırım yapmak, daha çok üretmek, daha çok ihraç etmek, daha çok istihdam etmek suretiyle kalkınmamızı sürdüreceğiz. Bizim bir medeniyet iddiamız var ve bunu da başaracağız. Medeniyetleri taş üstünde taş koymayanlar değil, taş üstüne taş koyanlar kurabilir, geliştirebilir, yükseltebilir. Bunun yolu da çalışmaktan geçiyor. Eğer siz kendiniz için çalışmazsanız, birileri gelir sizi kendileri için çalıştırır. Artık bu millete eğilmek yok." (AA)

/resimler/2017-8/26/1701558361258.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!