USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BABAM AŞIRI ECEVİTÇİYDİ

BABAM AŞIRI ECEVİTÇİYDİ

BABAM AŞIRI ECEVİTÇİYDİ
16-08-2017 05:00
Google News


RÖPORTAJ:
FATMA KARAKUZU / MUHAMMED DEMİR

Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?
-Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?
-Adım Sultan Şahin Kangal doğumluyum ve lise mezunuyum. Evli ve iki çocuk annesi olarak sekiz senedir siyasette olma rağmen yaklaşık iki yıldır daha aktifim. Ayrıca ilk kadın kolları başkanıyım.

-Neden siyaset?

BABAM AŞIRI ECEVİTÇİYDİ
-Babam sosyalist bir insan olmasının yanında aşırı Ecevitçiydi. Ecevit´in de partisini CHP´ye katmasının ardından babamın sürekli CHP´yi desteklemesi sonucunda babamın izinden gittim.

-Kadın siyasetçi olmanın zorlukları nelerdir?
-Bana göre kadın siyasetçi olmanın zorlukları yok ama karşıt siyasetçilerle var. Yoksa kadın siyasetçi olarak partim içinde bir sıkıntım yok. Hükümetle ilgili AK Parti ile ilgili bir şeye izin istiyoruz izin çıkmıyor bu hep böyle.

-Kadın kolları olarak yaptığınız
çalışmalardan bahseder misiniz?
-Kadın kolları olarak genelde yas yerleri, hasta ziyaretleri dışında belirli günlerde de yaptığımız çalışmalar oluyor.

-Yoğun siyaset temponuzda kendinize
ve ailenize nasıl vakit ayırabiliyorsunuz?
-Kan ter içinde vakit ayırabiliyorum diyebilirim. Mesela partideki işlerimi hallediyorum bir mahalleden diğer mahalleye gidiyorum oradan oraya koşuşturuyorum ama akşam olunca evimdeyim. Her anne ve ev hanımı gibi ekmeğimi aşımı pişiriyorum ve tabi çoluğuma çocuğuma da zaman ayırıyorum.





-Bir siyasetçi olarak Sivas´a nasıl
bakıyorsunuz, size göre şehrin en acil
çözüm bekleyen sorunu nedir?
-Sivas´ta en acil yapılması gereken şey, sanki bir hizmet yapılıyormuş havası vermek için şu yolların ikide bir eşilmemesi. Çok berbat durumdayız bir yola girdiğiniz zaman çıkmanın imkânı yok. Her taraf darma duman? Böyle şey olur mu? Sivas neden böyle, bütün kaldırımlarımız her yıl neden eşiliyor? Her sene bizim yollarımız neden kazılıyor? Parklarda bahçelerde insanlar boş oturuyor? Şehrimize insanların çalışabileceği doğru dürüst bir fabrika açılmıyor. O bakımdan sanayisi güçlü büyük şehirlere olan göçü durduramıyoruz.

 "SİVAS´TA KAÇ FABRİKA AÇILDI?"
 -Kaç fabrika açıldı, kaç açılışa geldiler, kaç işçi çalışıyor? Hiç yok. Sürekli yol yapılıyor yol açılıyor. Senelerdir Sivas´a yeni bir fabrika açılmadı. Sanayi esnafı bitmiş durumda fabrikalar hep kapalı, işçileri çıkaran çıkarana. Sivas´ın hiç geliştiği yok aksine geriliyor. Köylere gidiyoruz köy yolları berbat, mahallelere zaten hiç girilmiyor. Bitmiş olsa bile ertesi sene yine bir tadilatla karşılaşıyoruz.
-Partinizden milletvekili seçilen ve
şu an içerde olan Enis Berberoğlu´nun
durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Susurluk davasında dosya verdiği için hemen onun FETÖ ye yardım ettiğini söylediler. Böyle bir şey yok. Bu yapıyla içli dışlı olan damatlar vesair birçok akpartili isim olmasına rağmen onlar dışarda Enis Berberoğlu içerde? İsminde Adalet olan bir parti bu işleri adaletin neresine koyuyor bilmiyorum?

-Adalet yürüyüşü hakkında neler
söylemek istersiniz, sizce amacına ulaştı mı?
-Ben şahsen amacına ulaştığını düşünüyorum ve devamının da geleceğini düşünüyorum.

-Biliyorsunuz gündemde CHP´nin
ürkiye´yi dışarıya şikâyet ettiği konusu var.
Bu konuda ne söylemek istersiniz?

 "ŞİKAYET DEĞİL HAK ARAMA"
 -CHP dışarıda asla Türkiye cumhuriyetini şikâyet edecek bir parti değil ve etmez. Bu son referandum seçiminde şikâyetimizi yüksek seçim kurumuna (YSK) bildiriyoruz ama sonuç alamıyoruz. Tehditle oyların sayıları değiştirildiği yönünde yapmış olduğumuz şikâyetler var ama sürekli ret cevabı aldık. Biz de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurmak zorunda kaldık. Bu şikâyet değil hakkımızı arama.

 -Partinizden milletvekili seçilen Ali Akyıdız´ın
çalışmalarından memnun musunuz?
-Ali Beyin beyefendi, saygıdeğer,  verimli ve CHP´ye katkısı olan bir insan olduğunu düşünüyorum. Emeğine sağlık. Sivas halkı için ne kadar çalıştığını hepimiz biliyoruz. Demir çelik ile ilgili önergeler verip işçilerin mağdur olmaması için bu konuyu sürekli meclise taşıyan tek milletvekili Ali Bey oldu.

-"İktidarın başarısı muhalefetin
başarısızlığıdır" diyenler de var
bu konu da neler söyleyeceksiniz?
-Böyle düşünebilirler. Devletin her imkânını iktidar partisi kullanıp diğer partilere bir ödenek verilmiyorsa halk da böyle düşünür. Referandum döneminde bile yaptığımız çalışmaları kendi cebimizden yaptık. Partimizde CHP için kendi kellesini ortaya koyacak insanlar var. Çalışıyoruz ama sonuçta maddi imkanlar da sınırlı?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!