USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ayrılıkta azap birlikte rahmet var

Ayrılıkta azap birlikte rahmet var

Ayrılıkta azap birlikte rahmet var
16-11-2017 05:00
Google News


İSTANBUL
26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresinde, dünyaya ?İnsanlığı felakete sürükleyen, İslam coğrafyasını kan ve gözyaşına boğan Nemrudî ateşi söndürecek olan İbrahim´ler var? mesajı verildi.
Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi İstanbul´da düzenlendi. Müslüman Topluluklar Birliği Kongresine dünyanın muhtelif yerlerinden hareket önderleri, siyasi temsilciler, ilim ve fikir adamları ile sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin iştirak etti.  ?Küresel Krizler, İslam Dünyası ve Batı? temasıyla WOW Hotelde düzenlenen toplantı iki gün sürecek. Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi´nde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dünyanın üç boyutlu (iktisadi, insani ve değerler) bir kriz yaşadığını belirtti. İnsanlığın büyük bir iktisadi krizle karşı karşıya olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, ?Zira dünyanın en zengin yüzde 1´lik kesiminin serveti, geri kalan yüzde 99´luk kesimin servetinin toplamına eşit. Dünyanın en zengin 62 kişisinin varlıkları son 5 yılda 500 milyar dolardan 1,76 trilyon dolara çıkmış durumda. Buna karşın 1,5 milyara yakın insan günlük 1 doların altında bir kazançla hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Bu tablo sömürüye dayalı bir ekonomik sistemin sonucudur? diye konuştu.  Aynı zamanda dünyada ağır bir insanlık krizi yaşandığını dile getiren Karamollaoğlu, Arakan, Suriye, Yemen ve Libya´dan örnekler verdi. Dünya genelinde 250 milyon çocuğun savaş ve çatışma ortamı içinde bulunduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, ?Son 10 yılda 2,5 milyondan fazla çocuk bu çatışmalarda hayatını kaybetti. 65 milyon insan mülteci durumunda. 1,8 milyar insan içecek sağlıklı sudan ve ilaçtan mahrum. Böyle bir tabloda insanlıktan bahsetmek mümkün değildir? değerlendirmesinde bulundu.
İSLAM ÜLKELERİNE ÖNERİLER
Düşmanın yaptıklarından şikayet etmenin sadece acizlerin işi olduğunu anlatan Karamollaoğlu, ?Bu yüzden bu kongrede bizce sorulması gereken asıl sorular şunlardır: Mevcut tehdit ve tehlikeler karşısında Müslümanlar olarak biz ne durumdayız? Bu tehdit ve tehlikeleri bertaraf ederek yeni bir dünyayı kurmak için ne yapmalıyız?  Maalesef Müslümanlar olarak bu meselelere yoğunlaşmak yerine iç çekişmelere kapıldık. İç çekişmelerle birlikte Batı´da yaşanan sanayi ve teknolojideki gelişmelere ayak uyduramadık. Batı ülkelerinin sömürgeleştirme politikalarına ve entrikalarına karşı çare bulamadık.? dedi. Karamollaoğlu, Müslümanların aynı kıbleye yöneldiğini hatırlatarak, ?Müslüman ülkeler olarak gücümüzü birbirimizi yok etmek için değil birbirimize destek olmak için kullanmalıyız. Birlikte rahmet, ayrılıkta ise azap vardır? ifadesini kullandı. Karamollaoğlu, şöyle devam etti: ?İslam coğrafyasının kurtuluşu için etkinliği olan bir İslam Birliği´ne ihtiyacımız olduğu artık apaçık ortadadır.?
BATI İÇİN BİR DAMLA PETROL BİR
DAMLA KANDAN DAHA DEĞERLİDİR
