USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ankara´nın Gücü Olmadan Olmaz

Ankara´nın Gücü Olmadan Olmaz

Ankara´nın Gücü  Olmadan Olmaz
07-11-2020 07:00
Google News


Fatih TABUR

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ortak akıl ve istişare ile belediyeyi yönettiğini belirten Başkan Bilgin,  ?Adaylığım açıklandığı gün ?Ankara´nın gücünü Sivas´a getireceğiz´ dedim. Bu fikrimin arkasındayım ve doğru bir belediyeciğin de böyle yapıldığına inanıyorum? dedi.

?MİLLETE HİZMET ETME BORCUMUZ VAR?

?Ankara´ya gitmeden, gezmeden, iyi proje uygulamalarını görmeden doğru belediyecilik yapılmaz? diyen Başkan Bilgin, ?Bu konuda bunun böyle yapılması gerektiğine inanıyorum. Belediye bütçemiz belli. Belediye bütçesi ile biz sadece maaşları öderiz, rutin belediyecilik hizmetini yaparız. Nedir bu? Temizliğini yaparız, park ve bahçelere bakarız, klasik birkaç tane de proje yaparız. Bunun dışında fazla bir şey yapma şansınız olmaz. Çok sayıda projemize bakanlıklardan destek alıyoruz. Tarihi Taşhan ile ilgili etrafının kamulaştırılarak meydana dönüştürülmesi noktasında bir projemiz vardı. Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile  görüştük. ?Başkanım başlayın biz destek oluruz´ dedi ve 5 milyon lira da gönderdi. Oradaki hukuki süreç devam ediyor. 5 milyon lira ile bitmez ama bir şekilde başlamak lazım. Hastane kavşağına üst geçidi Karayolları yapacak. Benim bütçem orayı yapmaya yeter ama onu başka yerde harcamak lazım. Sayın vekillerimizle Ulaştırma Bakanımıza gittik ve bunu  görüştük. Ankara´ya bunlar  için gidiyoruz. Gitmeye de devam edeceğiz. Sivas´a kaynak aktaracağız. Ankara Sivas´tan daha zengin. Hükümetin bütçesi bizden çok çok daha büyük.               Biz oradaki kaynağı Sivas´a getireceğiz.  Bizim devlete, millete hizmet etme borcumuz var. Bize düşen mazerete sığınmadan bu millete hizmet etmektir. Bu millete hizmet etme zorunluluğumuz var? dedi.

?SUYUN SERTLİK DERECESİNİN DÜŞÜRÜLMESİ GEREKİYOR?

Sivas´ta suya zam yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Başkan Bilgin, ?Suya geldiğimiz günden beri hiç zam yapmadık. Şu anda suyu en ucuz kullanan şehirlerden biriyiz. Suyla ilgili şikayet şu: Suyumuz sert. Tavra Deresi´nden geliyor. Sertlik derecesinin düşürülmesi gerekiyor. Hemşehrilerimizin bu noktada haklı bir şikayeti var. Bununla ilgili geçtiğimiz hafta Habib Soluk Milletvekillimizle beraber  Devlet Su İşleri Genel Müdürümüzle görüştük. Suyun kalitesinin artırılması noktasında ihale yapılıyor. Sertliğinin düşürülmesi ile ilgili projenin de 2021 yatırım programına alınması konusunu takip ediyoruz. İnşallah tamamlandığı zaman sorun çözülecek? açıklamasında bulundu.

KALDIRIM İŞGALİNE TOLERANS YOK

Kentin çeşitli bölgelerinde esnaflar tarafından kaldırımların işgal edildiğinin altını çizen Başkan Bilgin, ?Kaldırım işgali konusunda sıfır toleranslıyız. Özellikle belli ana arterlerde İstasyon Caddesi, Atatürk Caddesi gibi hemşehrilerimizin yoğun olarak kullandığı yerlerde kaldırım işgaline müsaade etmiyoruz. Bu konuda geçen yıl bir kampanya başlattık. Sayın Valimiz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, Esnaf Odası Başkanımız, ilgili oda başkanlarımız destek verdi. Sivas´ın tüm yönetim kadrosu ile birlikte esnafımızı uyardık. ?Bakınız bu kaldırımlarda sizin de yakınınız, eşiniz, kızınız, oğlunuz geziyor. Dolayısıyla kaldırımlar yayalarındır. Bu kul hakkına giriyor. Buraları işgal ettiğiniz zaman Allah korusun mecburen yayalar yolda yürüyor, kazalara maruz kalabilir. Şehir hepimizin ortak kültürü. Ortak yaşama alanına da hepimize riayet etmemiz gerekir´ diye uyarıyoruz. Ama uyarı noktasında da çözüm bulamadığımız alanlarda mutlaka ceza yazıyoruz. Özellikle bazı manavlarımızın olduğu bölgelerde ciddi manada sıkıntı yaşıyoruz. Ceza yazmayı seven, ceza yazmayı arzulayan bir belediye başkanı değilim ama bu durum hemşehrilerimizin hakkına girilmesine neden oluyor. Hemşehrilerimizin mağduriyetine yol açıyor. En  son olarak ruhsat iptaline kadar götüreceğimiz yerler var. Bu esnaflarımız kendilerini biliyor.  Genel olarak sıkıntı çıkaran bunlar. Bu noktada müsamahamız yok. Haksız eylem yapan birine müsamaha göstermek, kurallara uygun yaşayan birine haksızlıktır. O noktada tavizsiziz. Ceza yazmayı asla ve asla arzulamıyoruz ama gerektiğinde en sert tedbirleri de alırız. Bu cezadan da öte toplumun bilinçlenmesiyle ilgili? ifadelerini kullandı.

Başkan Bilgin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Ben halka rağmen hizmet yapmam. Halkı rahatsız edecek hiçbir hizmet yapmam. Ya ikna edeceğim, ikna edemiyorsam da yapmayacağım. Çok açık söylüyorum. Halktan kopmamak lazım. Bizi biz yapan bu millet. Sonuçta bu millet bize şehre hizmet edelim diye oy verdi. Biz seçildikten sonra değişiyorsak, seçildikten sonra içerisinden çıktığımız milletimize bakışımız değişiyorsa, onlardan kopuyorsak, onların gündeminden ayrı bir noktaya geçiyorsak, değişiyorsak zaten hesabını seçimde soruyor, ondan da önemlisi şehir kaybediyor. Biz her gün şehrin bir bölgesindeyiz. Esnafımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, tüccarımızla, öğrencilerimizle, okullarımızla, cami görevlilerimizle iç içeyiz. Şehrin gündemini doğru analiz  edebilirsek şehre doğru hizmet ederiz. Bu çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız da her zaman söylüyor. Halka rağmen siyaset yapılmaz, halka rağmen hizmet de yapılmaz.  Şehirde tartıştığımız belli konular vardır. Yapılan hizmet doğru da olsa halkı ikna edemediğimiz zaman hizmetin kalitesi de değeri de düşüyor. Bu noktada böyle düşünerek hizmet ediyoruz.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!