USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?AYDOĞAN´IN EN BÜYÜK SORUNU; İMAR VE PARK?

?AYDOĞAN´IN EN BÜYÜK SORUNU; İMAR VE PARK?

?AYDOĞAN´IN EN BÜYÜK SORUNU; İMAR VE PARK?
14-08-2017 05:00
Google News


-Kendinizi tanıtır mısınız?

-1962 yılında, Elbeyli elekli köyünde doğdum. Sivas Lisesi mezunuyum. 3 kız bir erkek 4 tane çocuğum var. Çocuklarımla ve eşimle mutlu bir hayat sürdürüyorum. Esnaf emeklisiyim, emekli olduktan sonra muhtar oldum. İki dönemdir de Aydoğan Mahallesinde muhtarlık yapıyorum ve kendi mahallemde insanlara hizmet etmeye çalışıyorum.

-Mahalleniz ve nüfusu hakkında bilgi verir misiniz?

- Mahallemiz 27 sokak, 10 tane de caddeden oluşuyor ve 10 bin vatandaşımız yaşıyor. Seçmen sayımız da 3600 civarındaydı ama şimdi 3200 dolaylarına düştü. Bunun sebebi de mahalledeki yerleşim yerlerinin yapısal olarak müsait olmaması ver mahallede imar sorunu yaşamamızdır. Mahallede 3 tane cami, 1 tane lise ve bir de mezarlık var. İstiklal İlköğretim Okulu da mahallemizdeydi. Hayırsever bir vatandaşımız tarafından yeniden yapılmak üzere yıkıldı. Şimdilerde bunun çalışması devam ediyor. Yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılıyor. O vatandaşımıza da teşekkür ediyoruz.

 

?İMAR VE PARK, MAHALLEMİZİN EN BÜYÜK PROBLEMİ?

-Şu ana kadar mahalleniz için ne gibi çalışmalar yaptınız, sizce mahallenin en büyük sorunu nedir?

-Göreve geldiğim zaman mahallenin en büyük problemlerinden birisi doğalgaz hatlarının döşenmemiş olmasıydı. Bununla ilgili çalışmalar yaparak mahalleye doğalgaz gelmesine katkıda bulunduk. Mahallede tadilat gereken yol ve kaldırımların yapılması konusunda çalışmalarımız oluyor. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları olduğu zamanlarda da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Mahalleliye verdiğim belgeler için de kesinlikle para almıyorum zaten. Mahallenin sorunlarına gelince, ÇEDAŞ ile problem yaşıyoruz. Mahalledeki elektrik direklerini değişmemekte ısrar ediyorlar ve bu konuda vatandaşımızı mağdur ediliyor. Mahallenin en büyük problemlerinden birisi bence park olmayışıdır. Buraya bir park yapılması şart? Gitmedik yer çalmadık kapı kalmadı. Yıkılan okulun yeri parktı. Belediye ile özel idare istişare yaptılar ve okul yapılmasına karar verdiler. Tabi okula da ihtiyacımız var. Mahallede itirazlar olsa da, %80´lik bir kısım razı oldu. Diğer bir soruna gelince, mahallemizde imar büyük bir problem? Önceden 7 kat olan imar 3-4 kata düşürüldü Sami Aydın döneminde. İmar üzerinde çok oynamalar oldu ve mağdur olan halk oldu. Mahallelere müteahhitler girmiyor, mahalleler gelişemiyor ve insanlar ahşap evlerde oturuyorlar hâla bazı yerlerde. Velhasıl imar ve park, mahallemizin en büyük problemi?

 

?BAŞKAN YARDIMCILARINDAN MEMNUN DEĞİLİZ ?

-Herhangi bir bürokratik engel ya da ilgisizlikle karşılaşıp da yapamadığınız bir iş oldu mu?

-Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim ki Belediye Başkanımız Sami Aydın´la en çok görüşen insanlardan birisi benim. Belediye ile yaşadığımız problemler, Sami Bey´den kaynaklı problemler değil, daha ziyade atadığı insanlar sorun çıkarıyor. Yani takip edip etmediğini bilemiyorum ama Başkan biraz daha duyarlı olsa iyi olur. Çünkü Başkan Yardımcıları ve Belediyeye bağlı Müdürlükler ile anlaşmazlıklar yaşıyoruz, dolayısıyla yapmak istediğimiz bazı işleri yapamıyoruz. Bu da halkın hizmet almasının önünde engel teşkil ediyor. Mesela asfalt konusu buna örnektir. Asfalt için ne zaman başvursak bugün yarın diyerek erteleniyor. Şimdi ben şunu soruyorum kendilerine; Vali, Belediye başkanı veya başka bir bürokrat otursa, acaba dilekçe verip de mi asfalt getirirler yoksa kendileri hemen gidip yaparlar mı? Ben bu sorunun cevabını onlardan bekliyorum.

-Mahallenizdeki sosyal alanların yeterli olduğunu düşünüyor musunuz, bu alanlarla ilgili bir problem var mı, gençlerin zamanlarını değerlendirebilecekleri yerler var mı?

-Mahallemizde sosyal alan yok. Az evvel de söyledim park yok, halı saha yok. Gençlerin zamanlarını değerlendirebilecekleri bir yer de yok. Bu anlamda mahalleye kültür merkezi ve halk evleri gibi yerler yapılabilir. Devletimiz güçlü Allah´a şükür, bunların hepsi yapılabilir. İstenirse kamulaşan yerler de değerlendirilebilir. Ama nedense hiç olmadık yerlere açıyorlar, iç mahallelere bakmıyorlar. Sivas´ın uç yerlerine hizmet gidiyor ama buralara bakılmıyor.