Küresel dünyanın bugün içine sürüklendiği en büyük krizin ?değerler? olduğunu belirten Karamollaoğlu, şöyle devam etti: ?Batı´nın, gücü hak sebebi olarak gören materyalist anlayışı insanlığı bir değerler krizine sürüklemiştir. İnsanlık için en tehlikeli sapıklık ve sapkınlıklar temel insani değerler olarak takdim ediliyor. Zenginliği olan bölgelere müdahalede acele edilirken, olmayan bölgeler gündem bile olamıyor. Batı, menfaati söz konusu olduğunda kendisinin kabul ettiği bütün evrensel değerleri rafa kaldırabilmekte, her türlü çifte standardı meşru görebilmektedir. Üzülerek belirtelim ki Batı için, ?bir damla petrol bir damla kandan daha değerlidir.´?
SİYONİZM ARZ-I MEV´UD İÇİN HER TÜRLÜ
İŞGAL VE ANARŞİYİ MEŞRU GÖRÜYOR
Karamollaoğlu, bugün dünyada özellikle de İslam coğrafyasında yaşanan krizlerinin sebebinin ?Batı? olduğunu dile getirdi.  Batı´nın ırkçı emperyalizm zihniyetine sahip olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, şunları söyledi: ?Bildiğiniz gibi bu yıl Balfour Deklarasyonu´nun 100. yıl dönümü. İngiltere başta olmak üzere Batı ülkelerinin şeref ve onur payesi olarak kabul ettiği bu deklarasyon, maalesef İslam coğrafyasının felaketi olmuştur. Bugün bizler mevcut şartlarda, parçalara odaklanmak yerine resmin bütününü görmek zorundayız. Adına ister BOP denilsin, ister BİP, sonuç değişmez. Önce Filistinlileri, kaba kuvvet zoruyla evlerinden, yurtlarından göçe mecbur bırakarak İsrail´i kuranlar, şimdi de Büyük İsrail´i kurmak için önlerine çıkabilecek engelleri kaldırmak için çalışıyorlar.? Temel Karamollaoğlu, Siyonizm´in İsrail´i Arz-ı Mev´ud´u (Vaad edilmiş topraklar) içine alacak şekilde genişletmek için her türlü işgal, savaş, terör ve anarşiyi meşru gördüğünü bildirerek, bu planı dikkate almadan ne Irak´ta ne Suriye´de, ne Afganistan´da ne de Yemen´de yaşananları tam olarak anlamanın mümkün olmayacağını ifade etti.
120 YILDIR YÜRÜTÜLEN
BİR PROJENİN HEDEFİNDEYİZ
Batı´nın ırkçı emperyalizm zihniyetine sahip olduğunu dile getiren Karamollaoğlu şunları söyledi: ?Eğer bugün İslam dünyasının karşı karşıya bulunduğu problemleri gerçekten anlamak istiyorsak şu üç önemli tarihi mutlaka hatırlamak ve neye mal olduklarını bilmek zorundayız. Birinci Siyonist Kongre; TheodorHerzl´in öncülüğünde, İsviçre Basel´de gerçekleştirilen bu kongre Filistin´de bir Yahudi devletinin fikri temelini oluşturdu.
Balfour Deklarasyonu; İngiltere´nin öncülük ettiği ve daha sonra ABD, Fransa ve İtalya´nın destek verdiği bu deklarasyon, Basel´de ortaya konan fikri, siyasi zemine taşıdı. İsrail´in kuruluşu; fikri ve siyasi bir ideoloji, 1948 yılında ete kemiğe büründürülerek somut hale getirildi. Coğrafyamızın dizayn edilişinin önemli dönüm noktaları, bu tarihlere tekabül etmektedir. Özetle İslam dünyası 120 yıldır adım adım yürütülen bir projenin hedefindedir.?
BAŞBAKAN YILDIRIM VE
KILIÇDAROĞLU MESAJ GÖNDERDİ
Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi´nin açılışına mesaj gönderen Başbakan Binali Yıldırım, Müslüman ülkelerin kıymetli temsilcilerini ortak hedefler ve çözümler konusunda bir araya getiren 26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi´ndeki çalışmaların başarıyla gerçekleşmesini temenni etti. Yıldırım mesajında, ?ESAM´ın değerli temsilcileri, kıymetli misafirler hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 26. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi´ne nazik davetiniz için teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.
