USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aşkla Çalışmaya Devam Edeceğiz--Video

Aşkla Çalışmaya Devam Edeceğiz--Video

Aşkla Çalışmaya Devam Edeceğiz--Video
14-07-2020 07:00
Google News


Oğuzhan SARZEP

Sivas Belediyesi ve İl Özel İdaresi ortaklığıyla kurulan Kültür AŞ, 5 yeni projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Visit Sivas, Hatıram Sivas, Sivas Müze Mağazası, Sivas Müze Kafe, TakSivas projelerinin detayları basın mensuplarıyla paylaşıldı.

Toplantıya Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, Sivas Kültür AŞ Genel Müdürü Alpay Eyinç ile ilgili kurum müdürleri ve il protokolü katıldı.

Vali Dr. Hasan Canpolat Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıda Kültür AŞ Genel Müdürü Alpay; Eyinç Visit Sivas, Hatıram Sivas, Sivas Müze Mağazası, Sivas Müze Kafe, TakSivas projelerinin detaylarını anlattı.

Sivas Belediye Başkanı ve Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilmi Bilgin, bu 5 projenin Sivas´ın kültürüne, turizmine, ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını ifade ederek ?Göreve başladığımız zaman Sayın Valimiz Salih Ayhan ile birlikte yönetim anlayışı olarak Sivas´ı bir bütün olarak değerlendirip, ortak hedefler ortaya koyup, Sivas´ın tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve üniversitemizi de dâhil ederek Sivas için ortak hedefler belirleyip bu hedeflerin hayata geçirilmesi noktasında ortak aklı ve işbirliğini önemseyen bir yönetim anlayışıyla bugün bunun meyvelerini yemeye başladık. Bu noktada Sayın Valimize çok çok teşekkür ediyoruz? dedi.  

?Bizler bugün bu kurumları temsil edenler gelip geçiciyiz, bugün buradayız, yarın başka yerlerde olabiliriz ama Sivas dünyanın kurulduğu andan kıyamete kadar inşallah şehrimiz, olarak memleketimiz olarak devam edecek, yaşayacak bir şehir.? diyen Bilgin, ?Yöneticiler gelip geçici ancak hayata geçirdikleri eserler izler ilerde adlarını yaşatacak, ?Allah razı olsun? dedirtecek, hizmetler olursa kıymetli olacaktır. Biz bunun için çalışan, gayret eden bir ekibiz. Bu noktada Sivas olarak bu projeleri yaparken birer felsefe ortaya koyalım dedik. Felsefenin temelinde bir ortak yönetim anlayışını, bir ortak hedef belirlemeyi ve birlikte hareket etmenin şehir açısından çok çok önemli olduğunu ortaya koyduk ve bugün bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün tanıtımını yaptığımız ve hayata geçireceğiniz Visit Sivas, Hatıram Sivas, Sivas Müze Mağazası, Sivas Müze Kafe ve Taksivas uygulamasının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah önümüzdeki sürecin Sivas açısından çok daha güzel olacağına inanıyorum bu noktada hepimizin ümidi var. Hepimiz heyecanlıyız bu heyecanla birlikte bu şehir için hepimiz aşkla, şevkle çalışmaya devam edeceğiz, hepinize saygılar sunuyorum? dedi.

Vali Salih Ayhan Yüksek ise hızlı treni turizm açısından çok büyük bir fırsat olarak gördüklerini belirterek, ?Şehrimizi ziyaret eden birçok turist olacak. Ancak şehrimize gelecek insanlara neyi sunacağız, hangi hareket alanlarını yaratacağız? Tüm bu planlamalarımızı profesyonel olarak yapmak zorundayız. Bu amaçla belediyemiz ile ortak olarak 9 Temmuz 2019 tarihinde Sivas´ın tanıtımını yapmak, turizmini geliştirmek, bu kavramlara yönelik sanatsal ve kültürel çalışmalar yapmak amacıyla Sivas Kültür AŞ´yi kurduk. Sivas´ın marka bir şehir olması için çalışmalar yapmayı, kendimize yol haritası olarak belirledik. Dijital Kent Yönetimi Projesi başlığı altında, tüm değerlerimizi bir arada toplayan, tanıtan, küreselleşmesine katkıda bulunan ve ilimizi cazibe merkezi haline getirecek, dijital bir platform kurduk. Bu proje, Türkiye´de ilk defa geniş kapsamlı olarak Sivas´ta hayata geçti. VisitSivas, herkesin kullanacağı sanal bir platform oldu.? dedi.

Tanıtım toplantısının ardından Valilik Binası önünde Başkan Bilgin ve Vali Ayhan TakSivas projesini uygulamalı olarak göstererek taksi çağırdı. Kısa bir şehir turu atan ikili ardından Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi içerisine kurulan Sivas Müze Mağazası, Sivas Müze Kafenin açılışını gerçekleştirdi.

Sivas Müze Mağazasını gezen ikili Sivas´a dair ürünlerin ve kitapların yer aldığı mağazadan ilk alışverişi de yaptılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!