USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Araç Geçişi Ağustos´ta

Araç Geçişi Ağustos´ta

Araç Geçişi Ağustos´ta
21-07-2018 07:00
Google News


FATİH TABUR 

Hafta içi gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın, projelerde gelinen son durum hakkında bilgiler verdi.

Sivas´ta belediyecilik anlamında ciddi anlamda eksik kalmadığını ifade eden Başkan Aydın, yeni projeler kazandırma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Mevlana Mahallesi ile Aydoğan Mahallesi´ni yerin altından çift tüp ile bağlayacak olan Mevlana Tüneli projesindeki son duruma değinerek sözlerine başlayan Başkan Aydın, ?Projemiz tamamlanma aşamasına geldi. Bir tüpünde inşaat kısmı tamamlandı, sadece asfaltı ve aydınlatmaları kaldı. Onlar da 15-20 gün içerisinde tamamlanacak. Diğer tüpte de 1 haftalık inşaatımız kaldı. O da bu ay içerisinde tamamlanmış olacak. Bu projenin bağlantı yolları da altyapı itibariyle tamamlandı. Kaldırım çalışmaları devam ediyor. İnşallah bağlantı yolları, tünelin bahsettiğim eksikleri de tamamlanarak Ağustos ayı sonlarına doğru halkımızın kullanımına bu proje sunulmuş olacak. Bu proje ile beraber sadece doğu-kuzey bağlantısını sağlamakla kalmayacağız. Merkezi besleyen, meydanı besleyen bütün kavşaklarda ciddi bir rahatlama sağlayacağız. Şimdi şu anki pozisyona göre İstiklal Mahallesi´nden, Esentepe´den Fatih Mahallesi gibi bölgelerden Mevlana Mahallesi´ne gelme süresi araçla ortalama 15-20 dakika. Ancak tünelle beraber bu süre 2 dakikaya, 1 buçuk dakikaya iniyor. Sadece trafiği rahatlatma anlamında değil ekonomi anlamında da zaman anlamında da önemli bir proje? dedi.

SİVAS, SU SORUNU YAŞAMAYACAK

En önemli yaşam kaynağının su olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, Sivas´ın su sorunu yaşamayacağını söyledi. Başkan Aydın şu şekilde konuştu: ?Su olmazsa olmaz. Bu konuda hamd olsun il merkezi olarak gerekli adımların hepsini gereken zamanlarda attık. Arıtma tesisimizden günde belirli periyotlar dahilinde en az 4-5 kez numuneler alınıyor. Hem biz belediye olarak alıyoruz, laboratuvarlarda tahlillerini yapıyoruz hem de Halk Sağlığı bu tahlilleri gerekli gördüğü zaman alıp, yapıyor. Barajdaki su seviyesinin özellikle geçen yıl yağışların az olması sebebiyle düşmesinden dolayı Paşabahçe´den arıtma tesisine yeni bir isale hattı yapıyoruz. Devlet Su İşleri ile protokolümüzü imzaladık. Yatırımı Devlet Su İşleri yapıyor. Biz 30 yıl vadeli bir şekilde onlara ödemesini yapacağız. Yatırım toplam bedeli 35 milyon lira gibi bir rakama denk geliyor. Bunun isale hattı kısmının ihalesi yapıldı. Çalışmalar yaklaşık yüzde 60 seviyelerine ulaştı. Bunu da arıtma tesisine bağladığımız zaman yağış az olsa da, barajdaki su seviyesi düşük de olsa Sivas´ta su sorunu inşallah yaşanmayacak. Geleceğe yönelik bir tedbir bu.? 

