USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

BAKANLIK CÜ´YE TAM NOT VERDİ

BAKANLIK CÜ´YE TAM NOT VERDİ

BAKANLIK CÜ´YE TAM NOT VERDİ
18-01-2018 06:00
Google News


BURAK YASİN TAŞ

Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Zahir Bakıcı konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda bulundu. Mikrobiyoloji Laboratuvarının hastane bünyesinde kurulan ilk ünitelerden biri olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Bakıcı, gelişen teknoloji ve modern sistemle birlikte kendilerinin de bu gelişmeye ayak uydurduğunu ve yapılan testlerin başarılı şekilde sonuçlandığını söyleyerek, ülkemizde bulunan sayılı laboratuvardan birisinin C.Ü. bünyesinde ki Mikrobiyolojik Laboratuvarı olduğunu da sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Bakıcı Mikrobiyolojik Laboratuvar hakkında bilgi vererek, çalışma kalitelerini elde etmelerinde ki noktalara değindi. "Laboratuvarımızda kültür testleri yapıldığı gibi her türlü mikroorganizmanın izolasyonu tanımlanması hızlı tanı yöntemleri kullanılarak yapılmaktadır. En son teknolojik cihazlar kullanılarak yapılmaktadır. Bunun dışında eliza testleri, selolojik testler, pisiar testleri ile mikroorganizmaların izolasyonu ve tanımları yapılabilmektedir. Sadece bakteriye yönelik çalışmamız değil aynı zamanda mantar veya virüslerle ilgili hastalıkların tanımlanmasıyla ilgili testleri de laboratuarımızda hızlı bir şekilde uygulanmaktadır. Laboratuvarımızda son yıllarda birçok üniversite hastanesinde olmayan Mantotov cihazımızla yani bakterinin bir iki dakikada tanımlanmasıyla ilgili cihazı kurumumuza kazandırdık. Böylelikle hızlı tanı ve teşhis koyabiliyoruz" diye konuştu.

BAKANLIKTAN 100 TAM NOT

Prof. Dr. Bakıcı açıklamalarında 2017 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetlemelerde 100 tam puan alarak hizmetlerinde kalite ve muhteşem donanımıyla standartlara uygun şekilde olduğunu belirtti.

Bakıcı, "19 Eylül 2017 tarihinde Sağlık Bakanlığı denetçileri tarafından hastanemiz denetlendi. Mikrobiyoloji laboratuvarını denetleyen denetçiler laboratuvarımıza yüz tam puan üzerinden yüz puan verdiler. Yapılan denetlemede denetçiler ´Her yıl yaklaşık on adet hastane denetliyoruz. Bugüne kadar gördüğümüz, izlediğimiz ve incelediğimiz laboratuvarlar içerisinde en muhteşemi en donanımlısıydı. Standartlara en uygun çalışan laboratuvar olarak gördük sizleri ve yüz üzerinden yüz verdik.´dediler. Bu gurur bizler için her şeyden önce gelir, emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!