USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Asırlık projelerin hakkını verelim

Asırlık projelerin hakkını verelim

Asırlık projelerin hakkını verelim
18-10-2017 05:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, Levent Gök ve Özgür Özel´in imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerde uygulayacağı usullerin Kamu İhale Kanunu ile belirlendiği hatırlatıldı.
TBMM´de önceki gün görüşülen konuda AK Parti Grubu adına söz alan Sivas Milletvekili ve TBMM Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Komisyonu Mehmet Habib Soluk, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak yurt genelinde yapılan çalışmalar hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.
Gensoru önergesine AK Parti Grubu olanak ´Hayır´ oyu vereceklerini ifade eden AK Parti Milletvekili Soluk, Kamu İhale Kanunu çerçevesinde yapılan ihalelerin mevzuata uygun ve şeffaf olarak gerçekleştirildiğini söyledi. AK Parti iktidarları döneminde her alanda dünyanın örnek olarak gösterdiği yatırımların yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini vurgulayan Soluk, 2002´den beri ülkenin her yerini ulaşılır hale getirmeye çalıştıklarını vurguladı.
Soluk, şunları kaydetti: "CHP adına verilen gensorunun içeriği 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ile ilgilidir. Bu kanuna tabi bütün kurumlarda olduğu gibi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı´nın merkez birimleriyle bağlı ilişkili kurum ve kuruluşlarda yapılan tüm mal ve hizmet alımlarına ilişkin ihaleler işin niteliğine, önemine göre yürütülmekte bulunan ihale usullerinden biri kurum tarafından tercih edilerek, ihale mevzuatına uygun ve şeffaf olarak yapılmaktadır. AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleştirilen asırlık projelerin siyaset adına tartışmalara malzeme yapılması bizlerin ülke olarak çalışma azmini asla eksiltmeyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Başbakanımız Binali Yıldırım´ın gözetim ve denetiminde AK Parti hükümetlerinin amacı 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda ilerlemek, büyük ve güçlü bir Türkiye hayaline bir an önce ulaşmaktır. İçeriden ve dışarıdan gelen tüm baskı ve ihanetlere rağmen hükümetlerimiz tek bir projesinden vazgeçmemiş, tek bir yatırımı ertelememiş, hatta yılın ilk yarısındaki 5,1´lik büyüme oranı ile Avrupa oranının iki katına yaklaşmıştır."
Ulaştırma ve haberleşme alanında mega projelerin ülkenin hizmetine sunulduğunu dile getiren AK Parti Milletvekili Soluk, kaderine terk edilen demiryollarının da makus talihinden kurtarılarak yeniden devlet politikası haline geldiğini ifade etti. Soluk, "Yasama organı denetim yollarını kullanmalıdır ama milletimizin geleceğine yapılan asırlık projeleri dünya hayranlıkla izlerken bizler de yapılanların hakkını verelim" diye konuştu.
AK Parti hükümetleri döneminde ülkenin uydu fırlatacak seviyeye ulaştığının altını çizen Soluk, TURKSAT 3A, TURKSAT 4A, TURKSAT 4B´nin fırlatıldığını, 2020´de TURKSAT 5A ve 2021´de TURKSAT 5B uydularının fırlatılarak, hizmete sunulacağını bildirdi. Tamamen yerli ve milli olarak üretilecek TURKSAT 6A´nın çalışmalarının sürdüğünü belirten Soluk, şöyle konuştu:
"GİDEMEDİĞİN YER SENİN DEĞİLDİR"
Eski Sivas Valisi Halil Rıfat Paşa´nın "Gidemediğin yer senin değildir" sözünü hatırlatan Soluk, "Bakanlığımız için bir slogan haline gelen bu sözle hareketle 19 Kasım 2002´de iktidara geldiğimiz gün ülkemizin her köşesini ulaşılabilir hale getirmeye söz vermiştik" dedi.
Soluk, "Karayolu sektöründe AK Parti hükümetlerinin öncelikli hedefi mevcut ağın trafik güvenliğini artıracak, taşıt işletme maliyetlerini düşürecek, ayrıca tüm ülkedeki yerleşim birimlerine eşit hizmet götürülmesi olmuştur. Bu hedefe ulaşabilmek için gerek sektörel düzenlemeler, gerekse alt yapı çalışmalarıyla büyük başarılar elde ettik. Asırların rüyası olan mega projelerin milletimizin hizmetine sunulduğunu görüyoruz. Ülkemizde kim taş üstüne taş koymuşsa hepsini saygıyla yâd ediyorum ve diyorum ki; Yasama organı denetim yollarını kullanmalıdır ama milletimizin geleceğine yapılan asırlık projeleri tüm dünya hayranlıkla izlerken, bizler de yapılanların hakkını vererek, AK Parti hükümetleri döneminde yapılan asırlara iz düşürecek projelere imza attık" diye konuştu.
DEMİRYOLLARI KADERİNE TERK EDİLMİŞTİ
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Demiryolları bir ülkeyi medeniyet ve refah nurlarıyla aydınlatan kutsal bir meşaledir. Demiryolları inşaatı siyaseti, hedeflerine ulaşmak için durmadan başarı ile tatbik edilmelidir´ sözlerine rağmen demiryollarının geçmiy dönemlerde adeta kaderine terk edildiğini ifade eden Soluk, "Atatürk´ün gösterdiği muasır medeniyet hedefini unuturcasına maalesef ihmal edilmiş, uzun yıllar ray bağlantılarına anahtar değmemiş, adeta kendi kaderine terk edilmişti. Malazgirt Zaferi´nde Sultan Alparslan gibi ´kefenimi giydim´ diyebilen Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın 2003 yılındaki talimatlarıyla demiryolları makûs talihinden kurtarılarak yeniden devlet politikası haline getirilmiştir. Türkülere konu olan Kara tren gecikir belki de hiç gelmez dönemi kapatılıp, Yüksek Hızlı Tren yetişir dönemi başlamıştır. 13 Mart 2009´da hizmete giren Yüksek Hızlı Tren işletmeciliğinde Dünya´nın 8, Avrupa´nın 6.´sı unvanını kazanan ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti, bizlere bu ilkleri yaşatan liderin adı Recep Tayyip Erdoğan, bu ilkleri yaşayan milletin adı ise Türk Milletidir" ifadelerini kullandı.
Soluk, AK Parti iktidarında saymakla bitiremeyeceği mega projelere imza atıldığını, bunların görmezden gelinemeyeceğini ifade ederek, "Bunun en azından haksızlık olduğunu düşünüyorum. Gelecek nesillere miras kalacak bu asırlık projelerin gensorularla önlenmesine asla gönlümüz razı olmayacaktır" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!