236 YENİ OTOBÜS HİZMETTE

Sivas´ta toplu taşımı Avrupa Birliği standartlarına getirdiklerini kaydeden Başkan Aydın, ?Bütün toplu taşım araçlarımızı yeniledik. 249 adet otobüsümüz vardı, kapasiteleri 45 kişilikti. Şimdi ki araç sayımız yine 249 olacak. 236 tanesi şu an hizmete alındı. 13 tanesinin de işlemleri devam ediyor. Bunların da kapasitesi minimum 60 kişi. Sayı sabit oldu ancak kapasite belli bir oranda arttı. Bu araçları tespit ederken de Avrupa Birliği´nin toplu taşım kriterlerine uyan araçları tercih ettik. 3 marka araç var. Bunu tek marka yapabilirdik ama yanlış anlaşılmasın, istismara yol açmasın düşüncesiyle toplu taşım kriterlerine uyan araçların tercihini otobüs sahiplerine bıraktık. Alçak tabanlı. Yaşlılar, engelliler, hamileler rahat inip-binsin istedik. Bu Avrupa Birliği´nin genel standardı. Numune Hastanesi´ne Sivas´ın her bölgesinden toplu taşım araçlarımız gidiyor. Örnek söylüyorum. Kümbet bölgesi. Bu bölgeden 40 tane araç son durak olarak üniversiteye ulaşırken bu 40 aracın ihtiyaca ve yoğunluğa göre belli bir bölümü hastaneden geçerken belli bir kısmı da Bağdat Caddesi´nden veya Kayseri yolundan gidiyor. Belediye olarak bu dönemde yaptığımız çok farklı icraatlar var ancak şunu ifade etmek isterim ki Sivas´ta şehircilik adına, belediyecilik adına hamd olsun ciddi bir eksiğimiz kalmadı. Daha iyisini istemek her zaman en doğal hakkımız ve biz de her şeyin daha iyisini yapma gayreti içerisindeyiz? açıklamasında bulundu.

?EN KÖTÜ ZEMİNE DAHİ YÜKSEK

KATLI BİNA YAPABİLİRSİNİZ?

ÇEDAŞ´ın arkasına yapılan Numune Hastanesi´nin bataklık olduğu yönündeki söylemlere dair de konuşan Başkan Aydın, ?Maalesef bazı konularda çok fazla bilgi kirliliği oluyor. Efendim hastanenin yeri bataklıkmış, içerisinden sular çıkıyormuş ve burada inşaat olmazmış. Yapılan inşaat çürük olmuş ve burası yıkılıyormuş veya yıkılacakmış. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum: Zeminin iyi ya da kötü olması oraya inşaat yapılmasına engel bir durum teşkil etmez. En kötü zemine dahi yüksek katlı bina yapabilirsiniz. Buna engel bir durum yoktur. Ancak zeminin iyi ya da kötü olması binanın maliyetini etkiler. Zemin güçlendirmesi diye bir olay vardır. Zemini güçlendirirseniz denizin içerisine de istediğiniz binayı yapabilirsiniz. Su çıkma olayı. Binanın içerisinden su çıkmaz, çıkmaması gerekir. Hatta bazen bazı vatandaşlar bana ?Başkanım, belediyenin suyu bizim bodrumdan çıkıyor. Bunu belediyeye söylüyorum. Gelip yapmıyorlar´ diyor. Ben de onlara ?Belediyenin suyu sizin bodrumda ne arıyor´ diyorum. Şunu söylemek istiyorum: Dışarıdan içeri su giriyorsa suyun kime ait olduğunun bir önemi yok. Bu işçilik hatasıdır, malzeme hatasıdır. Yani Sivas´ta yapılan her bina bohçalama sistemi denilen sistemle temelin altından itibaren yalıtılır. Böylece toprakla temas edilen bütün alan yalıtılmış olur. Dışarıda zeminde ne kadar su olursa olsun binanın içerisine su girmez. Hastane ile ilgili de bu konuda gerekli yalıtımlar zaten yapılmış. İçeride su ile ilgili bir sorun söz konusu değil. Nedense bu kadar muhteşem bir hastanemizin yapımından mutluluk duymamız gerekirken bunu yapmıyoruz. Eskiden hastaneler askeri koğuşlar gibi idi. Bir odada en az 10, 12, 15 kişi kalırken, içerisinde bir tane lavabosu, tuvaleti olmazken bugün yapılan hastanemiz 5 yıldızlı otel ayarında. İçerisinde tuvaleti, banyosu mutfağı, televizyonu var. Her şeyi dört dörtlük. 1 kişilik, 2 kişilik odalarımız var. Bizim bunun mutluluğunu yaşamamız gerekir. Hastaneye yeni ilave bina yapılıyor, otopark yapılıyor. İleride ÇEDAŞ´ın oradan alınması ve yolla bütünlüğün sağlanması da hedefleniyor? ifadelerini kullandı.

/resimler/2018-7/20/1620065528525.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!