Kongrenin açılışına Başbakan Yıldırım´ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, başbakan yardımcıları Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu ve Fikri Işık, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da yazılı mesaj gönderdi.
HAMDOLSUN Kİ ?İBRAHİM´LER VAR
Toplantının birinci gününde açılış konuşmasını yapan ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, bütün İslam âleminin en sinsi kuşatmalar altında olduğu dönemde bir araya geldiklerini söyledi. Toplantının hayırlar getirmesini temenni eden Kutan, beşeriyetin saadeti için gayret etme imkânı veren, bu amaçla İstanbul´da bir araya gelmelerini nasip eden Allah´a hamd ettiğini belirtti.
NEMRUDİ ATEŞİ
SÖNDÜRECEK SİZLERSİNİZ
Recai Kutan, ?Mutluyum, çünkü bu salonda kalbi mazlum İslam coğrafyası için çarpanları, insanlık aleminin saadeti için çırpınanları, ?savaş değil barış´, ?sömürü değil adalet´, ?zillet değil izzet´ için çalışanları görüyorum. Sizler gittikleriniz her yere barış, huzur, özgürlük, adalet ve refah götüren ecdadımızın torunlarısınız. Bugün de insanlığı felakete sürükleyen, İslam coğrafyasını kan ve gözyaşına boğan Nemrudi ateşi söndürecek olan da sizlersiniz. Her dönem dünyayı felakete sürükleyen Nemrutlar oldu. Ama hamdolsun ki İbrahimler de vardı.? diye konuştu. Kongrede İslam dünyasında cereyan eden olayları birlikte inceleyecek, ortak hedefler ve çözümler konusunda görüş alış verişinde bulunacaklarını aktaran Kutan, şöyle devam etti: ?İslam âlemi şu anda da tarihin en kritik ve badireli dönemini yaşamaktadır. Peki, bu zulüm, kan ve gözyaşının sorumluları kimlerdir? İnsanlık tarihinde son 200 yıl, Batı medeniyetinin dünyada egemen olduğu bir dönemdir. 1920´li yıllara kadar, dünya coğrafyasının büyük bir bölümü, Batılılar tarafından işgal edildi. İşgaller esnasında, acımasızca katliamlar, işkenceler, soykırımlar yapıldı. Bu yüzden, dünya halkının büyük bir çoğunluğu, sefalet, yoksulluk, açlık ve ölümle burun buruna yaşamak zorunda bırakıldı. İşte Batı medeniyetinin gerçek yüzü budur.?
İSLAMİ SEKÜLERLEŞTİRMEK
İSTEDİLER
İslam dünyasına yönelik projelere vurgu yapan Kutan, bu savaşın hedefinin bölgede sınırların ve yönetimlerin yeniden belirlenmesi, İslam inanç ve anlayışının değiştirilmesi olduğunu kaydetti. Kutan, bu anlayışın bir sonucu olarak, İslam´ın değiştirilerek modernize edilmesinin amaçlandığına vurgu yaparak, şunları kaydetti: ?İslam inanç ve kuralları Batılılara göre belirlenecekti. Bu maksatla ılımlı İslam projeleri geliştirildi. Hedef, İslam´ın Protestanlaşması, İslami görüşlerin sekülerleşmesiydi. Batı´nın İslam karşıtlığı emperyalistlerin, en çok rahatsız olduğu hususlar Müslümanların haksızlıklara karşı bir türlü sindirilemeyen mücadele azmi, yani cihat şuuru ve yüksek ahlaki değerlere bağlılıkları olmuştur. Bu yüzden sömürgeciler ve siyonistler yıllar boyunca İslam´ı yanlış tanıttılar. İslam´ı barışı tehdit eden bir din olarak göstermeye çalıştılar.?
DÜNYA, YENİ BİR DÜZEN,
YENİ BİR MEDENİYET ARAYIŞINDADIR