-Mahallenize ulaşım nasıl, otobüs hatları yeterli mi?

-Mahallemiz merkeze yakın olduğu için ulaşım anlamında da sıkıntı olmuyor. Zaten vatandaşlar yürüyerek de gelebiliyorlar. Otobüs yeterliliği açısından da sorun yok. Mahallenin içi ve yan tarafları, birçok otobüsün güzergâhında kalıyor.

 

?HİZMET TALEP ETMEK EN DOĞAL HAKKIMIZ?

-Mahalleyi nasıl yönetiyorsunuz, azalarla ve halkla istişare yapıyor musunuz?

-Bu zamanda teknoloji ile yaşıyoruz. Telefon var kartlarımız var, vatandaş istediği zaman telefonlarımızdan bizlere ulaşabiliyorlar. Ben kendim de gidiyorum sorun olduğu zaman, aşmaya çalışıyorum birebir görüşerek. Mahalle ile ilgili bir karar alınacağı zaman mahalleliyle görüşüyoruz ama bazı insanlar tedirgin, bir şeyler isterken korkuyorlar. Hâlbuki korkmalarına hiç gerek yok, vergilerimizi ödüyoruz dolayısıyla hizmetlerin mahallemize de gelmesini istemek bizim doğal bir hakkımız. Yönetenler de maaşlarını vatandaşların verdikleriyle alıyorlar en nihayetinde.

 

 

?BU İŞ DEVAMLILIK İSTER?

-Valilik ve Belediye ile diyalogunuz nasıl, bu anlamda bu kurumlardan beklentileriniz nelerdir?

-Az evvel de söylediğim gibi benim üsttekilerle sıkıntım yok, onlara bağlı olan kurumlarla var. Zaman zaman Vali Bey ve Belediye Başkanımızla da görüşüyorum zaten. Bu kurumlardan beklentilerimize gelince; bizler bugün varız yarın yokuz ama hizmet işi devamlılık ister. Yöneticilik vebal gerektiren bir iş. O bakımdan hepimizin çok daha hassas ve dikkatli olmamız gerekir.

-Mahalledeki engelli alanları yeterli mi, engelli vatandaşların yürüyebilecekleri yollar ve kaldırımlar var mı?

-Mahallemizde engelliler için ne yürüyüş yolları ne de rahatça yürüyebilecekleri kaldırımlar var. Normal insanın yürüyebileceği kaldırımlar bile sınırlı burada. Altyapı olarak çok yetersiz. Kaldırım ve yol çalışmaları yapıldığı zaman, engelli vatandaşların da düşünülmesi gerekiyor. Onlar da bu toplumun birer üyesi. Buna göre davranmamız gerekiyor.

 

?MUSLUKTAN ÇAMUR AKIYOR?

-Mahalle sakinleri suların bulanık akmasından şikayetçi. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

-Mahallemizde büyük bir su sorunu var evet. Yetkililere burada biri çarşı tarafından, diğeri Esentepe tarafından gelen iki tane şebeke suyu kullanıyorsunuz demiştim, inanmadılar ama daha sonradan bana ?sen doğru söylüyorsun? dediler. Suyu tahlile yolladım. Çamurlu akıyor su. Sivas suyun en bol olduğu yerlerden birisi ama suyu en pahalı kullanan yer de burası. İktidara %80 oy veren de bizleriz ama maalesef yeterli hizmeti alamıyoruz.

 

 

?MUHTARLAR DERNEĞİNDEN HİÇBİR ŞEY OLMAZ?

-Sivas Muhtarlar Derneğine üye misiniz, çalışmalarından memnun musunuz?

-Sivas Muhtarlar Derneğinden hiçbir şey olmaz. Kendi içerisinde 3-4 parçaya bölünmüş bir yapısı var. Ne yaptığı belli olmayan bir dernek bunu açık ve net söylüyorum. Kimse kimseyle konuşmuyor, kimse kimseyle istişare etmiyor. Ben de muhtar olmam dolayısıyla oraya üyeyim ama dediğim gibi dernekten ve faaliyetlerinden memnun değilim.

-Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Herkes görevine dikkat etsin. Kötü bir süreç yaşıyoruz, insanlar FETÖ belasından, başka belalardan alıp götürülüyorlar bazen. Muhtar olarak emniyet mensuplarıyla beraber bizler de evlere gidiyoruz ve gittiğimiz yerlerde sorunlar çıkıyor, düşman kazanıyoruz gözlemci olarak gittiğimiz zaman. İnsanlar zannediyorlar ki biz şikâyet ediyoruz, polisleri biz götürüyoruz. Aslında olayın bizimle alakası yok, biz bilirkişi olarak gidiyoruz ve bu da çok tehlikeli. Adam kapıyı açıp vursa yok yere ölmüş olacağız. Bu olaylarda bizim bir yetkinliğimiz olmadığını bilmeleri gerekiyor.  

Son olarak size ve İrade Gazetesine çok teşekkür ediyorum. Kapsamlı olarak yaptığınız ?Muhtarın Yeri Köşesi´ ile, mahallemizin sorunlarını dile getiriyor ve bu vesileyle sesimizi duyuruyoruz.

 /resimler/2017-8/13/1641024345549.jpg

/resimler/2017-8/13/1642058721844.jpg

/resimler/2017-8/13/1643072160492.jpg

/resimler/2017-8/13/1643542944034.jpg

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!