Savaş, yoksulluk, açlık, sefalet ve ölümün Batı medeniyetinin ürettiği küresel sorunlar olduğuna dikkati çeken Kutan, ?Dünya, yeni bir düzen, yeni bir medeniyet arayışındadır. Yoksulluk, açlık, savaş, ölüm ve korku ile simgeleşen Batı medeniyeti, dünyanın sorunlarını çözemez, çözemedi de. Barış ve Hakk´a teslimiyet anlamına gelen İslam´ın tarih boyunca nereye ulaşmışsa oraya barış, adalet ve refah götürdüğünü gören insaf sahibi insanlar, ?Beşeriyet bugün, her zamandan daha çok, İslam´ın sevgi ve şefkat mesajlarına muhtaçtır.´ demektedirler. Bu sorumluluk duygusu içinde Allah´ın yardımıyla barış medeniyeti olan İslam medeniyetini yeniden inşa edeceğiz.? diye konuştu. Bütün bu olup bitenlerin sadece harici sebeplerle oluştuğu gibi kolaycı, yanlış bir düşünceye kapılmamaları gerektiğini anlatan Kutan, sözlerini şöyle sonlandırdı: ?Şüphesiz ki İslam ümmeti olarak bizlerin de büyük hatalarımız var. Allah´ın emrettiği birliği, İslam kardeşliğini kaybettik. Mezheplere, meşreplere, ırklara, coğrafyalara mensubiyeti, İslam´a mensubiyetin önüne geçirdik. Kendimiz gibi olmayanları tekfir ettik. Tekfir ettiğimiz kardeşlerimizle savaşmayı, cihat zannettik. Bütün bunlar, Allah´ın lütfunu, rahmetini, ümmetin üzerinden aldı. Dünyadaki bu zulüm düzeni karşısında gün inananların birleşme günüdür. Dahilde ve hariçte, zalimlere karşı birlik içinde hareket edilmelidir.?
ROBOTA VERİLEN DEĞER
İNSANA VERİLMİYOR
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan: ?HAK-İŞ olarak burada olmaktan mutluyuz. ESAM´ın İslam Birliği çalışmaları için onları kutluyoruz. Erbakan Hocamızı rahmet ve minnetle anıyorum. HAK-İŞ´in 42 yıl önce Milli Görüş hareketi olarak kurulmuş olduğunu biliyoruz. HAK-İŞ kurulduğundan beri 12 Eylül dönemi gibi zorlu yıllardan sonra buraya gelmiştir. Asla ?yeni bir dünya´ hedefinden vazgeçmemiştir. Türkiye işçi hareketinin 2. Konfederasyonudur. Bunun ?yeni bir dünya´nın kuruluşu için önemli olduğunu biliyoruz. Biz HAK İŞ ve MEMUR SEN olarak İslam ülkeleri ve dünyadaki işçi ve işveren ilişkilerini sorumlulukla inşa etmek zorundayız. Geçtiğimiz günlerde bir TV haberi bizi tebessüm ettirdi ve üzdü. Suudi Arabistan yeni robota vatandaşlık önermiş. Ama birçok bölgeden gelip çalışanlara vatandaşlık vermiyor. Robota verilen vatandaşlık insana verilmiyor. İslam alemi olarak sık sık özeleştiri yapmalıyız.?
ERBAKAN HOCAMIZIN KABUL
EDİLMİŞ DUASIYIZ
MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın: ?26. Müslüman topluluklar programının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Şunu özellikle ifade edeyim; Katılımcılardan kendi ülkelerinden sendikalara destek vermelerini istiyoruz. Yeni bir dünya kurabilecek sınırsız imkanlar var. Yeter ki adaleti ve gelir düzenini sağlayalım. Dünyadaki yaşanan krizlere ilişkin hem teşkilatımızın hem Milli Görüş hareketimizin konuyu çok önemsediğini buradan ifade etmek isterim. İslam İşbirliği Teşkilatlarının faaliyet gösterdiği bir toplantı gerçekleştirdik. Burada gelir dağılımlarındaki adaletsizlik ile bir çağrıda bulunduk. Bu çağrımıza kulak verecek İslam İşbirliği için çalışan bir oluşum maalesef yok. Bunun için İslam dünyasında bir oluşum kurulabilir mi, emek iş birliği mümkün mü sorularına cevap aradık. Gelir dağılımındaki adalet konusunda sınırsız bütçelere sahip ülkeler var. Fakat biz olaya Müslümanca bakmalıyız. Bize bu şuuru kazandıran Erbakan Hocamıza ayrıca müteşekkiriz. Biz MEMUR-SEN olarak Erbakan hocamızın kabul edilmiş duasıyız.? Kaynak: Millî Gazete

/resimler/2017-11/15/1944417421480.jpg

/resimler/2017-11/15/1945021796856.jpg

/resimler/2017-11/15/1945252422331.jpg

/resimler/2017-11/15/1945573204185.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!